In vizor

Piața locurilor de muncă din Cluj-Napoca se apropie de nivelul anterior pandemiei. Ce joburi sunt disponibile?

Oferta de locuri de muncă venită din partea angajatorilor începe să se aprope de nivelul primelor luni din 2020, chiar înainte de pandemia de COVID-19.  

Angajatorii români au început anul în forță și au scos în piață peste 20.000 de noi oferte de angajare în doar trei săptămâni lucrătoare, numărul de joburi apropiindu-se astfel de cel înregistrat în luna ianuarie a anului trecut, informează ejobs.ro, una dintre cele mai mari platforme de recrutare.  

Clujul se află în top în ceea ce privește locurile de muncă postate de către angajatori. În acest moment sunt 4565 de locuri de muncă disponibile în Cluj-Napoca 

 Potrivit comunicatului ejobs, cele mai multe oportunităţi au venit din partea angajatorilor din retail – peste 4.300 de locuri de muncă au fost postate în luna ianuarie. Prestări servicii a fost al doilea cel mai activ domeniu, din acest punct de vedere, fiind urmat de IT / Telecom, call-center / BPO, industria alimentară, producţie şi construcţii. 

„Vedem domenii care luni la rând au stat în aşteptare şi care acum recuperează, cum este cazul HoReCa, unde au reînceput să se caute oameni, odată cu decizia redeschiderii restaurantelor, chiar dacă încă suntem destul de departe de nivelul din 2020. În plus, dacă anul trecut vorbeam despre angajări masive doar în câteva industrii, care au crescut tocmai pe fondul contextului de criză, acum au reluat angajările şi celelalte sectoare. Telecomul sau bankingul sunt două exemple în acest sens. Pentru 2021 am văzut cele mai mici procente alocate intenţiei de a pleca la muncă în străinătate sau de a-şi deschide propriul business”, a declarat Bogdan Badea, CEO eJobs România. 

Peste jumătate din joburile noi se adresează candidaților din București și din Ilfov. Următoarele orașe, în ordinea numărului de opțiuni deschise în fața candidaților, sunt Cluj-Napoca, Timișoara, Brașov, Ploiești, Iași și Constanța. 

În ceea ce privește joburile din Cluj, cele mai multe joburi disponibile sunt în domeniile Comerț și retail (1177 locuri de muncă), IT (807 locuri de muncă), prestări servicii (697), Call Center (668 de locuri de muncă), Administrativ/Logistică (357 locuri de muncă), construcții (304) alimentație și horeca (273 locuri de muncă), medicina/sanatate (254) bănci și servicii financiare (240 de locuri de muncă), asigurări (185) farma (120).

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *