Eveniment

Poliția clujeană este în alertă: Prietenul femeii dispărute este cunoscut cu antecedente de om violent şi se află sub tratament

Poliția Cluj a anunțat luni dispariția unei femei de 30 de de ani din Târgu Mureș care ar fi plecat sâmbătă, împreună cu prietenului ei, un bărbat de 43 de ani, înspre comuna Mărgău, localitatea Răchițele, județul Cluj.

Surse aproapiate femeii au declarat pentru Cluj24 că prietenul ei se numește Bone Ferenc, a fost cadru didactic la Universitatea Sapientia din Cluj-Napoca, bărbatul având antecedente de violență.

”În urmă cu vreo doi ani, acesta și-a bătut fosta prietenă în plină stradă, în centrul Clujului. El este sub tratament și a urmat un program de reabilitare, dispus de instanță”.

Din informațiile Cluj24, polițiștii au efectuat luni o percheziție la domiciliul lui Bone Ferenc din Cluj-Napoca, căutând indicii privind localizarea celor doi.

”Beata a făcut sâmbătă o fotografie la Răchițele, deci au ajuns până acolo, dar de atunci nu se mai știe nimic de soarta lor. Ne temem de ce e mai rău”, au mai spus sursele respective.

Polițiștii clujeni au transmis pentru Cluj24 că se fac cercetări în acest caz, pentru depistarea femeii dar și a prietenului acesteia.

Telefonul bărbatului este deschis iar anchetatorii încearcă localizarea sa, dar acesta nu răspunde.

Se pare că sunt plecati cu o Dacia Logan cu numere de înmatriculare de Arad, proprietatea lui Bone Ferenc.

Polițiștii clujeni transmiteau în 2020 că în 30 iulie, o femeie de 30 de ani din Cluj-Napoca a sesizat Politia municipiului Cluj Napoca – Sectia 1 Politie  cu privire la faptul ca ”in noaptea de 29/30 iulie, in urma unor discutii in contradictoriu cu fostul sau concubin, un barbat de 41 ani, din judetul Arad,  acesta ar fi agresat-o fizic”.

Bătaia a avut loc în centrul Clujului.

”Având în vedere aspectele sesizate şi în conformitate cu prevederile OMAI 146/2018, privind modalitatea de gestionare a cazurilor de violență domestică, poliţiştii au emis un ordin de protecţie provizoriu. De asemenea, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracțiunii de lovire sau alte violente, faptă prevăzută şi pedepsită de Codul penal.

La data de 3 august a.c., în urma activităţilor de cercetare, barbatul a fost retinut pentru 24 de ore. Ulterior, Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca a luat faţă acesta măsura preventivă a controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile”, anunța atunci IPJ Cluj.

După acest scandal public, Bone Ferenc a fost dat afară de la Universitatea Sapientia.