In vizor

Polițistul local Ion Zvunca, sancționat disciplinar de Emil Boc pentru abuz, dă telefoane nesolicitate, abuzează de poziția sa, insultă, apoi tot el se declară cu onoarea ”nereperată” și amenință cu ”cremenalul”!

În această dimineață Ziar de Cluj a publicat acest material: Cum e primarul, aşa e şi poliţia lui locală. Remarcăm cât de blând e în sancţiuni Primarul cu angajaţii municipalităţii care calcă pe bec. Numai clujenii sunt: “isterici”, “imbecili”, doritori de noroiae”, “iubitori de hârburi” – după cum îl calcă pe Măestrică pe bătătură. În care este citată Gazeta de Cluj cu următoarea informație: ”Ion Zvunca și Daniel Hăran, polițiști locali în cadrul Direcției Generale Poliția Locală a municipiului Cluj-Napoca, au fost sancționați disciplinar de către primarul Emil Boc, după ce i-au aplicat fiecare câte o amendă de 500 de lei unui clujean care a reclamat de mai multe ori că diferite persoane aruncă deșeuri în mod necorespunzător, în zona Piața Abator. Cei doi polițiști locali au întocmit două  procesele verbale de constatare identice în care au consemnat că bărbatul i-ar fi alertat nejustificat, fără motiv întemeiat, cu toate că zona era inundată de deșeuri și nu puțini au fost cei care au reclamat problema.”

Această informație, a amendării prin abuz a cetățeanului care-i sesizase cu privire la deșeuri, a fost publicată de Ziar de Cluj și în data de 18 septembrie 2022. La data respectivă, primarul Emil Boc nu luase nicio măsură disciplinară împotriva celor doi polițiști locali.

CITEȘE: IMAGINI EXTREM DE ÎNĂLȚĂTOARE CU ”E FAIN LA CLIUJ”. O fi fiind fain când arestează Untold orașul, în rest, poate ne spune Emil OSĂ Boc dacă i-ar place așa ceva sub geam

Ulterior publicării materialului de azi, să vedeți minune și tupeu: cetățeanul Ion Zvunca, pe banii noștri polițist local, se apucă să sune la Liviua Alexa, patron al Ziar de Cluj și al televiziunii locale NCN Cluj și, dacă vede că nu i se răspunde și i se spune să nu mai sune, se apucă să scrie mesaje nesolicitate (agramat și cu majuscule, care în convenția mesajelor sms și al rețelelor de comunicare înseamnă urlet de needucat care nu stă prea bine cu educația celor 7 ani de acasă). În plus, după ce insultă în scris, are tupeul de om care nu pricepe realitatea să amenințe cu ”cremenalul” pentru ca să i se ”repereze” onoarea.

Dar haide să vedem despre ce onoare ar fi vorba.

Conform Gazeta de Cluj: Ion Zvunca a fost sancționat disciplinar cu 500 de lei. Conform Ziar de Cluj rămâne întrebarea: de unde atâta blândețe la primarul Emil Boc?

Tot din Gazeta de Cluj aflăm că Ion Zvunca nu este la prima abatere de acest fel:

”Reamintim că Ion Zvunca nu se află la prima decizie de sancționare. În anul 2021, acesta a fost sancționat disciplinar cu diminuarea drepturilor salariale cu 5% pe o perioadă de trei luni, pentru că ar fi refuzat nemotivat să preia sesizările repartizate în vederea soluționării acestora. Judecătorii de la Tribunalul Cluj au hotărât că primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a fost prea dur și au înlocuit sancțiunea cu o mustrare scrisă. Sentința nu este definitivă și a fost atacată deja cu recurs de către Zvunca.”

Cu această ocazie descifrăm ce anume urla individul în mesaj cum că el ”a atacat în instanță”. A atacat în instanță sanțiunile. Iar faptul că la prima sancțiune instanța a decis că Boc a fost prea dur, asta nu-l exonerează de abuz (de faptă, măi, aplicator de lege) – poate mai pune mâna pe carte domnul Zvunca. Oricum, dacă e să ne cerem scuze cuiva, acela ar fi Emil Boc: am lămurit de ce a fost așa de blând cu recidivistul – o instanță clujeană a constatat că a fost prea dur prima dată și, mai mult ca sigur, până să-l dea în brânci afară pe acest ins, trebuie să parcurgă niște pași administrativi.

Maestre, scuzele noastre!

Revenind la individul nostru: băiete, ”adrisantul mecunoscut”. Cum ar fi să ai tupeul să-l suni pe Liviu Man să-i spui și lui minciunile pe care ai vrut să i le servești lui Liviu Alexa despre ”nevinovăție” și să-l ameninți cu instanța?

S-au obișnuit tot felul de indivizi să amenințe, nitam-nisam, cu instanța. Poate e timpul să recurgem și noi la această instituție a statului ori de câte ori ne simțim amenințați.

Ori când un individ în uniformă, ”dublu licențiat” disciplinar cu mustrare și amendă pentru abateri disciplinare și abuz, amenință un ziarist, e timpul să ne întrebăm ce legi guvernează acest oraș? Poate ne informează în acest sens onor comandantul Poliției locale Cluj-Napoca, Marcel Bonțidean și onor primarul municipiului Cluj-Napoca Emil Boc.