Sex

Esti sigur(a) ca inca mai iubesti?

Cuvantul “dragoste” a luat in zilele noastre cu totul alte semnificatii. Astazi, divorturile sau relatiile sentimentale esuate sunt ceva comun. Din ce in ce mai multi oameni au uitat cum este sa iubesti sau sa fii iubit.

 

 

Gandeste-te la perioada de inceput a relatiei tale. Asteptai cu nerabdare un semn de la persoana careia i-ai incredintat inima: un telefon, un SMS, un e-mail. Sau, daca erati in aceeasi localitate, asteptai cu nerabdare sa te intalnesti cu persoana iubita si nu suportai sa treaca o zi fara sa o vezi, fara sa discuti de tot felul cu ea, fara sa o imbratisezi sau sa o saruti. Cand nu erati impreuna simteai ca o parte din tine lipseste. De ce atunci cand doi oameni sunt impreuna de mai mult timp, amandoi tanjesc din ce in ce mai mult sa stea singuri? Ce s-a intamplat cu flacara iubirii de la inceputul relatiei lor?

 

 

De cate ori n-ati auzit: “Te iubesc pentru ceea ce esti tu?” Insa, in mod ciudat, cu cat cei doi parteneri inainteaza in relatie, cu atat isi doresc mai mult sa schimbe personalitatea si obiceiurile celuilalt. Oare de ce? La inceputul relatiei, afirmatiile de genul: “Arati absolut minunat!” sunt frecvente. Dupa un timp, insa, ele se transforma in: “Nu puteai sa gasesti ceva mai decent de imbracat?” Iti amintesti cuvintele: “Nu conteaza ce crede lumea, conteaza numai parerea ta!” Acum ele au devenit: “Ce vor crede prietenii si vecinii nostrii?”

 

 

Unul dintre motivele pentru care oamenii se schimba este ca, la inceputul unei relatii, ei nu-si afiseaza adevaratul caracter, ci o “masca” sociala. Nu sunt ei insisi, adoptand in schimb caracterul unei persoane care, considera ei, o vor impresiona pe persoana iubita. Dupa o perioada de timp, “masca” teatrala incepe sa dispara si adevaratul lor caracter iese la lumina.

 

 

Un alt motiv este acela ca unii oameni aleg sa observe numai partile bune ale partenerului. Il considera pe acesta ca fiind partenerul perfect. Dar, dupa ce relatia lor evolueaza, isi dau seama ca partenerul lor are si el defecte. Atunci considera ca este dreptul lor sa schimbe caracterul partenerului, fara a tine cont de parerea si motivatia acestuia.

 

 

Un alt motiv pentru care relatiile esueaza este acela ca cei doi parteneri asteapta prea mult unul de la altul. La inceput, erau foarte atenti sa nu raneasca sentimentele celuilalt. Dupa o vreme insa nu se mai gandesc la faptul ca actiunile sau cuvintele lor l-ar rani pe partener.

 

 

Ambii parteneri sunt in egala masura vinovati de declinul unei relatii. Inainte de a se ajunge la aceasta situatie, trebuie cladita o fundatie solida a relatiei. Iata cateva recomandari care va vor ajuta probabil sa faceti acest lucru:

 

 

–    Oricat de “veche” ar fi relatia voastra, trebuie sa ramaneti intotdeauna cel mai bun prieten al partenerului.
–    Accepta-i partenerului atat partile bune, cat si pe cele rele, incercand impreuna sa le corectati pe cele din urma.
–    Nu uita niciodata motivele pentru care te-ai indragostit.
–    Zilele de nastere si onomasticile ar trebui sa fie mereu sarbatorite intr-un mod special.
–    Faceti-va unul altuia mici cadouri-surpriza, fara nici un motiv anume.
–    Fa anumite lucruri pentru ca asa vrei tu, nu pentru ca asa doreste partenerul, prietenii sau familia ta.
–    Nu pune prea multa valoare pe lucrurile materiale, precum o locuinta mai mare sau o masina noua. Daca le obti pe acestea, insa il (o) pierzi pe cel/cea pe care-l/(o) iubesti, tot ai mai fi fericit (a)?

 

 

Nu este dificil sa ai o relatie fericita, de lunga durata. Ai nevoie doar de multa dragoste, intelegere si sa fi dispus(a) sa faci compromisuri.

 

 


 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *