Editorial

TOCĂTOARELE DE BANI

Scris de 732

Se toacă la bani publici în țara asta mai ceva decât carnea. Dacă facem puțină liniște, se aude malaxorul de bani publici cum toacă la capacitate maximă.

Se toacă la oraș, se toacă la țară, se toacă pentru popor! Dar cel mai mai eficient se toacă în mediul rural, că naiba are timp să verifice șmenurile din toate comunele României.

Primarii fac ce vor în comunitățile lor, interesele politice sunt angajate la Primărie, banii trebuie să circule, firmele de casă trebuie să prospere, iar cetățenii fie nu pricep, fie nu le pasă de combinațiile de sub nasul lor. Cetățenii sunt buni doar la vot, nu și la pus întrebări despre banii lor!

Unele comune o duc atât de bine, încât efectiv n-au ce face cu banii. Așa că îi toacă pe proiecte faraonice, cum ar fi afișarea numelui comunei pe un deal, pe stil Hollywood.

Minunea poate fi văzută în Măldărești, județul Vâlcea, care va fi cunoscută drept comuna starurilor, după investiția asta.

Cât a costat? Un mizilic de 300.000 de euro! Bine, pe lângă litere, în banii ăștia a intrat și o construcție din lemn, care ar trebui să fie un refugiu turistic. Deja e vorba de bani investiți cu cap!

Ce, vi se pare mult? Flexați-vă, că s-a făcut cu fonduri europene! Primarul cu mânuța lui a făcut proiectul care i-a permis să toace 300.000 de coco pe un semn pe deal și o cocioabă din lemn.

Se puteau investi în altceva 300.000 de euro?

Să fim serioși! Ce alte investiții sunt mai importante într-o comună din România, pe lângă mândria de a avea un semn ca la Hollywood?

Haideți să vedem discuția dintre primarul întreprinzător și reporterul Digi24:

Ion Bociog, primarul comunei Măldăreşti: „Nu știu ce să vă spun acum. Eu am făcut proiectul, proiectul a fost pe fonduri europene, l-am achitat. Dar de ce mă anchetezi acuma pe mine, că am primit, că am făcut. Ce vrei?”

Reporter: „Voiam să vă întreb câți bani ați folosit..”

Primar: „Auzi, da’ nu mă întreba sâmbăta. Vii luni la birou și mă întrebi, dacă vrei. Am folosit toți banii. Dacă vrei să mă anchetezi, vino cu unu’ de la DNA.

Reporter: „Domnule primar…”

Primar: „Hai, pa. Ai înțeles? Atât.”

Ce tot atâtea întrebări? Uniunea Europeană a dat banii, domnul primar i-a cheltuit, ia să nu-l mai deranjeze sâmbăta, când el a făcut un bine comunității! Iar dacă există dubii, să vină DNA-ul, că el n-are nimic de ascuns!

Fascinant cu câtă lejeritate folosesc băieții ăștia numele DNA-ului, de parcă e ceva instituție cu care se șterg la fund. Dacă un primar de comună invocă DNA-ul așa, la mișto, vă dați seama cam cât de temută e instituția asta în România.

La fel s-au tocat sute de milioane de euro pe produse anti-covid pentru școlile din mediul rural, produse care au ajuns ACUM în unitățile de învăvățământ, după ce s-a cam terminat cu pandemia. Stau școlile de la țară cu săli de curs pline cu măști și dezinfectanți și n-au ce face cu ele, doar pentru că birocrația din minister a îngreunat procedurile. Dar banii au fost alocați, licitațiile au fost câștigate de cine trebuie, produsele trebuiau livrate, chiar și dacă după trei ani, să „mănâncă” ceva și gurile băieților deștepți ai pandemiei.

Dom’ne, au ajuns produsele?

Au ajuns!

Contează că nu mai e pandemie? Să se bucure săracii ăia de la țară că s-a sacrificat cineva să facă tone de bani pentru sănătatea lor!ULTIMA ORĂ

 • Acum 2 hours FOTOGRAFILA
  SĂ DĂM CU BANUL DE PĂMÂNT: Cât de frumoase sunt inutilele garnituri de cauciuc de la baza pomilor care au umplut orașul prin contract cu atribuire directă din banul public
 • Acum 2 hours Politica
  Comisia Europeană cere scăderi reale de pensii la magistrați și militari. Între timp, ministrul Apărării, se hărnicea să creeze o nouă categorie de pensionari speciali: civilii care lucrează în armată, poliție și servicii secrete se pot pensiona mult mai repede, la fel ca militarii
 • Acum 14 hours Justitie
  Elena Udrea a fost condamnată definitiv în dosarul Gala Bute
 • Acum 15 hours Politica
  Robert Cazanciuc, PSD: A crescut de 10 ori perioada interdicției de a mai obține permis auto pentru cei care se urcă băuți, drogați sau fără carnet la volan și ucid oameni pe șosele – proiect de lege votat în Senat
 • Acum 18 hours Eveniment
  Bărbat, prins în flagrant de către polițiști în timp ce transporta 16.000 de țigări de contrabandă
 • Acum 21 hours Politica
  Președintele ASF a explicat, în plin protest în Parlament: ”Euroins și City Insurance erau Muma Pădurii!”
 • Acum 21 hours Eveniment
  ANRE a amendat Hidroelectrica cu 400.000 de lei. Sancțiunea a fost aplicată inclusiv pentru neemiterea la timp a facturilor
 • Acum 21 hours Vocea ta
  Dragoş Damian, Terapia Cluj: Traiasca banii negri din economia subterana, sursa inepuizabila de crestere economica! Inflatia se va domoli doar cand banii negri din economie se vor imputina. Adica nu prea curand.
 • Acum 22 hours Din oras
  După ȘAPTE ani de reabilitare a unui turn făcut într-un an undeva prin anii 1500, municipalitatea anunță că deschiderea oficială a Turnului Pompierilor va avea loc luni, de la ora 19.00. S-a trezit Boc de la ghiontul administrat ieri de Ziar de Cluj
 • Acum 23 hours Sport
  BASCHET CU RANGA. La meciul U-BT Cluj-Napoca-CSM Oradea, un jucător a sărit la bătaie cu o rangă. S-a ales cu dosar penal. Acum zice că ”regretă”
 • Acum 23 hours Politica
  Proiect prin care şi bărbaţii pot primi tichete cadou de ziua lor – 19 noiembrie. Gabriela Firea: “Egalitatea de şanse nu este doar despre drepturile femeilor”
 • Acum 24 hours Politica
  AUR, filiala Maghiară din Transilvania şi-a ales un nou preşedinte. Apă la moara extremiștilor români: ”Să reprezinte în continuare aspiraţiile de autonomie teritorială ale maghiarilor din Transilvania”
 • Acum 1 day Politica
  Sindicaliștii din sport protestează luni împotriva ministrului Eduard Novak
Citește și...
Editorial

REPUBLICA PRESCRISĂ ROMÂNIA

E cea mai bună perioadă pentru bandiții României. La cum funcționează justiția în țara asta, […]

Editorial

ZBOARĂ, IOHANNIS, ZBOARĂ!

Ce știm noi despre președintele Iohannis? Că e mare fan al mișcării, practicând niște sporturi […]

Recomandările redacției
TOP CITITE