Din oras

SE ÎNTÂMPLĂ PE BANII NOȘTRI: Colectarea selectivă un nou prilej de a ne demonstra delăsarea administrației publice locale

“Selectiv” în viziunea autorităților locale este atunci când colectează cei de la “Rosal” după cum vor mușchii lor. Cel puțin așa se vede din imaginile postate pe Facebok de către jurnalistul (în „retragere”) Mircea Olaru-Zăinescu. Un punct de colectare “selectivă” a deșeurilor menajere din Mănăștur, cu mizeria revărsată la 5 metri de locul de joacă al copiilor – nici n-au avut deșelații eco-civici ai municipalității alt loc de amplasare al containerelor subterane” (ei și-or fi consumat copilăria printre gunoaie, și alți copii trebuie să o facă la fel)! – este un prilej de dialog delicios cu nepoțica: “Ce-i asta bunicule?” – mă întreabă nepoata mea de doi ani. “Ce să fie? Gunoi.” “Și de ce nu mai vine mașina de gunoi să-l ia?”

“Cum să-i explic unui copil de doi ani că toată tărășenia asta cu platformele subterane de colectare selectivă a deșeurilor menajere se va dovedi, ca de atâtea ori, un fiasco edilitar.

Am salutat la început inițiativa, am fost încrezător chiar și în riveranii mai puțin eco-educați, dar rezultatele de pe teren îmi taie eco-entuziasmul și mă întoarce la scepticismul eco-civic.

M-am uitat cu atenție azi la cele patru „guri” ale rampei amplasate în imediata apropiere a parcului de joacă pentru copii (nu sunt nici măcar 5 metri după cum se poate observa din fotografiile atașate). Primele două containere subterane, cele destinate gunoiului casnic (fracție umedă parcă se numește „științific”) mai puteau înghiți câțiva saci domestici de gunoi, dar celelalte erau blocare deja de două zile!!! Ca atare, mormanul de deșeuri de toate felurile crește exponențial zilnic! Nu văd nicio diferență față de situația de acum o lună, ba chiar pot spune că e mai rău acum când spațiul de depozitare este mult mai mic și gunoaiele se vor revărsa în curând pe pista ce înconjoară locul de joacă pentru copii.

Semnalăm și pe această cale „organele abilitate” să ia măsurile ce se impun:

– Primăria municipiului, recte Direcția Ecologie Urbană și Spații Verzi și Poliția Locală

– Gheorghe Surubaru, Administrator Public al Municipiului Cluj-Napoca

– Compania ROSAL care deservește (sic!) zona;

– Garda de Mediu;

– Direcția de Sănătate Publică.

Fotografiile postate sunt toate din această zi – sâmbătă, 9 decembrie 2017. Avem în arhiva paginii imagini comparative pentru cei interesați. Dacă mai e cineva din administrație interesat de CALITATEA MEDIULUI și, mai ales, de CALITATEA VIEȚII mănășturenilor/clujenilor.”

PS: Vreți știri pozitive, tovarăși administratori, politicieni, afaceriști de cumetrie? Comportați-vă ca atare, dincolo de bla-bla-bla-uri, cumetrii și să vă meargă numai vouă bine! Arătați măcar că vă pasă că ne aruncați banii la gunoi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *