Din oras

Primaria a inceput lupta impotriva cersetoriei

Primaria a inceput campania impotriva cersetoriei. In mijloacele de transport in comun au aparut deja afise care ii indeamna pe clujeni sa nu le mai dea bani cersetorilor.

Opreste-i exploatarea! Nu da bani cersetorului! Daca alegi sa dai bani unui cersetor, ii prelungesti durerea”, scrie pe afisele care au fost deja puse in autobuze, troleibuze si tramvaie. Primaria a printat, din fonduri proprii, 100 de astfel de postere. E primul pas din campania impotriva cersetoriei initiata in aceasta toamna.

“Deocamdata aceste afise au fost printate din fonduri proprii, deci nu au costat nimic. Pe viitor, pentru celelalte materiale pentru campanie, va fi organizata o licitatie”, spun reprezentantii Primariei Cluj-Napoca.

Claudia Anastase, consilier local PSD, a initiat Hotararea de Consiliu Local (HCL) prin care se avea in vedere realizarea unor materiale suport pentru toti clujenii care se simt agresati de catre cersetorii din oras, dar si pentru acei clujeni care, prin marinimia aratata cersetorilor, intretin iluzia ca gestul lor chiar le ofera acestora o sansa spre schimbarea in bine.

O initiativa Ziar de Cluj

In urma cu cinci luni, Ziar de Cluj publica articolul cu titlul “Primavara infloresc cersetorii. Cine si cum ii poate opri”, in care alesii locali erau intrebati care sunt propunerile lor pentru combaterea cersetoriei in orasul ce se doreste a fi capitala culturala europeana in 2021.

Pe atunci, Claudia Anastase spunea ca va incerca sa creeze o punte de comunicare intre forul local si Politia Municipiului, pentru a sprijini si a ajuta actiunile de combatere a cersetoriei in oras:

 „Voi incerca astfel, din pozitia de reprezentant al municipalitatii, sa inteleg de ce actiunile Politiei nu au efectul dorit, de ce oamenii se intorc inapoi in oras si ce pot face, cum pot ajuta sa imbunatatim situatia”.

Iar alesul local s-a tinut de cuvant: la inceputul verii a organizat o dezbatere publica in acest sens, apoi a promovat HCL-ul  care lupta impotriva cersetoriei in capitala Ardealului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *