In vizor

Pentru a scăpa de caterisire, Pomohaci a depus o cerere de retragere temporară din preoție pe motive medicale

Scris de 521

Conform surselor Ziar de Cluj, Arhiepiscopia Alba-Iulia a convocat pentru joi un Consistoriu de urgență pentru a-l caterisi pe preotul Cristian Pomohaci, cercetat de Parchetul General pentru că ar fi încercat să corupă sexual un minor de 17 ani.

Agățându-se de orice oportunitate, Pomohaci a depus o cerere la Arhiepiscopia Ortodoxă Alba Iulia prin care solicită suspendarea temporară din funcție, din motive medicale, a declarat marți, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei, părintele Oliviu Botoi.

“A depus o cerere prin care solicită retragerea temporară din preoție, invocând motive de sănătate. Cererea a fost depusă la Centrul Eparhial”, a spus părintele Oliviu Botoi.

Potrivit acestuia, Cristian Pomohaci nu specifică în cerere perioada pentru care solicită suspendarea temporară din preoție.

Oricum, remarcăm faptul că Pomohaci încearcă un tertip demn de un angajat la stat pe cale de a fi azvârlit afară din funcție și-și ia un fel de concediu pe motive medicale. Motive care nu l-au împiedicat pe fariseul corupător în sutană să cânte pe la concerte bine plătite nu mai departe de săptămâna trecută. Poate l-a sfătuit vreunul dintre susținătorii lui să încerce și această cale a tragerii de timp în speranța că poate lucrurile se așează cumva și lumea uită cu cine are de a face: cu un corupător. Îș asigurăm, atât pe el, cât și pe susținătorii săi, că nu vom uita să urmărim acest scandalos caz.

Căci, în ceea ce privește dovezile pe care Cristian Pomohaci ar fi trebuit să le aducă în termen de 30 de zile pentru a-și demonstra nevinovăția față de acuzațiile care i se aduc, acesta nu a prezentat încă superiorilor săi probele necesare.

Termenul până la care ar fi trebuit depuse dovezile expiră în cursul zilei de miercuri, situația urmând să fie analizată de organismele eparhiale competente, la sfârșitul acestei perioade.

“Încă nu au fost prezentate dovezile. Organismul eparhial competent va analiza situația miercuri și va prezenta joi o situație completă, lămuritoare”, a precizat purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Ortodoxe Alba Iulia.

Reamintim faptul că Parchetul General a preluat, pe 19 iulie, de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Mureș dosarul în care preotul Cristian Pomohaci, din Parohia Moșuni, județul Mureș, este cercetat pentru racolare de minori în scopuri sexuale.

Preotul a fost înregistrat în timp ce îi cerea favoruri sexuale unui minor, iar înregistrarea a apărut în Ziar de Cluj și la NCN, fiind preluată de mass media națională.

Ulterior, Pomohaci a fost chemat la Arhiepiscopia din Alba Iulia pentru a oferi explicații cu privire la înregistrarea audio care îl incriminează și s-a decis ca părintele să fie oprit de la slujirea sfintelor taine și a tuturor slujbelor bisericești pe o perioadă de 30 de zile, timp în care el trebuie să aducă argumente în favoarea sa.

Pe 26 iunie, Inspectoratul de Poliție Județean Mureș a anunțat că a fost sesizat cu privire la unele fapte pe care un preot le-ar fi săvârșit în prezența sau asupra unui minor, la câteva zile după ce pe paginile de socializare au circulat înregistrări audio în care clericul ar ademeni un minor să întrețină relații homosexuale cu el.ULTIMA ORĂ

 • Acum 4 hours FOTOGRAFILA
  BĂTAIE DE JOC A LA BOC CU PISTELE PENTRU BICICLETE: Trebuie să câștige și farmaciștii din creme și analgezice, și medicii de coloană de pe urma dalelor, nu numai Videanu și PD-L al PNL. Se lucrează la economia orizontală a Clujului
 • Acum 1 day In vizor
  Să nu ziceți că Ziar de Cluj nu v-a atenționat că nimic nu e în regulă cu ”dervișii rotitori” de la Guvernare: PSD amenință cu declanșarea de alegeri anticipate, dacă protocolul nu e respectat
 • Acum 2 days Analiza
  EXCLUSIV Criminalul Tudor Cirje avea ascuns “in groapa” un pistol letal: “Daca ma dispera cineva… daca vrei sa faci mortaciune, cu manusi de doctor, da?”
 • Acum 2 days Anchete
  EXCLUSIV! “Cocaina iti da minte, atata am tras de ziua mea…!”, zicea criminalul Tudor Cirje! INTERCEPTARI superbe cu traficantii de droguri Grosan, Cirje si Popa Horea Emil! I-a facut DIICOT Cluj ca in desenele animate!
 • Acum 2 days PubliNews
  Baby Yoga, alături de micuțul tău, dar și scurt-metraje în aer liber, în Iulius Parc
 • Acum 2 days Rautacisme
  Când l-ați mai văzut pe Emil Boc amestecându-se ”în treburile interne” ale unui alt partid?
 • Acum 2 days Eveniment
  Valentin Jucan, membru al Consiliului Național al Audiovizualului, a fost ales în funcția Vicepreședinte al Platformei Europeane a Autorităților de Reglementare în Audiovizual
 • Acum 2 days In vizor
  Sindicatele Gaudeamus și Hermes din învățământul superior și cercetare anunță că sunt solidare cu greva profesorilor din școli: Iohannis a făcut declarații false privind satisfacerea tuturor revendicărilor profesorilor
 • Acum 2 days In vizor
  Clujul, în Top 10 al mamelor cu vârste cuprinse între 11 și 14 ani. Într-un singur an, na nivel național numărul copiilor mame de copii s-a triplat
 • Acum 2 days Politica
  MINCIUNA STĂ CU POLITICIENII LA MASĂ. Cum se apără guvernul în fața acuzației că i-a păcălit pe profesorii care ceruseră garantarea viitoarei grile majorate de salarii: a inclus o referință în nota de fundamentare a unei ordonanțe de urgență. Creșterea de 1.000 de lei din iunie e avans din majorarea de anul viitor
 • Acum 3 days In vizor
  Iohannis, declarații dure la adresa profesorilor care continuă greva: Cum îndrăznește cineva să pună în dificultate examenele naționale? După ce guvernul le-a dat tot ce au cerut, acum în ce temei să continue greva?
 • Acum 3 days In vizor
  NU A FUNCȚIONAT MANEVRA CU ”NICULE, MAI DĂ-LE 1000 DE LEI”: Purtătorul de cuvânt al Guvernului: Negocierile cu sindicatele din educație au luat sfârșit. Lider de sindicat: Acțiunile de protest continuă de marți încolo
 • Acum 3 days In vizor
  În timp ce polițiștii protestau la minister, lui ”dottore” Bode îi cânta Marcel Pavel la ureche ”Frumoasa mea, în seara asta”, la o chermeză de la Direcția Generală Anticorupție, în timp ce angajații de rând stăteau, ca ”fetița cu chibrituri”, cu nasul lipit de geamuri
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE