De cartier

Fiindcă așteaptă de mai bine de un an, și-au pierdut răbdarea! Acompaniați de alarme, cu urlete și strigături din partea paznicilor, mănășturenii au „inaugurat” Baza Sportivă „La Terenuri”

Scris de 1360

Fiindcă așteaptă de mai bine de un an finalizarea Bazei Sportive „La Terenuri”, mănășturenii și-au pierdut răbdarea și au luat cu asalt șantierul istoric, verde acum, că a venit vara și se apropie, cu pași mărunți, în sfârșit, de finalizare!

Acompaniați de alarme, de urletele și de strigăturile paznicilor care încercau, fără succes, să îi scoată afară, locuitorii celui mai mare și mai dens cartier al orașului au ieșit weekendul trecut la o plimbare agale prin baza șantieristică.

Degeaba sunau alarmele ca la bombardament, în zadar își încordau paznicii corzile vocale să le explice oamenilor, mai frumos, mai injurios, să părăsească șantierul! Mănășturenii își vedeau mai departe de plimbare, copiii de datul pe trotinetă, iar unii făceau sport (marș forțat), fugăriți de paznici.

Așa se întâmplă când o jumătate de cartier este lăsată ani la rând fără posibilități de agrement. În Mănăștur, „cea mai bună calitate a vieții” se trăiește printre gunoaie și mașini, fără spații verzi la standardele clamate de Primărie.

Potrivit panoului de șantier, lucrările ar fi trebuit finalizate în luna mai a anului trecut.

La jumătatea lunii trecute, viceprimarul Dan Tarcea declara la radio că, până la finalul lunii iunie, lucrările la Baza Sportivă „La Terenuri” urmează a fi încheiate.

 „La Parcul La Terenuri lucrările sunt în plină desfășurare. Până la sfârșitul lunii iunie lucrările vor fi gata. Deja sunt peste 90% realizate. Sunt foarte frumoase lucrările și ritmul arată foarte bine. Va putea fi redată comunității la sfârșitul lui iunie”, a promis viceprimarul Tarcea.

Comunitatea, din câte se pare, și-a redat baza sportivă deja, de la sine putere, sătulă să mai aștepte după promisiunile autorităților.

Istoria unui șantier „istoric”

Primăria municipiului Cluj-Napoca a anunțat începerea lucrărilor la noua bază sportivă „La Terenuri” în 30 iunie 2020. Contractul a fost semnat în 2020, la sfârșitul lunii aprilie, și avea valoarea de 5,5 milioane de euro, fără TVA.

Pe panoul de șantier este trecută durata de execuție a lucrărilor de 12 luni, în intervalul 4 mai 2020 – 4 mai 2021. Nu a fost să fie, dar au fost anunțate noi termene ulterioare.

În 11 iunie 2021, după vizita sa pe șantier, Emil Boc declara că baza sportivă este realizată în proporție de 30% și că „termenul contractual este luna septembrie, la care pot fi adăugate zilele ploioase în care nu s-a putut lucra, conform legii”.

Anul trecut, în 16 iunie, în cadrul unei ședințe de Consiliu Local, primarul Boc anunța că noul termen până la care trebuie finalizată baza sportivă este 10 octombrie 2021.

În luna iulie, într-o intervenție la un post de radio local, viceprimarul Dan Tarcea explica:

„Ritmul nu este cel dorit. Am câteva rezerve că vor reuși să recupereze termenul, iar dacă nu, vom sancționa. Proiectul trebuie finalizat anul acesta.”

Chiar dacă viceprimarul Tarcea declara că proiectul trebuie finalizat în 2021, acum putem spune că trebuia. Baza nu a fost terminată, iar în 12 februarie 2022, edilul a povestit la radio despre un nou termen de finalizare – sfârșitul lunii iunie.

„Avem 3 proiecte care sunt în întârziere, sunt proiecte mai vechi pe care le-am mai avut în întârziere, despre care tot am mai povestit, este vorba de baza sportivă de la Terenuri, bază sportivă care ar fi trebuit să fie gata încă de anul trecut; nu s-a întâmplat acest lucru. În acest moment suntem la 80% grad de realizare, deci mai sunt încă 20% de realizat. Un nou termen avansat de către constructor, după ce a făcut toate evaluările, este sfârșitul lunii iunie al acestui an.

Dacă își păstrează aceeași mobilizare, pe care au avut-o în ultimele luni, lucrurile ar trebui să se finalizeze la sfârșitul lunii iunie, astfel încât clujenii, mănășturenii, și, după aceea, toți clujenii să se poată bucura de o nouă bază sportivă. Deja lucrurile prind contur, sunt arbori plantați, sunt aparate de fitness montate, este gazon montat deja pe anumite zone, dar încă mai sunt anumite zone de clarificat și de modernizat acolo.”

Până una alta, dintr-o promisiune într-alta, mănășturenii și-au pierdut răbdarea și, dacă nu au o bază sportivă gata, o iau așa cum e, 90% realizată, și o folosesc ca atare. Nu sună alarmele suficient de tare, pe cât de mare e nevoia clujenilor de spații verzi și de agrement!ULTIMA ORĂ

 • Acum 1 hour Justitie
  Cică abia se descurcă cu banii, dar a preluat afacerea de milioane de la fostul consilier judeţean Traian Florinel Cuc, judecat pentru evaziune
 • Acum 2 hours Sanatate
  Clujul, din nou, în topul COVID
 • Acum 2 hours Sanatate
  Numărul cazurilor COVID crește alarmant. Anunțul ministrului Sănătății: “Numărul de decese, din fericire, rămâne mic” (…) “Estimăm o creștere a infectărilor”
 • Acum 2 hours Politica
  Noroc cu Daniel Buda că mâncăm porcul “ieftin şi bun”: “Fără subvenții, un kg de carne de porc ar costa 60 de euro”. Şi cât ar fi costat dacă clasa politică nu ar fi distrus întreaga Agricultură, din România?
 • Acum 3 hours Cooltura
  Cea mai recentă premieră a Naționalului clujean: teatru pe tonalități de alarmă antiaeriană cântată la saxofon
 • Acum 5 hours Editorial
  În maximum 30 de zile Rareş Bogdan nu va accepta ceva. Orice, numai să fie într-o zi de marţi. Ca să „scârţi-scarţi”!
 • Acum 5 hours Din oras
  IPOCRIZIILE LUI EMIL BOC: Una fumăm în spaţiul public, alta în scris, oficial. Nu a reuşit să ia Băile Someşeni? Băile Someşeni pot să piară!
 • Acum 7 hours Sport
  U Cluj a fost ciuca bătăilor în stagiul de pregătire din Austria
 • Acum 19 hours General
  Gazeta de Cluj a câștigat procesul intentat de un contabil cercetat pentru evaziune
 • Acum 1 day In vizor
  UN ADEVĂRAT SUCCES AL LUCRĂRILOR DE REȚELE DE ALIMENTARE CU APĂ din Cluj: În 12 localități, oamenii primesc apă cu ”porția”
 • Acum 1 day Rautacisme
  După cum era de așteptat, Parcul de Est ”VA FI”, ”VA AVEA” (cândva, cumva), dar, deocamdată, ARE NEVOIE DE 96 de milioane de euro pentru a fi creat. Încă o poveste peste care bate vântul viitorului
 • Acum 1 day Sport
  ÎN RITMUL ACESTA, NE AȘTEAPTĂ PLAY-OFF-OFF-UL: Universitatea Cluj, la a treia înfrângere în stagiul din Austria. Clujenii n-au marcat niciun gol
 • Acum 2 days In vizor
  Clădirea Filialei BCR Cluj-Napoca este scoasă la vânzare din 2019. Acum Emil Boc zice că o cumpără din motiv de metrou
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE