In vizor

”Pornohaci” invitat la Zilele Comunei Jucu. Pe bani publici. De ce?

Zilele Comunei Jucu vor avea loc între 20 şi 21 august, iar organizatorii sunt Primăria şi Consiliu Local Jucu. Pe afişul evenimentului apar ca invitaţi şi vor susţine concerte Andreea Bălan, Cristian Pomohaci, Oana Bozga, Teodora Suciu, Andreea Ciupe, Ansamblul Jucu Someşan, Sergiu Sotelecan sau Grupul Zegrenilor din Ceaba.

Concertele au loc în fiecare zi începând cu ora 17.00 în Jucu de Sus.

Reamintim că fostul preot Cristian Pomohaci a fost acuzat că a întreţinut raporturi sexuale cu minori. Pomohaci a fost exclus din preoţie încă din 2017. O serie de dovezi au fost făcute publice, mărturii ale victimelor, declaraţii ale unor martori şi chiar înregistrări lungi cu vocea fostului preot când încerca să corupă minori.

Între timp, dosarul în care fostul preot Cristian Pomohaci a fost anchetat pentru raporturi sexuale cu minori a fost clasat în februarie 2019. Procurorii au considerat că faptele sunt prescrise, timpul scurs de la comiterea acestora fiind de mai mult de zece ani.

Fostul preot Cristian Pomohaci a mai fost acuzat de evaziune fiscală, după ce ani la rând nu a plătit impozit pentru banii câştigați din închirierea mai multor apartamente. El a încheiat cu procurorii un acord de recunoaștere a vinovăției, a achitat prejudiciul de 28.000 de euro și a acceptat o pedeapsă de un an de închisoare cu suspendare.

În aprilie 2021, după intrarea în vigoare a legii care îi scapă pe evazioniști de închisoare dacă achită prejudiciul, Pomohaci a cerut instanței să constate că a plătit deja paguba și să îi aplice legea penală mai favorabilă, adică să îi dea o amendă în loc de condamnarea la un an de închisoare cu suspendare.

În urmă cu câteva zile, pe 8 august, Pomohaci a susţinut un concert la un festival de muzică populară din Sibiu, despre care jurnaliştii locali scris că a fost “adorat la maxim” de către public.

 

Sursa: Monitorul de Cluj