Din oras

Politistii locali din Cluj se asigura ca toti oamenii sunt egali, dar unii oameni sunt mai egali decat altii

Scris de 562

La Iasi, primarul ulterior suspendat Gheorghe Nichita i-a responsabilizat si mobilizat pe angajatii Politiei Locale din oras sa ii urmareasca amanta si sa ii raporteze fiecare activitate a femeii. La Cluj, politistii locali nu urmaresc amante, dar sunt folositi de municipalitate pentru alte scopuri personale, ce n-au nici in clin, nici in maneca cu pregatirea oamenilor legii. In acest weekend – pentru a se asigura ca in parcarea Salii Polivalente nu parcheaza “prostimea”, ci doar invitatii VIP. 

Sambata seara, cateva mii de oameni si-au cumparat bilet cu zece lei pentru a ocupa un loc in tribunele Salii Polivalente, de unde au urmarit cu patos meciul de baschet feminin dintre Romania si Bosnia Hertegovina. Banii stransi in urma evenimentului caritabil au fost donati familiilor victimelor tragediei ce a avut loc in 30 octombrie in Club Colectiv. 

Ca la orice eveniment de amploare, strazile din jurul Salii Polivalente au fost ticsite de masini parcate mai mult sau mai putin regulamentar. Plina a fost si parcarea subterana a obiectivului in care a avut loc meciul de baschet feminin. Cel putin asta sustineau politistii locali, cei care pazeau cu sfintenie intrarea in subteran sambata seara. Asta in conditiile in care indicatorul electronic arata ca mai sunt 20 de locuri libere in parcarea salii. 

Conform atributiilor politistilor locali de la Serviciul de Ordine si Siguranta Publica, acestia “participa, impreuna cu alte autoritati competente, la asigurarea ordinii si linistii publice cu ocazia mitingurilor, marsurilor, demonstratiilor, procesiunilor, actiunilor de pichetare, actiunilor comerciale promotionale, manifestarilor culturalartistice, sportive, religioase sau comemorative, dupa caz, precum si a altor asemenea activitati care se desfasoara in spatiul public si care implica aglomerari de persoane”. 

In realitate, politistii clujeni pazeau parcarea pentru nume importante ale Clujului, nu pentru orice platitor de taxe si impozite de rand, chiar si dupa ce meciul de baschet a inceput, la ora 19:00. O confirma un clujean care, sub protectia anonimatului, recunoaste ca functia a fost cea care l-a ajutat sa intre in parcarea subterana. 

“Le-am spus cine sunt si m-au lasat sa intru fara niciun fel de problema. Cei ce aveau locuri la tribuna VIP aveau si locuri de parcare in subteran, dar cred ca a fost o problema de comunicare sau de organizare la sala”, spune acesta. 

Cu toate acestea, proasta organizare a reprezentantilor Salii Polivalente nu justifica faptul ca politistii locali au fost folositi drept scut sambata seara. Pazirea parcarii nu este nicidecum una dintre atributiile oamenilor legii. 

Reprezentantii municipalitatii spun ca politistii locali au facut ce fac la orice eveniment de amploare din oras: patrulele au vegheat asupra respectarii ordinii si sigurantei publice.

Purtatorul de cuvant al Salii Polivalente nu a putut fi contactat pentru o pozitie in ceea ce priveste intamplarile de sambata seara. ULTIMA ORĂ

 • Acum 9 hours Politica
  ARUNCAREA ÎN DERIZORIU A ÎNVĂȚĂMÂNTULUI: Examenele orale de la Bacalaureat se echivalează cu notele din timpul liceului – prevede un proiect de Ordonanță de Urgență publicat de Ministerul Educației, în contextul celor mai mari proteste ale profesorilor în ultimii 18 ani
 • Acum 9 hours Justitie
  ROMÂNIA EȘUATĂ: O femeie al cărei copil de 12 ani a fost ucis la Revoluția din 1989 și-a dat foc în Poiana Brașov în semn de protest față de tergiversarea dosarului Revoluției. Poliția și procuratura au tăcut două săptămâni
 • Acum 12 hours Politica
  SOLDĂŢEL DISCIPLINAT AL PARTIDULUI: Boc îi ceartă pe profesorii greviști și ia partea puterii, care se dovedește zilnic incapabilă: ”Nu putem sacrifica aceste generații”. E, să fi fost altcineva la guvernare, ce discurs fulminant ar fi avut Maestrul!
 • Acum 12 hours PubliNews
  Educație și distracție la Iulius Mall Cluj: workshopuri pentru părinți și copii cu mentori de la școala Solis
 • Acum 12 hours Eveniment
  Ce vor solicita sindicatele din educație la Guvern: ”Îi transmitem și lui Iohannis că noi rezistăm”
 • Acum 12 hours Politica
  Președintele Iohannis ar fi avut o întâlnire ”decisivă” cu Ciucă și Ciolacu: Rotativa se face săptămâna viitoare pentru a evita criza de timp
 • Acum 13 hours Rautacisme
  Pe unde, Maestre, printre gropile de la metrou, OSĂ se facă culoar de transport public din Mănăștur până în Mărăști?
 • Acum 13 hours Rautacisme
  Emil Boc, primarul care le știe pe toate, numai administrație nu prea: De la ”Ioan Sabău nu pleacă nicăieri”, la ”felicitări noului antrenor”
 • Acum 14 hours In vizor
  Poliția Locală folosește semnalele acustice și luminoase în mod ilegal. ”Poliţia Locală încearcă din păcate să copieze Poliţia Română şi nu este de bun augur pentru că se ajunge la confuzii”
 • Acum 15 hours Eveniment
  A 12-a zi de grevă a profesorilor, nu e al 12-lea ceas și pentru Guvern și locatarul de la Cotroceni: Un nou miting de protest al profesorilor, la Guvern și la Cotroceni
 • Acum 15 hours Eveniment
  Grav accident de circulație pe DN1 E60, în Izvoru Crișului, județul Cluj. Un bărbat a rămas încarcerat, minoră consultată de echipajul SMURD
 • Acum 17 hours In vizor
  Pentru cine ar fi dispusă Ligia Deca, ministrul Educației, să facă pârnaie? Conform Legii Dialogului social, nr 367/2022, art 159. alin 2. ”Angajatorul nu poate încadra personal care să îi înlocuiască pe cei aflați în grevă”. Prin urmare, situația școlară la disciplina profesorilor aflați în grevă, NU POATE FI ÎNCHEIATĂ, decât ILEGAL
 • Acum 17 hours Din oras
  DONEAZĂ pentru Centrul Comunitar KHETANE de la Pata Rât! Împreună putem șterge pata de pe obrazul Clujului!
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE