Din oras

Politistii locali din Cluj se asigura ca toti oamenii sunt egali, dar unii oameni sunt mai egali decat altii

La Iasi, primarul ulterior suspendat Gheorghe Nichita i-a responsabilizat si mobilizat pe angajatii Politiei Locale din oras sa ii urmareasca amanta si sa ii raporteze fiecare activitate a femeii. La Cluj, politistii locali nu urmaresc amante, dar sunt folositi de municipalitate pentru alte scopuri personale, ce n-au nici in clin, nici in maneca cu pregatirea oamenilor legii. In acest weekend – pentru a se asigura ca in parcarea Salii Polivalente nu parcheaza “prostimea”, ci doar invitatii VIP. 

Sambata seara, cateva mii de oameni si-au cumparat bilet cu zece lei pentru a ocupa un loc in tribunele Salii Polivalente, de unde au urmarit cu patos meciul de baschet feminin dintre Romania si Bosnia Hertegovina. Banii stransi in urma evenimentului caritabil au fost donati familiilor victimelor tragediei ce a avut loc in 30 octombrie in Club Colectiv. 

Ca la orice eveniment de amploare, strazile din jurul Salii Polivalente au fost ticsite de masini parcate mai mult sau mai putin regulamentar. Plina a fost si parcarea subterana a obiectivului in care a avut loc meciul de baschet feminin. Cel putin asta sustineau politistii locali, cei care pazeau cu sfintenie intrarea in subteran sambata seara. Asta in conditiile in care indicatorul electronic arata ca mai sunt 20 de locuri libere in parcarea salii. 

Conform atributiilor politistilor locali de la Serviciul de Ordine si Siguranta Publica, acestia “participa, impreuna cu alte autoritati competente, la asigurarea ordinii si linistii publice cu ocazia mitingurilor, marsurilor, demonstratiilor, procesiunilor, actiunilor de pichetare, actiunilor comerciale promotionale, manifestarilor culturalartistice, sportive, religioase sau comemorative, dupa caz, precum si a altor asemenea activitati care se desfasoara in spatiul public si care implica aglomerari de persoane”. 

In realitate, politistii clujeni pazeau parcarea pentru nume importante ale Clujului, nu pentru orice platitor de taxe si impozite de rand, chiar si dupa ce meciul de baschet a inceput, la ora 19:00. O confirma un clujean care, sub protectia anonimatului, recunoaste ca functia a fost cea care l-a ajutat sa intre in parcarea subterana. 

“Le-am spus cine sunt si m-au lasat sa intru fara niciun fel de problema. Cei ce aveau locuri la tribuna VIP aveau si locuri de parcare in subteran, dar cred ca a fost o problema de comunicare sau de organizare la sala”, spune acesta. 

Cu toate acestea, proasta organizare a reprezentantilor Salii Polivalente nu justifica faptul ca politistii locali au fost folositi drept scut sambata seara. Pazirea parcarii nu este nicidecum una dintre atributiile oamenilor legii. 

Reprezentantii municipalitatii spun ca politistii locali au facut ce fac la orice eveniment de amploare din oras: patrulele au vegheat asupra respectarii ordinii si sigurantei publice.

Purtatorul de cuvant al Salii Polivalente nu a putut fi contactat pentru o pozitie in ceea ce priveste intamplarile de sambata seara. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *