Politica

Președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu crede, în ceea ce privește posibilitatea încetării grevei din Educație, că rațiunea va fi pe primul loc: ”Nu se pot da OUG pe legi viitoare”

Președintele Camerei Deputaților Marcel Ciolacu crede, în ceea ce privește posibilitatea încetării grevei din Educație, că rațiunea va fi pe primul loc. Ciolacu a spus joi cu privire la revendicările sindicaliștilor din Educație că acestea „au fost în acest moment acoperite direct sau acoperite prin acte normative”, scrie Mediafax.

  • Ciolacu spune că nu se pot da OUG pe legi viitoare

Întrebat de jurnaliști dacă se poate da o ordonanță care să garanteze că promisiunile făcute profesorilor vor fi respectate, Marcel Ciolacu a spus:

”Nu există, nu poți să dai o ordonanță care se referă la o lege viitoare. Îmi pare rău că actualul Guvern și actuala coaliție trebuie să răspundă pentru lucruri pe care trebuiau să le facă alții în 30 de ani, dar în acest moment avem un angajament politic că aceste lucruri se vor întâmpla și se vor întâmpla”.

Întrebat, de asemenea, ce se va întâmpla dacă greva nu se oprește, liderul PSD a declarat:

”Eu sunt ferm convins că rațiunea întotdeauna va fi pe primul loc”. Memorandumul pentru îmbunătățirea statutului personalului didactic este pe lista proiectelor de acte normative incluse pe agenda ședinței Guvernului României de joi.”