In vizor

Chiar ne întrebam când OSĂ ”meargă mai departe” Centura metropolitană. Ne dă asigurări Însuși El, Maestrul, de la o emisiune de chitanțier, că ”tronsonul 2 al centurii metropolitane este scos din nou la licitație”. La prima licitație (în care era și tronsonul trei, azi dispărut), de vină a fost Drulă

E joi, e zi de tranca-fleanca pentru Emil Boc pe la emisiunile lui de chitanțier. Azi a zis ce-a vrut despre cum ”centura merge mai departe” (o fi învățat să umble) și cum se rescoate la licitație tronsonul doi (undeva prin luna iunie), că se lucrează intens ”să se facă mai atractivă” lucrarea. Firește, nu această ”atractivitate” la care ”se lucrează” a fost cauza pentru care nu s-a prezentat nimeni la prima licitație, ci ”complexitatea lucrării”.

Să mințim după cum respirăm, că dacă repetăm o minciună de un milion de ori, aceasta devine adevăr.

”Licitația pentru tronsonul 1, Cluj-Napoca – Florești este în faza de evaluare. Este tronsonul mai mic, de 20 milioane de euro, care se face pentru Spitalul Regional de Urgență de la Cluj. Se va merge cap la cap cu construcția centurii și a spitalului.

Pentru celălalt tronson nu s-a prezentat nimeni la licitație datorită complexității acestui proiect. Sunt tunele și viaducte, iar utilajele care fac tuneluri nu se găsesc pe toate gardurile. Lucrările cu un grad mare de dificultate nu atrag așa ușor”.

Cum, Maestre, nici un cuvințel nu ai avut de azvârlit în eter despre tronsonul trei al Centurii, la fel de anulat ”din cauza complexității”? Că era la pachet în toată vorbăria revărsată de la emisiunile de chitanțier cu tronsonul doi?! Poate încă se mai sapă pe la bugete după ceva ”atractivitate” și pentru tronsonul trei și nu se prea găsește (ai dracului profesori, cu greva lor cu tot)?

Cât despre ”complexitate”, pentru cei care nu s-au săturat de minciuni, să reamintim ce e aceasta de fapt. Este explicat pe larg ce anume consumă cu polonicul cel mare edilul când azvârle cu povești despre această lucrare: neputință, incompetență, politiciamism.

CITEȘTE: Și nici n-a trecut săptămâna de când Emil Boc se lăuda cu câte firme sunt interesate de tronsoanele doi și trei ale Centurii metropolitane, că licitațiile pentru acestea s-au anulat. Așteptăm, cu interes, metroul

CITEȘTE: Emil Boc și-a exprimat uluiala și uimirea cu privire la anularea licitațiilor pentru executarea lucrărilor la 2 tronsoane din centura metropolitană. El a vrut, alții n-au vrut. În plus, l-au indus în eroare fluturându-i înscrieri de participare prin fața ochilor

Aveți în materiale toate minciunile exprimate administrativ și politic. Aveți opinii ale specialiștilor. Puteți trage și singuri concluzia: incompetență, politrucianism, incoerență, minciună, papagli puși în sinecură să se ocupe de caiete de sarcini care-i depășesc ca și capacitate profesională, impostură.

Când Emil Boc spunea cum scoate la licitație tronsonul doi și tronsonul trei de la Centura metroplitană, sumele avansate erau după cum urmează:

  • Pentru tronsonul 2, valoarea contractului este estimată între 1.877.828.310  și 2.136.297.421 lei, iar termenul limită de depunere a ofertelor este data de 5 aprilie 2023.
  • Pentru tronsonul 3, valoarea estimată este între 1.191.786.431  si 1.352.781.767 lei, termenul limită fiind ziua de 6 aprilie 2023.

Poate transferă ”atracția” de la tronsonul trei către tronsonul doi?