Afacerea zilei

Ham-Ham, primul hotel pentru animăluțe din Cluj. Are mobilă specială și tablouri pe pereți

Dacă ați văzut filmul “Hotel for Dogs” (“Hotel pentru Câini”), poate v-ați întrebat cum arată cu adevărat un astfel de hotel și ce fac animăluțele în acel loc. În Cluj-Napoca, de puțin timp, s-a deschis primul hotel pentru animale de companie, în care patrupedele sunt tratate întocmai ca acasă și, spre bucuria stăpânilor, se joacă cuminți în hotel și nu pornesc în aventuri periculoase ca personajele din film. 

La ieșirea din Cluj-Napoca, departe de agitația orașului, într-un loc care seamănă cu o oază de liniște, primul hotel pentru animăluțe își așteaptă clienții. Are un nume haios, potrivit pentru necuvântătoare –  Hotel „Ham Ham”. Deși ne-am putea gândi că patrupedele se distează și pornesc în aventuri riscante ca în filmul “Hotel for Dogs”, astfel de scenarii au loc doar la Hollywood. La Cluj, în hotelul animăluțelor, toată lumea este în siguranță. 

Cine a avut ideea unui hotel atipic? Raluca Cîmpean și Ioana Pop sunt două tinere, care, din dragoste pentru animale au găsit o soluție pentru toți stăpânii care nu au unde să își lase patrupedele atunci când trebuie să plece din oraș. Ele au povestit pentru Cluj 100% cum le-a venit această idee inedită. 

„Amândouă suntem iubitoare de animale și ne-am lovit de această problemă. Nu aveam unde să ne lăsăm animalele când mergeam undeva. Din necesitate am ajuns la această idee. Și atunci am decis să facem noi un hotel pentru ele și să salvăm și alți iubitori de animale care nu au unde să le lase”, spune Raluca Cîmpean. 

ioana pop, raluca cimpean

Ca în scenariile de film, începutul a fost unul anevoios, plin de obstacole, dar pe care fetele au reușit să le depășească datorită pasiunii lor. Chiar dacă nu știau nimic despre construcții, s-au adaptat situației. 

„Tot ce e aici a fost gestionat de noi. Acum ne mai pricepem la construcții, dar la început, cunoștințele noastre tindeau spre zero. Asta a fost mai dificil, să gestionezi construirea unui spațiu. Noi de mici am crescut în mediul afacerilor”, afirmă Ioana Pop.

Ele își amintesc că visul lor de a avea un hotel pentru animăluțe a fost umbrit din cauza condițiilor meteo. Fetele au dorit să înceapă construcția în toamna anului trecut, însă vremea rea le-a pus bețe în roate. În cele din urmă, visul lor a început să prindă contur în această primăvară. Trei luni mai târziu, hotelul dedicat celui mai bun prieten al omului a fost deschis. 

„Am vrut să începem construcția anul trecut. Am vrut să începem terasarea la teren. Negăsind utilajele de care aveam nevoie, am făcut o programare peste 3 săptămâni. Atunci au început ploile. Au fost două săptămâni de ploi în care noi nu am putut lucra nimic și apoi a venit iarna, care a fost atât de lungă și atât de friguroasă! Atunci ne-am zis că îndată ce ne va permite vremea, ne vom pune pe treabă. Am sperat să se întâmple asta în martie, dar a trebuit să mai așteptăm o lună. Și din aprilie până la jumătatea lui iulie am reușit să facem ce vedeți voi aici”, povestește Ioana. 

hotel ham ham

Cazarea nu este singurul serviciu de care beneficiază animăluțele care sunt cazate la hotel. Cățeii pot participa la lecții de dresaj, pot alerga și se pot juca în voie. Iar pe viitor, Raluca și Ioana au în plan multe alte noutăți care să ofere patrupedelor o experiență de neuitat. 

„Pe lângă camerele unde sunt cazate patrupedele și țarcurile care sunt în exterior, oferim și servicii de dresaj, vom avea și grădiniță pentru căței. Dacă pleci dimineața la servici și te întorci seara și vrei să lași cățelul noi venim, îl preluăm și seara în aducem înapoi acasă. Vom avea toaletaj, un funpark și pe viitor vrem să avem și o piscină pentru căței”, spune Raluca.  

Hotelul dispune de 20 de camere și încă 20 de țarcuri exterioare. Serviciile pe care animalele le primesc sunt complexe și complete, cu excepția mâncării, care nu este inclusă în preț. Stăpânii trebuie să plătească un meniu pentru patrupede. Camerele sunt împărțite în două categorii: cu terasă sau fără, iar diferența se observă și la preț. Încăperile sunt dotate de asemenea cu mobilier special pentru căței și pisici și chiar sunt decorate cu tablouri. 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *