Politica

DE CE SĂ NU ÎNCHEIE MEDIILE PORTARII? Doar au expertiză de când stabileau cine e bolnav de Covid-19 și cine nu… Ministrul Educației anunță noi modificări în regulament, numai să se poată încheia mediile

După ce Ministerul Educației a publicat marți seara un proiect de modificare a ROFUIP prin care mediile ar putea fi încheiate doar cu două note la fiecare disciplină și în care se specifica că: “situația școlară anuală a elevilor, pe clase, poate fi încheiată fără ca aceasta să fie validată de către consiliul profesoral din unitatea de învățământ”, azi, pe fondul grevei profesorilor din învățământul preuniversitar, ministrul Educației, Ligia Deca anunță că: ”joi, că a fost modificat regulamentul de organizare astfel încât atunci când se vor întoarce la ore cadrele didactice să poată încheia situația școlară cu mai puține note”. Totul pentru front, cum s-ar zice și pentru victoria guvernului asupra sindicaliștilor. În fond manevra cu mai puține note, chiar dacă îmbrăcată în retorica ”când se vor întoarce profesorii la ore”, o vor face directorii de școală, în marea lor majoritate niște politruci de-ai partidelor care nu vor risca să-și piardă pâinea.

Ligia Deca a declarat, joi, în ședința de guvern, că a continuat discuțiile pe contractul colectiv de muncă și există o serie de măsuri menite să sprijine pe viitor întreg personalul din Învățământ.

”Noi încă de la începutul săptămânii am organizat întâlniri împreună cu inspectorii școlari de la nivel județean, care la rândul lor organizează întâlniri cu directorii școlilor pentru a organiza un program de recuperare în a șa fel încât cadrele didactice și personalul care revine în unitățile de învățământ să aibă posibilitatea să recupereze aceste zile în care nu au lucrat pentru că au fost în mișcarea aceasta de protest. Există toate premisele și toată disponibilitatea pentru a putea recupera până la finele anului școlar și noi avem toată disponibilitatea pentru a găsi cele mai bune soluții”, a spus ministrul Educației.

Aceasta a afirmat că la nivelul instituțiilor de învățământ toată lumea își dorește să se reia activitatea pentru a se putea încheia situația școlară și a putea să fi susținute examenele naționale.

”Am ușurat acest proces de închidere a situațiilor școlare și anume am modificat regulamentul de organizare internă și de funcționare în sistemul de învățământ în așa fel încât să se poată închide situația școlară de către cadrele didactice cu mai puține note. Deci să nu mergem pe numărul de note care ar fi fost necesar dacă am fi avut un an fără întreruperi, ci să putem să facilităm încheierea situațiilor școlare în interesul elevilor”, a mai spus Ligia Deca.

Ei ”ușurează” totul în lanțul nefiresc al obținerii unor țidule fără fond (doar avem prim ministru plagiator, flancat de ministru de Interne plagiator), numai viața profesorilor nu ar ușura-o.

https://www.facebook.com/stiripesurse.ro/videos/588423213450459/