Din oras

Petitie pentru curse aeriene directe intre Cluj si Frankfurt

Clujenii vor o noua cursa de avion intre Cluj si Frankfurt. Un grup de IT-isti a facut si o petitie online, iarp e site-ul aeroportului clujean a ajuns cea mai dorita destinatie noua, detronand Dublinul. Directorul institutiei spune ca se fac eforturi in acest sens.

Initiatorii petitiei, IT-istii de la firma iQuest, si-au propus sa adune cel putin 1000 de semnaturi, atat de la clujeni, cat si de la cei din orasele apropiate care ar vrea sa poata zbura direct din Cluj la Frankfurt si inapoi.

“Stiu ca multi dintre IT-sti zboara din Cluj spre Germania si sigur ati prefera cursa asta directa nu? Numai noi din iQuest am asigura vreo 40 de drumuri lunar. Daca lucrezi intr-o firma din Cluj-Napoca sau imprejurimi si vreti sa va alaturati acestui demers, da-mi de stire si puteti da mai departe linkul petitiei sa semneze cat mai multa lume. Bineinteles ca poti semna petitia indiferent de motivul sau circumstanta pentru care ti-ai dori sa ai o cursa directa Cluj-Frankfurt: vizita la rude sau prieteni, cumparaturi, delegatii, motive medicale etc”,  explica cei care au demarat actiunea.

“Pentru cei care aveti des delegatii la Frankfurt sau in orasele limitrofe sau mergeti ca turisti, existenta unei linii aeriene directe Cluj-Frankfurt ar scurta drumul si ar ieftini costul”, adauga acestia.

 

Pe site-ul Aeroportului International Cluj-Napoca exista un chestionar in care utilizatorii sunt intrebati care sunt destinatiile care ii intereseaza, iar orasul german era saptamana trecuta pe locul 2, cu 104 voturi, dupa Dublin, care avea 116 voturi. Dupa lansarea petitiei, Frankfurtul a urcat pe primul loc, cu peste 150 de voturi.

“Noi speram sa punem deschide si aceasta linie aeriana. Suntem in discutii cu mai multe companii, atat low-cost, cat si tradionale. Ar fi un hub important pentru Lufthansa, de pilda, insa ei au deja o cursa foarte apreciata, la Munchen si nu vor sa isi canibalizeze serviciile, asa ca in urmatoarea perioada ei nu sunt pe lista”, declara David Ciceo, directorul aeroportului clujean.

Cu toate acestea, sperantele nu sunt foarte mari pentru o cursa intre Cluj si Frankfurt in perioada imediat urmatoare.

“Pentru destinatiile noi pe care am reusit sa le introducem am avut discutii si negocieri cam 3-4 ani. Noi speram sa se poata si mai repede, dar nu sunt sanse atat de mari”, precizeaza Ciceo.

 

Noile curse aeriene la care directorul aeroportului clujean face referire se afla sunt Eindhoven (Olanda), Charleroi (Belgia), Bari (Italia), Praga si, din 24 noiembrie, Tel Aviv.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *