Din oras

OSĂ avem grădiniță ”pentagon” în Borhanci. La ce bulibășeală imobiliară de cumetrie s-a făcut acolo și la aportul de populație pe milimetru pătrat, OSĂ fie 160 de locuri

Conform facebook-ului lui Emi OSĂ Boc, trei firme își sfâșie ofertele de pe ele pentru a realiza grădinița în formă de pentagon care OSĂ fie construită de la zero în cartierul Borhanci, în cadrul unui hub. Celubrul hub educațional. Borhanciul OSĂ aibă Spital pentru copii, Bazin Multiolimpic, parc multidezvoltat și hub educațional. Toate înghesuite între blocurile amicilor de cumetrii imobiliare ale municipalității.

Autoritățile locale au lansat în luna noiembrie 2022 licitația privind achiziția serviciilor necesare pentru proiectarea și execuția lucrărilor pentru două obiective însemnate – grădiniță și școală, în cadrul „Hub-ului educațional” din cartierul Borhanci.

Firmele care se rup în oferte la această licitație sunt:

  • Verbau România – ofertant unic, Atelier Mass, Gradinstal SRL – subcontractanți;
  • Asociere: Apollo Project Management SRL (Leader), Professional Consulting Engineers, ING Proiect Management SRL, Miral Instal Company SRL, T&A Construct SRL, MOB VAD SRL, STD Engineering Solutions, SC Romalarm DGV SRL – subcontractanți și Professional Consulting Engineers, ING Proiect Management SRL – ofertanți;
  • Asociere: Axial Construct InvestT SRL (Leader), Prodesign Engineering & Construction, MRD Instal, Kazinst Grup SRL, Hydrosfer Instal, Prodesign Engineering & Construction, Toponet SRL, CAR BOC, Ascensor Advertising SRL, Damian Grup, Megamix Comimpex, MRD Instal, Parcrom Service SRL, RLM Design SERV, REEA Procons Serv SRL.

Proiectarea și execuția lucrărilor pentru grădiniță e în valoare de 4,1 milioane de euro fără TVA (20.360.679,95 lei), la care se mai adaugă un supliment de cheltuieli diverse și neprevăzute în valoare de vreo 390.000 de euro fără TVA (1.913.849,30 lei).

Banii vin din fonduri bugetare.

Păi, mai pune Boc niște zeci de milioane de euro și mai poate cumpăra de la Sile Pușcaș teren de-un parc. Că tot e ”strâmtorat” la bugețel.

Sau mai pune 3,r milioane de euro și-și mai încoardă mușchii de edil să nu-i lase pe unii alții să beneficieze legal și cum vor de bunurile lor.

Sau mai pune 1,2 milioane de euro și mai cumpără de la vreo bancă încă o clădire.

Ca să fie clar, orice investiție în infrastructura de educație este bine venită. Noi doar atenționăm că de banii risipiți de la buget din cauza faptului că Emil OSĂ Boc se crede stăpânul municipiului, se piteau construi vreo 20 de astfel de grădinițe.

Dar să o vedem pe grădinița asta sus, să nu fie și ea un alt ”Someș navigabil”, ”Centrul Clutural Transilvania”, ”Clădirea Filarmonicii”, ”Prelungirea liniei de tramvai până în Florești” șamd.