Din oras

Petru Șușca încearcă să găsească soluţii la problemele rezidenţilor. Pentru început, alimentaţia

Medicii rezidenţi se întâlnesc mâine cu managerul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă, pentru a discuta despre problemele de care aceştia se izbesc în activitate.

„Va aşteptăm miercuri, 12.10.2016, la o discuţie deschisă despre problemele voastre, ca medici tineri. :)”, este invitaţia lansată de reprezentanţii spitalului.

Evenimentul se desfăşoară la iniţiativa comună a spitalului şi a Asociaţiei Tinerilor Medici, o asociaţie cu peste 100 de membri activi şi aproape 2500 de simpatizanţi.

„Resursa umană reprezintă un vector important pentru dezvoltarea strategică a spitalului. Dorim să completăm politica de modernizare şi dotare cu echipamente medicale de ultimă generaţie, pe care am început-o acum trei ani, printr-o atenţie sporită acordată nevoilor medicilor tineri, pentru că de la ei porneşte schimbarea. Am hotărât să organizăm această întâlnire pentru a stabili un precedent, în ceea ce priveşte comunicarea dintre spital şi rezidenţii de aici. Dorim să le ştim problemele şi să vedem cum se pot acestea rezolva. E în interesul nostru, ca instituţie, în interesul lor, al rezidenţilor şi, cel mai important, e spre binele pacienţilor”, declară Petru Șușca, managerul spitalului.

Cei care trec frecvent pe strada Clinicilor sunt obişnuiţi cu tinerii medici care mănâncă din mers un croissant sau o altă gustare, între două consultaţii sau care se întâlnesc cu maşinile de livrare „la domiciliu”, la colţul străzii. Alimentaţia rezidenţilor este una dintre principalele probleme care vor fi discutate. Programul încărcat al acestora şi lipsa unor locaţii în vecinătate de unde să-şi poată procura mâncare sănătoasă fac ca mulţi rezidenţi să resimtă lipsa unui stil de viaţă mai sănătos, prin alimentaţia haotică.

„Am identificat problema şi deja avem şi câteva soluţii pentru aceasta”, a declarat pentru Ziar de Cluj Dan Cristian Paul, reprezentantul tinerilor medici. Acesta a precizat că întâlnirea este rezultatul unei „iniţiative comune” cu Petru Șușca şi a mai menţionat că printre problemele ridicate va fi şi înfiinţarea unor programe educaţionale pentru rezidenţi şi coninteresarea acestora pentru un act medical de cel mai înalt nivel.

Întâlnirea, coincidenţă sau nu, vine în urma anunţului că 12.000 de medici şi asistenţi din Federaţia Sindicală Hipocrat intră în greva şi vor lucra cu o banderolă pe braţ, urmând că pe 31 octombrie să intre în grevă generală.

Organizatorii se aşteaptă că la întâlnire să participe între 50 şi 80 de medici rezidenţi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *