Rautacisme

Plagiat, neplagiat, ”dottore” Bode rămâne cu doctoratul. Au avut grijă ceilalți ”dottore” din Șparlamentul României și Curtea Constituțională să nu pățească rușinea lui Victor Ponta

de Szakats Istvan
Bună ziua, vin din partea domnului doctor Bode.
Dumnealui are niște treabă, așa că m-a trimis pe mine să vă zic că:
1. UBB poa’ să tot se dea de ceasu morții să formuleze câde elevat că a mai găsit niște goange în lucrarea mea și să sesizeze CNATDCU., pentru că:
2. conform Deciziei CCR nr. 364/08.06.2022, titlul de doctor poate fi anulat doar la cererea Ministerului Educației, cu respectarea termenului de 1 an de la data emiterii actului pentru introducerea acțiunii în anulare. Deci să aveți o zi faină.
3. Ministerul Educației oricum nu are competența de a reevalua fondul științific al tezei de doctorat elaborate, iar controlul de legalitate trebuie să facă referire la aspecte ce țin de desfășurarea procedurii de conferire / atribuire în vigoare. Deci să aveți o zi faină.
A, că între timp Ministerul Educației și CNATDCU cică tocmai „cooperează pentru a găsi soluțiile potrivite pentru a construi o nouă paradigmă de gândire a sistemului de analiză și verificare a încălcării normelor de etică”? Binie mă, stați liniștit. Și, așa cum am zis, să aveți o zi faină.
Să nu fie pardon, aveți aici Decizia CCR: DECIZIA Nr.364 din 8 iunie 2022
Prin urmare, altfel sună ce zice dl. rector al UBB: ”Atât se putea face legal. Asta a supărat pe toată lumea”…
”O universitate trebuie să fie reper. UBB şi-a asumat lucrul ăsta şi nu va fi instrumentalizată nici de tribunale populare, nici de factorul politic. Am avut o primă etapă anul trecut, când Comisia de Etică a primit un număr x de sesizări, nu mai ţin minte exact câte, patru sau cinci sesizări, ca suspiciuni de abatere de la etică. Comisia de Etică a analizat acele abateri, le-a confirmat pe cele mai multe dintre ele. A luat măsurile interne pe care le putea lua, că nu poţi să faci orice ca universitate, şi a anunţat Comisia Naţională – CNADTCU pentru demersuri suplimentare şi pentru alte decizii. Atâta se putea face legal. Asta a supărat pe toată lumea. Unii aşteptau nu ştiu ce să facem, alţii să nu vedem problemele care erau acolo”, a declarat rectorul UBB la Prima TV.