Din oras

Ovidiu Chifor a demisionat din Consiliul Local

Ovidiu Chifor, membru PSD, si-a dat astazi demisia din Consiliul Local Cluj-Napoca pe motiv de incompatibilitate cu noua functie publica. Luna trecuta a participat la concursul pentru ocuparea functiei de director executiv al Directiei Judetene pentru Sport si Tineret Cluj, iar a treia oara a fost cu noroc pentru consilier: a promovat concursul cu nota 8,5. Si de aceasta data Chifor a fost singurul candidat. Locul sau din Consiliu va fi ocupat de Ruxandra Ioana Avram, membru PNL.

Luna trecuta Ovidiu Chifor s-a aflat pentru a treia oara in ipostaza de concurent al concursului organizat pentru ocuparea functiei de conducere a Directiei Judetene pentru Sport si Tineret Cluj. Consilierul local a obtinut postul cu o medie de 8,5, ceea ce l-a determinat sa-si dea astazi demisia din cadrul Consiliului Local pe motiv de incompatibilitate, conform legii 188/1999.

„Eu nu mai sunt consilier local. Astazi mi-am dat demisia din Consiliul Local pentru ca sunt director executiv al Directiei Judetene pentru Sport si Tineret Cluj. Acum sunt functionar public si pe legea 188/1999 sunt incompatibil cu functia de consilier local”, a declarat pentru Ziar de Cluj Ovidiu Chifor.

Fostul consilier local isi asuma esecul primelor doua incercari, motivand ca a urmarit sa fie cinstit in obtinerea postului in cauza.

„Pentru obtinerea acestui post am participat la un concurs pentru recrutare in corpul de functionari publici. Eu am mai participat pana acum de doua ori si am cazut la examen. Prima data cand am participat, n-au mai fost alti concurent si am cazut. A doua oara am avut concurenta, am luat proba orala, dar am picat la scris. Eu am vrut sa ma duc cinstit la examen si sa ma uit in ochii copiilor mei corect si cinstit, iar examenul sa fie luat ca atare”, isi aminteste acesta.

Desi ocupa in prezent o functie pe care si-a dorit-o de multa vreme, Ovidiu Chifor isi marturiseste, totodata, si regretul de a fi nevoit sa renunte la postul din Consiliu. Cu toate acestea, el este convins ca din noua pozitie va putea sa sprijine mai mult sportul clujean in comparatie cu contributia pe care o avea din scaunul de consilier local.

„Imi pare rau dupa acest post. Sincer, va spun ca imi pare rau dupa el pentru ca am ajutat oameni cat am putut de pe functia de consilier local si am o parere de rau pentru ca plec din Consiliul Local. Cred ca de pe noua functie, de director al Directiei Judetene pentru Sport si Tineret Cluj, voi putea ajuta mult mai bine sportul, pentru ca in Consiliul Local m-am zbatut foarte mult sa ajut sportul si cred ca am reusit, asa, cat am putut si eu”, este de parere Ovidiu Chifor

Locul sau in consilier local al membrului PSD, Ovidiu Chifor, va fi ocupat de Ruxandra Ioana Avram arhitect proiectant, membru PNL.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *