Politica

Prilej de poze cu fețe zâmbitoare și declarații optimiste: Luni se semnează protocolul pentru studiul de fezabilitate al centurii Metropolitane Gilău – Apahida

Primăria municipiului Cluj-Napoca anunță că luni, 11 decembrie, la sediul de pe strada Moților nr. 3, se va semna protocolului de colaborare între Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere și localitățile Cluj-Napoca, Gilău, Florești și Apahida pentru elaborarea studiului de fezabilitate și a documentației tehnice necesară pentru emiterea autorizației de construire  a drumului Trans-Regio Gilău-Apahida, TR Feleac, sau  Centura Metropolitană Gilău-Apahida.

Protocolul va fi semnat de Emil Boc,  primarul municipiului Cluj-Napoca, Horia Șulea, primarul comunei Florești, Dumitru Sfârlea, primarul comunei Gilau, Grigore Fati,  primarul comunei Apahida, Ștefan Ioniță, director general CNAIR și reprezetanți ai Ministerului Transporturilor.

Centura metropolitană va avea 38 de kilometri, de la nodul A3 din Gilau prin Florești, centura de sud Cluj-Napoca și va ajunge la nodul de centură Vâlcele-Aphida.

Primăriile din Cluj-Napoca, Gilău, Florești și Apahida vor finanța studiul de fezabilitate, care se preconizează că va costa 4 milioane de euro.

Până la construcția propriu-zisă a centurii mai sunt foarte multe etape de realizat, dar dacă toate termenele vor fi respectate, centura Metropolitană Gilău – Apahida ar putea fi gata în anul 2023.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *