In vizor

Pivariu susține că volumul de deșeuri aruncate pe malul Someșului s-a diminuat cu 90%

Primarul comunei Florești, Bogdan Pivariu, a declarat că a scăzut cu 90% cantitatea de deșeuri aruncată pe malul Someșului. Ani de zile Primăria Florești s-a confruntat cu poluarea de pe Someș cauzată în special de cei care locuiesc aproape de râu și care și-au aruncat deșeurile direct în apa râului. 

„Aproape 90% din ceea ce am găsit la  momentul preluării mandatului s-a diminuat în acest moment. Sigur că au fost mai multe măsuri întreprinse. Au fost amplasate containere pe malul Someșului, care spre supărarea mea sunt întotdeauna pline, dar avem bucuria că acele deșeuri nu ajung în Someș. Au fost amplasate camere de supraveghere în zonele critice”, a declarat Pivariu.

De asemenea, problema deșeurilor din construcții se va rezolva prin amenajarea unui centru de colectare care urmează să devină funcțional în zilele următoare. 

„Avem acum în ședința de Consiliul Local regulamentul pentru a preda acel econcentru unde floreștenii care au contract de salubritate achitat la zi să poată să-și ducă deșeurile rezultate din construcții și din renovări. Noul centrul va fi dat în folosință de îndată ce Consiliul Local va aproba regulamentul”, a mai menționat Bogdan Pivariu.

Pivariu pare să rezolve toate problemele comunei, cel puțin la nivel declarativ, însă este greu de crezut că Primăria Florești a reușit în câteva luni să adune tone de gunoaie depozitate pe malul Someșului și mai mult decât atât că i-a și disciplinat pe cei care toată viața au aruncat gunoaiele în râu. Sunt de apreciat măsurile luate pentru a diminua acest fenomen, dar să afirmi că gunoaiele aruncate s-au diminuat cu 90% este o declarație fantasmagorică. 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *