In vizor

Prefectul Abrudean a descoperit că din restaurante și terase, virusul s-a mutat în mall-uri

Prefectul Mircea Abrudean declara înainte de a fi impus ultimul val de restricții că principalele focare de coronavirus din municipiu au fost evenimentele private de la terase și restaurante. Acestea au fost închise, evenimentele au fost interzise, poți fi amendat inclusiv dacă faci o petrecere la tine în apartament, astfel că prefectul Mircea Abrudean a găsit un nou focar de răspândire a virusului: mall-urile. 

„Trebuie să facem cu toții un efort de a ne limita la maximum deplasările în următoarea perioadă. Din păcate am constatat, inclusiv în weekendul care a trecut, că sunt aglomerări exagerate în mall-uri și nu cred că erau absolut necesare aceste deplasări. Sunt lucruri care îngrijorează și care ne pun pe gânduri. Noi încercăm, și spun asta de fiecare dată și facem toate eforturile ca autorități, să nu ajungem să carantinăm municipiul Cluj-Napoca, pentru că impactul asupra economiei este unul foarte  grav. Dar trebuie să ne ajute și oamenii și trebuie să înțelegem cu toții că este o perioadă în care trebuie să stăm în casă cât mai mult ca să trecem cu bine peste acest moment dificil pentru noi toți”, a spus prefectul Mircea Abrudean, la EBS Radio.

Doar că descoperirea lui Abrudean nu ar trebui să îl surprindă. Cetățenii au fost mereu contrariați de modul în care autoritățile au înțeles să gestioneze restricțiile menite să scadă numărul infectărilor. Au închis școlile, apoi restaurantele și terasele și în final piețele. Mall-urile nu au fost considerate potențiale locuri de transmitere a virusului, deși acestea devin foarte aglomerate în special în week-enduri. Mall-urile au reprezentat mereu un loc de socializare căutat de mulți clujeni, mai ales acum acum când sunt singurele locuri rămase găsite. 

Abrudean face din nou apel la clujeni să se stea în casă, să evite deplasările, dar prea puțini sunt atât de conștienți. De asta se impune carantina, tocmai pentru a-i obliga pe oameni să evite deplasările inutile. Autoritățile tot așteaptă și fac apel la responsabilitatea oamenilor, dar cazurile din municipiu au scăzut prea puțin. Fie se gândesc la alte restricții, fie își asumă decizia unor măsuri luate prea târziu. 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *