Editorial

Pentru domnul Unul dintre vicepresedintii Consiliului Judetean

Stimate domnule Unul dintre Vicepresedintii CJ,

 

In 14 iunie 2009, scriam in Citynews acest articol, prin care avertizam ca Radu Bica este in vizorul DNA Cluj. La acel moment, portocaliii erau in mare vana, dregeau si crosetau tot fara sa le pese de ceva. Era o informatie buna, curajoasa. Vicele Radu Bica m-a sunat si m-a amenintat in toate felurile. Alin Tise nu m-a amenintat niciodata.

Dar acest baiat de la Turda aburcat prea repede pe scaunul important de decident al fondurilor judetului imi explica ca o sa ma curete de toti banii, ca ma da in judecata, ca o sa vad eu. Si am vazut. E drept, doi ani mai tarziu, l-am vazut cu catuse la maini, transformandu-se subit din Radu Bica, inalt functionar, in B.R., inculpat, retinut pentru luare de mita.

Pontul din 2009 imi fusese furnizat de un ofiter SRI, lucru care la acea vreme m-a mirat. Abia mai tarziu am inteles ca informatiile despre CJ erau parte dintr-un cadru mult mai larg, dar un lucru e clar: in 2009, a fost startul.

Actualmente, domnule Unul dintre Vicepresedintii CJ, suntem in preajma unui asemenea moment. De aceea, va scriu, ca sa va sfatuiesc sa priviti la aceste doua poze:

 

 

 

Sunt doua felii de timp extrem de graitoare.

Apoi, va rog sa priviti imaginea cu doamna Antonica Bica.

 

Domnule Unul dintre Vicepresedintii CJ, ati urcat repede pe scara puterii, scapand ieftin inclusiv din ultimul scandal ce a dus la decapitarea mafiei lemnului si unde chiar dumneavoastra ati tras niscaiva sfori pentru a pune in posturi-cheie oameni care au taiat de milioane de euro padurile Clujului.

Niste oameni din partidul din care faceti parte au avut incredere in dumneavoastra, au girat pentru numirea dumneavoastra si acum sunt putin dezamagiti. Ba unii chiar bat in retragere, caci zvonurile se intetesc. Si nu iese niciodata fum de la bricheta, ci de la focul cu lemne.

Ati primit acum o luna si ceva, o hartie de la insusi Horea Uioreanu, prin care vi se cere sa va reevaluati relatiile cu subordonatii.

Ca cetatean, eu va cer sa va reevaluati atat comportamentul, dar si sa coborati nasul. Nu avem nevoie de un functionar inalt care sa se bata pe coridoarele televiziunilor locale cu adversarii sai politici, nici de un Radu Bica nou.

In partidul din care faceti parte, sunt oameni de isprava. Luati-i pe ei ca standard, nu va lasati imbatat de aburii trecatori ai alcoolului. Sa va spun de ce: un functionar care trece prin mandatele a doi presedinti de CJ are cu siguranta mai multa experienta in a-si pazi fundul  sau in a face orice ca sa si-l salveze decat un om caruia i-a luat Dumnezeu mintile.

Daca nu ma credeti, dati o fuga pana la Penitenciarul Bistrita, este acolo un om care a simtit pe pielea lui asta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *