Din oras

Bani cu Suflet a revenit in Cluj

Dupa o pauza de doua luni binefacatorul anonim al Clujului, Bani cu Suflet a revenit in urbea de pe Somes. Acesta a plasat astazi un nou plic in Piata Muzeului,  care dupa numai cateva minute a si fost gasit.

“#BaniCuSuflet nu a disparut, doar a luat o pauza peste vara. Desigur ca oferta ramane valabila pentru toti cei care doriti sa fiti voluntari #BaniCuSuflet si sa plasati, anonim, plicuri in orasele voastre, sa ma contactati la banicusuflet@gmail.com si va voi da detalii.

Vreau sa va mai dau o statistica, care mie mi s-a parut interesanta: din cele peste 3500 de emailuri primite din 26 iunie pana astazi (ieri – n.red.):
– 1.745 dintre ele au in subiect “felicitari” pe diferite formate
– 209 contin “va rog ajutati-ma cu…”
– 73 contin injurii (oare de ce?)
– 3 incearca sa imi dovedeasca de ce #BaniCuSuflet e clona #HiddenCash 🙂
– 937 ma “invata” ca “mai bine ai…”
– restul de 533 imi transmit cazuri concrete de oameni aflati in diferite situatii de criza si pe care ei considera ca trebuie sa ii ajut
Desi simt alaturi de orice caz disperat si sunt cu inima indurerata sa vad atata saracie si durere in Romania, demersul meu este, asa cum am mai spus, clar definit si voi incerca, atat timp cat ma va ajuta sanatatea si Dumnezeu, sa merg inainte”, a anuntat initiatorul.

La finalul lunii mai, un clujean care tinea sa ramana anonim a inceput sa ascunda plicuri cu bani in diferite zone din oras, iar mai apoi sa puna indicii despre cum pot fi gasiti pe Twitter si Facebook. Conditia pentru cei care intrau “in joc” si porneau in cautarea plicului era sa dea mai departe cel putin jumatate din suma gasita unor persoane care aveau cu adevarat nevoie. Ultima plasare in Cluj a fost in 25 iunie, dar asa cum a promis misteriosul  filantrop, campania s-a reluat din toamna. Mai exact de azi la Cluj-Napoca.

“Toata ideea din spatele Bani cu Suflet este de a permite oamenilor simpli, cu venituri normale, cu greutati si vieti care poate nu ies cu nimic in evidenta, sa genereze o unda de soc pozitiv, de bucurie, in comunitatile unde traiesc. Nu eradicam saracia si nici nu salvam Romania cu ce facem, insa contribuim la plasarea unui zambet de uimire pe chipurile celor de langa noi. Momentele in care voluntarii Bani cu Suflet plaseaza plicurile sau cele in care gasitorii anunta pe retelele sociale ca le-au gasit, sunt cele mai frumoase, pentru toti cei implicati si terţii care doar privesc”, a scris ieri initiatorul anonim pe site-ul proiectului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *