Din oras

Peninsula pe termen lung, si nu prea, la Cluj

Scris de 597

La conferinta de presa de astazi de la Primarie s-a confirmat oficial ceea ce se stia deja de saptamani: Festivalul Peninsula se muta de la Targu-Mures la Cluj. Primarul Emil Boc a spus ca doreste o colaborare pe termen lung, mai ales ca, in 2015, Clujul este Capitala Europeana a Tineretului si ca ureaza organizatorilor cel putin inca 10 ani de existenta la Cluj, cat au avut si la Mures.

Toate acestea doar ca sa se afle dupa aceea ca terenul de 10 hectare de pe Valea Garbaului, unde in perioada 18 – 21 iulie va avea loc festivalul, este disponibil doar anul acesta. Spatiul este in proprietatea Ministerului Apararii si exista un proiect de construire  a unui ansamblu de locuinte aici.

“Pe acest an avem contract valabil in vigoare. Suntem convinsi ca acest contract se va prelungi, este un proiect guvernamental de construire a unui ansamblu de locuinte. Pana la demararea lucrarilor acolo avem pregatita aceasta solutie. Deja avem trei solutii alternative, lucram pe termen scurt aici si pe termen mediu si lung pe alte trei locatii impreuna cu partenerii nostri”, a precizat Emil Boc, evitand elegant sa spuna care sunt alternativele.

In acelasi timp organizatorii festivalului nu sunt incantati de o eventuala mutare.

“Noi am facut proiectul pe termen lung si nu dorim sa ne mutam dupa un an. Am facut proiectul pe trei ani si am fost asigurati ca se vor face demersurile necesare sa ramanem acolo. Este o locatie extraordinara si ne mentinem strategia realizata”, a spus Bodor Laszlo, directorul festivalului Peninsula.

Primaria se angajeaza sa asigure apa, electricitatea, amenajarea drumului, transportul in comun si iluminatul public in zona vizata, lucrari care vor fi suportate din bugetul local. Boc nu a exclus si o finantare din buget acordata festivalului, “asa cum se acorda si pentru celelalte activitati culturale din oras”.

Inainte de Peninsula, in 14-15 iunie, pe acelasi teren va avea loc festivalul de muzica electronica Delahoya, cu 17 ani de traditie in Cluj.

Foto: peninsula.roULTIMA ORĂ

 • Acum 8 hours Politica
  Kelemen Hunor: ”Ne-am vândut țara!” Motivul pentru care Ungaria are prețuri mai mici la combustibil: ”Noi nu mai controlăm ceea ce înseamnă industrie petrolieră”
 • Acum 9 hours In vizor
  VIDEO – Locuitorii din Petreștii de Jos reclamă că apa le spală drumurile și le inundă curțile din cauza lucrărilor neexecutate din 2009 de la Autostrada Transilvania
 • Acum 10 hours Politica
  SE SCHIMBĂ REPERE POLITICE ÎN TOATĂ ȚARA: Camelia Sălcudean a demisionat din funcția de președintă a USR PLUS Cluj, cică ”dezamăgită” de partid
 • Acum 11 hours Din oras
  Un clujean cere prin bugetarea participativă „transport gratuit pe mijloacele de transport în comun pentru toate persoanele care plătesc impozit local”
 • Acum 11 hours Justitie
  Un bărbat din Câmpia Turzii a fost ridicat de mascați. Acesta este un client al pușcăriilor și are la activ și o evadare din arest
 • Acum 12 hours Jos palaria
  Cluj-Napoca este “primul oraș care” are un festival comunitar organizat de propriul ghetou
 • Acum 12 hours Justitie
  Fostul judecător CCR, Daniel Morar, nu are o părere prea bună despre pregătirea profesională a actualilor judecători ai Curţii: “Problema este pregătirea profesională. Nu te duci acolo să înveți dreptul”
 • Acum 12 hours Vocea ta
  Primarul Emil Boc anunță 90 de noi locuri disponibile în creșe, părinții clujeni îi răspund: „Foarte bine, dar nu e suficient!”
 • Acum 13 hours In vizor
  Investigaţie desfăşurată cu sprijinul poliţiştilor din Cluj: Percheziții de amploare în România și Austria
 • Acum 14 hours Eveniment
  ŞI NICI N-AU ÎNCEPUT ELECTRIC CASTLE ŞI UNTOLD: Clujean drogat la volan “pentru de dimineaţă”
 • Acum 14 hours General
  Că tot are 1200 de angajaţi, plătiţi regeşte, municipalitatea mai angajează doi consilieri cu un salariu de 7.000 de lei brut, fiecare. O bucătăreasă câştigă aproape 6000 de lei
 • Acum 14 hours In vizor
  ÎN TIMP CE STATUL ROMÂN ÎŞI DISTRUGE PROPRIUL ÎNVĂŢĂMÂNT, Guvernul Ungariei anunță că a creat în Transilvania o structură completă de învăţământ în limba maghiară, de la creșă la universitate
 • Acum 14 hours Editorial
  Manichiuristele, aceste “hidden billionaires” ale ANAF
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE