In vizor

ATENŢIE LA TREN: După 14 ani de promisiuni, pasajul de cale ferată de la Jucu rămâne o vorbă în vânt

Scris de 462

Pasajul peste calea ferată din zona Jucu, promis ca investiţe acum 14 ani, încă de pe vremea lui Marius Nicoară, şi care ar fi fost “contribuţia” Consiliului Judeţean Cluj în sprijinul firmelor și angajaților din parcul industrial Tetarom III, rămâne o vorbă în vânt. Ca premiu de consolare, Consiliul Județean promite reabilitarea drumurilor in interiorul parcului.

 • 8.000 de persoane lucrează, în prezent, aici.

Potrivit reprezentanţilor firmelor, fluctuaţia salariaţilor a devenit destul de mare, companiile având dificultăţi în a-şi găsi noi angajaţi, din cauza transportului către fabrici. Timpul de aşteptare la bariera de lângă parcul industrial este atât de mare, încât oamenii pierd şi câte două ore pe drum.

În schimb, Alin Tişe, preşedintele CJ Cluj (la al doilea mandat), vine cu justificări (că hâr, că mâr):

“Noi ne dorim să rezolvăm această problemă de trafic, mai cu seamă din cauză că în Tetarom III lucrează peste 8.000 de persoane, sunt foarte multe firme, e o poveste de mulți ani, niciodată nu s-au găsit resurse. Într-un final, ne-am asociat cu primăria din Jucu și am demarat deja licitația pentru proiectare. Este o intersecție importantă, iar noi încercăm prin acel pasaj să fluidizăm circulația pe acest sector extrem de circulat. Deja au început lucrările la extinderea părții carosabile cu încă o bandă de mers, cei care circulă spre Dej au văzut. În proiectul nostru de construire a acestui pasaj este implicat și Ministerul Transporturilor, există deja decizie cu aprobare de finanțare pentru acest proiect, mă bucur că după atâția ani în care s-a discutat de soluție, iată că am găsit și finanțări. Este un proiect care se poate realiza, deja am demarat licitația de proiectare pentru a vedea exact care sunt soluțiile tehnice, se va face un studiu de fezabilitate, se va vedea ce terenuri sunt în jur pentru a le putea expropria la nevoie și împreună cu drumurile din interiorul parcului Tetarom vor intra practic în administrarea Consiliului Județean. De prin 2008 se tot discută de acest pasaj. Vom face tot ce ține de noi să îl pornim, depinde și de firmele care se vor înscrie la licitație”, a declarat Alin Tișe, marți, la o emisiune.

Dar va fi bine. Tot atât timp vor pierde oamenii la barieră dar, după ce vor trece de aceasta, vor avea parte de drumuri proaspăt reabilitate:

“În cazul drumurilor din Tetarom III vor prelua de la Parcul Tetarom întreținerea lor și vor fi făcute pe cheltuiala județului, sunt drumuri care, evident, au fost afectate de traficul din parc, iar societatea Tetarom nu are resurse de a face aceste modernizări, ei și așa au bugetul mic, dacă nu ar avea partea de energie s-ar descurca greu și cu salariile. În afară de redevență sau taxe de concesiune, ei nu mai încasează bani din alte surse. Ne-au cerut oamenii de afaceri și firmele reabilitarea drumurilor din interior”, a adăugat Tișe.ULTIMA ORĂ

 • Acum 1 hour Justitie
  Cică abia se descurcă cu banii, dar a preluat afacerea de milioane de la fostul consilier judeţean Traian Florinel Cuc, judecat pentru evaziune
 • Acum 2 hours Sanatate
  Clujul, din nou, în topul COVID
 • Acum 2 hours Sanatate
  Numărul cazurilor COVID crește alarmant. Anunțul ministrului Sănătății: “Numărul de decese, din fericire, rămâne mic” (…) “Estimăm o creștere a infectărilor”
 • Acum 2 hours Politica
  Noroc cu Daniel Buda că mâncăm porcul “ieftin şi bun”: “Fără subvenții, un kg de carne de porc ar costa 60 de euro”. Şi cât ar fi costat dacă clasa politică nu ar fi distrus întreaga Agricultură, din România?
 • Acum 3 hours Cooltura
  Cea mai recentă premieră a Naționalului clujean: teatru pe tonalități de alarmă antiaeriană cântată la saxofon
 • Acum 4 hours Editorial
  În maximum 30 de zile Rareş Bogdan nu va accepta ceva. Orice, numai să fie într-o zi de marţi. Ca să „scârţi-scarţi”!
 • Acum 5 hours Din oras
  IPOCRIZIILE LUI EMIL BOC: Una fumăm în spaţiul public, alta în scris, oficial. Nu a reuşit să ia Băile Someşeni? Băile Someşeni pot să piară!
 • Acum 7 hours Sport
  U Cluj a fost ciuca bătăilor în stagiul de pregătire din Austria
 • Acum 19 hours General
  Gazeta de Cluj a câștigat procesul intentat de un contabil cercetat pentru evaziune
 • Acum 1 day In vizor
  UN ADEVĂRAT SUCCES AL LUCRĂRILOR DE REȚELE DE ALIMENTARE CU APĂ din Cluj: În 12 localități, oamenii primesc apă cu ”porția”
 • Acum 1 day Rautacisme
  După cum era de așteptat, Parcul de Est ”VA FI”, ”VA AVEA” (cândva, cumva), dar, deocamdată, ARE NEVOIE DE 96 de milioane de euro pentru a fi creat. Încă o poveste peste care bate vântul viitorului
 • Acum 1 day Sport
  ÎN RITMUL ACESTA, NE AȘTEAPTĂ PLAY-OFF-OFF-UL: Universitatea Cluj, la a treia înfrângere în stagiul din Austria. Clujenii n-au marcat niciun gol
 • Acum 2 days In vizor
  Clădirea Filialei BCR Cluj-Napoca este scoasă la vânzare din 2019. Acum Emil Boc zice că o cumpără din motiv de metrou
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE