Diete

Postul negru

Animalul si omul nu sunt atat de diferiti unul de celalalt. Ce fac animalele cand sunt bolnave? Nu mananca si dorm. Ceea ce este bine pentru ele ar trebui sa fie bine si pentru noi.

 

Postul negru este cunoscut din cele mai vechi timpuri. Aceasta practica a rezistat de-a lungul vremii, avand adepti in diferite parti ale globului, ceea ce demonstreaza ca este demna de luat un seama si extrem de eficienta pentru eliminarea din organism a toxinelor.

 

In ce consta postul negru? Raspunsul este simplu: este o perioada in care ne abtinem de la orice fel de aliment. Doar apa este permisa. Fiind privat de orice element nutritiv, organismul este obligat sa caute in interior ceea ce ii trebuie pentru a functiona. Acest mecanism extraordinar care este corpul uman reuseste astfel sa transforme in energie substantele sale reziduale. Prin postul negru se intervine asupra celor mai fixate dintre acestea, iar cele care nu pot fi transformate in energie sunt eliminate. Curatarea este spectaculoasa: nici o metoda nu poate egala postul negru. Aceasta intrucat in timpul unui astfel de exercitiu eliminam mai multe substante reziduale decat producem. Toxinele cele mai indepartate se apropie de organele excretoare si de orificiile de eliminare. Cantitatea de toxine eliminate in timpul postului negru este atat de mare, incat anumite persoane se simt foarte rau in primele zile. Efectele pot fi de ordin fizic si psihic, dar merita sa trecem peste aceste prime dificultati absolut normale.

 

Beneficiile postului negru sunt nimeroase si incontestabile; el permite nu doar curatarea in profunzime a organismului, dar si reinoirea tesuturilor. Postul negru este un bun regenator.

 

Cum se tine un post negru. Organele excretoare vor fi foarte solicitate; intr-un interval foarte scurt, ele se confrunta cu o cantitate semnificativa de toxine, ceea ce duce la aparitia unor iritatii sau a unor blocaje. Din acest motiv, se recomanda sa ne pregatim din timp pentru a posti. Iata cateva pregatiri:

 

Facilitati deschiderea organelor excretoare prin utilizarea ceaiurilor medicinale, practicarea spalaturilor anale sau a clismelor, practicarea activitatilor fizice, deschiderea polilor din piele prin sedinte la saune;

 

Nu faceti gresala de a va oferi o masa copioasa in preziua inceperii postului! Dimpotriva, mai degraba obisnuiti-va treptat organismul sa primeasca mai putina hrana. In acest fel va veti obisnui mai usor cu absistenta totalala care il fortati sa se adapteze timp de cateva zile;

 

Acordati o atentie deosebita intestinelor, mai ales pentru ca ele influenteaza buna functionare a organelor excretoare in timpul postului negru. Disfunctia lor ar putea transforma aceasta practica intr-una periculoasa.

 

Cum este imperativ necesar ca organele excretoare sa fie pregatite inainte de ziua Z, este la fel de important sa se continua stimularea lor si in timpul postului. Cea mai buna metoda de a face acest lucru este activitatea fizica (mersul pe jos, ciclismul, exercitii de respiratie profunda, masaje), care compenseaza incetarea metabolismului determinate de absenta mancarii. Dar nu uitati sa beti multa apa sau infuzii de ceai fara zahar sau miere.

 

Durata perioadei de absistenta este decisa de dvs.; poate fi de 1 zi, 3-5 zile (cel mai des intalnita) sau cateva saptamani, fiecare fiind eficienta in felului sau. Postul negru se poate repeta de cateva ori pe an sau la inceputul fiecarui anotimp. Altii postesc cateva zile in fiecare luna. Cel mai important factor in stabilirea duratei postului negru este starea dvs. generala de sanatate.

 

Manifestari. Ascultati-va corpul!L a inceput, si pe parcursul lui, pot aparea anumite manifestari fizice, care care sunt absolut normale in acest context. Inseamna clar ca organismul dvs. incepe sa lucreze activ. Alte semne  (pierdere rapida a greutatii, epuizare, depresie, insomnie) va indica clar ca ar trebui sa amanati postul. Un semn care anunta clar sfarsitul postului este aparitia senzatiei de foame, care, dupa o perioada cand nu ati simtit-o, revine in forta.

 

Sfarsitul postului. Revenirea la alimentatia normala se face treptat, nu brusc prin mese copioase de recuperare. Primele alimente pe care le mancati trebuie sa fie usor digerabile: ceaiuri infuzate cu zahar sau miere, legume fierte si pisate. Nu mancati inca legume crude sau sucuri de fructe. Alegeti deci, pentru cateva zile, alimentele cele mai usoare si mai putin iritante. Iesirea din post ar trebui sa se fac intr-un interval de cel putin cateva zile, proportional cu durata postului.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *