Din oras

Ploaia a dat peste cap programul Beach Party, iar organizatorii au distrus spatiul verde de pe malul Somesului

Plaja din cartierul Grigorescu a fost special reamenajata pentru evenimentul Beach Party Day 15. Organizatorii anuntau ca evenimentele vor debuta, pe plaja lui Boc, la ora 10, insa ploaia de sambata dimineata a anulat o parte dintre activitatile programate. O parte dintre evenimentele anuntate in prima parte a zilei  au fost reprogramate pentru duminica dimineata, iar cateva dintre acestea au fost anulate. Iar organizatorii au distrus cu masinile care faceau aprovizionarea o buna parte din spatiul verde al parculetului din cartierul Grigorescu.  

La ora 12.30, in parculetul din apropierea plajei urbane era multa agitatie. Tineri, baieti si fete, se intreceau care mai de care sa monteze gardurile metalice care sa delimiteze  perimetrul in care se vor desfasoara evenimentele Beach Party Day 15. Un reprezentant al firmei de paza priveste nepasator in timp ce trage tacticos dintr-o tigara.

Lipsa totala de organizare s-a putut observa prin faptul ca dupa ce au resuit sa faca randul de garduri despartitoare, tinerii au inceput sa mute o parte din acestea in alta locatie pentru ca, spuneau ei, trebuie gasita o alta locatie pentru intrare deoarce principala cale de acces era plina de noroi.  

Din masinile de tonaj se descarca inghetata, materiale promotionale si aparatura necesara sonorizarii scenei de pe malul Somesului. Prin noroiul pana la glezne, tinerii se misca de colo-colo. O domnisoara isi parcheaza masina pe spatiul verde, pentru a descarca cateva rollup-uri ale Federatiei Share. Pe gardurile metalice, organizatorii lega bannere ce contin programul evenimentului si reclamele diferitilor sponsori.

Vlad Pop munceste cot la cot cu o parte dintre reprezentantii firmei de sonorizare, ajuta la descaracarea masinii de echipaemntul tehnic si monteza sistemul de iluminat direct pe gardul viu de pe marginea parculetului.

„Urmariti-ne pe Facebook, acolo declaram tot. S-au decalat evenimentele care erau pogramate in aceasta dimineata pentru ca nu se puteau organiza din cauza ploii. Se vor face maine dimineata, mai putin yoga, deoarece doamna cu yoga pleaca azi inapoi spre Budapesta. Azi vom incepe la ora 15.00 „, a afirmat Vlad Pop in timp ce izola firele de curent la instalatia electrica.

Cativa trecatori curiosi se opresc si privesc de pe trotuarul plin de noroi desfasurarea lucrarilor in parculet.

„Lasa draga ca venim mai tarziu, nu vezi ca nu e nimic aici? Abia acuma s-o trezit copiii astia. Uite ce fete de adormiti au. Da’ ce le-o trebuit sa bage masinile alea acolo nu puteau sa descarce de pe trotuar? Ui’ ce mocirla o facut. Sa ii vezi ca n-or iesi de acolo cu duba”, a comentat un cetatean in timp ce trecea pe trotuar, tinandu-si prietena de mana.

Pe plaja reamenajata din carteirul Grigorescu, la Beach Party-ul care va incepe candva azi,  intrarea va fi libera, insa o serie de activitati vor putea fi realizate numai in schimbul unor donatii. Cei care vor dona vor putea participa la o tombola, iar in urma unei trageri la sorti vor avea sansa sa castige un salt cu parasuta. Donatiile sunt folosite de catre organizatori in cadrul proiectului Romedin, prin care 350 de copii cu domiciliul in Pata Rat vor vor beneficia de transport in cadrul programelor Scoala dupa scoala.

Clujenii care vor ajunge pe malul Somesului in zona plajei urbane vor putea, totusi, in cazul in care organizatorii vor respecta programul, urmari o demonstratie de parasutism, vor putea descoperi magia chimiei, sau vor putea asculta un recital sustinut  de catre Elena Mindru. Seara se va incheia cu un spectacol de jonglerii cu foc. 

Asa cum a anuntat Vlad Pop, in timp ce izola firele instalatiei electrice de pe malul Somesului, reprezentantii echipei Cluj 2015, in urma publicarii materialului in Ziar de Cluj, au simtit nevoia sa transmita o pozitie oficiala prin intermediul Facebook, prin care se obliga sa refaca spatiul verde distrus de masinile folosite la transportul echipamentelor.

” Spatiile frumoase si pline de farmec ale Clujului sunt pretioase in masura in care clujenii se pot bucura de ele. Bineinteles, acest lucru duce si la un grad de uzura – acum, unul mai mare, din cauza vremii care ne-a dat de furca dimineata devreme. Insa, asa cum ne-am dorit de la bun inceput, intreaga zona verde va fi reamanajata la finalul Beach Party, inclusiv prin replantarea de gazon. Echipa si voluntarii Day 15, alaturi de autoritatile locale, au contribuit la amenajarea zonei si vor continua sa o ingrijeasca, dupa cum au facut pe parcursul intregului an, prin campaniile dedicate descoperirii si valorificarii unor zone mai putin cunoscute ale Clujului”, se arata in mesajul transmis de catre Diana Apan purtatoarea de cuvant a Federatiei Share.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *