Din oras

Piața imobiliară clujeană, în scădere? Vezi ce zice conf. univ. dr. Flavius Rovinaru despre legătura dintre inflație și prețurile de pe piața imobiliară din Cluj-Napoca – VIDEO

O fi venit și ziua când prețurile din domeniul imobiliar au început să scadă? Se pare că da!

Profesorul de economie Flavius Rovinaru spune că se observă o ușoară scădere a prețurilor de pe piața imobiliară din Cluj. Achizițiile de imobile s-au rărit, ratele dobânzii descurajând clienții în ultima perioadă.

„Prețurile per total au început să scadă pe zona de imobiliare (…) se pare că acest preț al locuințelor în Cluj a început încet, încet să scadă, destul de lent. De ce? BNR ți-a majorat rata dobânzii, nu mai iei credite să-ți iei locuințe cum îți luai înainte și cumva această lipsă a banilor de pe piață poate să te ducă într-o zonă de scădere a prețurilor. (…) S-au cumpărat mai puține terenuri decât s-a întâmplat în perioada de post-conflict Ucraina (…), încet, încet piața se reglează”, spune Flavius Rovinaru.

Treziea, proprietarii! Că apartamentele goale nu țin de foame!

Vezi detaliat ce spune profesorul Flavius Rovinaru mai jos, într-un fragment din emisiunea Focus a NCN, realizată de Edina Bodor.