Din oras

Primaria cheltuie pentru a mentine infochioscurile defecte

Scris de 212

Trei dintre infochioscurile instalate in oras sunt vandalizate complet, iar celelalte doua, chiar daca arata acceptabil, sunt folosite mai degraba ca adapost pentru ploaie, decat pentru informatii despre oras. Reprezentantii municipalitatii spun ca infochiscurile sunt o investitie pierduta si ca, desi Primaria le repara periodic, de fiecare data sunt vandalizate.

“Noi le reparam si, la scurt timp, cineva le distruge iar. Am investit degeaba foarte multi bani in reparatia lor “, spune Oana Buzatu, purtatoarea de cuvant a Primariei Cluj-Napoca.

Purtatorul de cuvant al Primariei s-a ferit sa specifice suma exacta, insa precizeaza ca din bugetul de reparatii al municipiului, anual se cheltuiesc bani pentru intretinerea infochioscurilor. Se pare sumele cheltuite pentru reparatii se ridica la cateva mii de lei anual.

Pe de alta parte, reprezentantii mass-media din cadrul Primariei Cluj-Napoca spun ca nu s-au facut sesizari catre Politia Locala cu privire la vandalizarea acestor infochioscuri, iar la intrebarea “nu v-ati autosesizat?”, reprezentantul Serviciului de Ordine si Suguranta Publica din cadrul Politiei Locale a raspuns cu un sincer “nu”.

Ruine la 40.000 de lei bucata

Amplasate pentru prima data in 2007, cele cinci infochioscuri, care au costat 200.000 de lei, nu au fost functionale pana in 2009. Asta deoarece UTI Systems a amplasat un lot de infochioscuri cu probleme de software. Primaria le-a mai dat o sansa, iar cei de la UTI au inlocuit infochioscuile cu unele mai performante care, de fiecare data cand se ia curentul, trebuie repornite manual, cand si daca cineva sesizeaza municipalitatea.

Infochioscurile sunt amplasate pe Bulevardul Eroilor, strada Universitatii, in Piata Muzeului, Piata Garii si Parcul Central „Simion Barnutiu” si ar trebui sa ofere informatii in limbile romana si engleza despre municipiul Cluj-Napoca.

 ULTIMA ORĂ

 • Acum 44 mins Politica
  De ziua luptei împotriva consumului de droguri, Bode s-a trezit de pe bancheta din spate: ”Drogurile distrug vieţi. Am solicitat tuturor structurilor mai multă implicare”
 • Acum 1 hour In vizor
  33,2% din cheltuielile totale ale gospodăriilor românilor se duc pe pensiile și salariile lor nesimțite. Drumuri, nu. Spitale, nu. Educație, nu. Doar hoție și angajări pe pile și relații
 • Acum 1 day PubliNews
  Mercedes-Benz întreabă #whaTIFF și creează scenariul sustenabil al anului 2039
 • Acum 2 days Justitie
  Fosta iubită a rapper-ului Mob Trap rupe tăcerea. Cum a ajuns tânăra să ceară ajutorul polițiștilor după ce cântărețul a amenințat-o cu moartea
 • Acum 2 days Vocea ta
  Nu au auzit de GDPR! O întreprindere publică cu acționar majoritar Consiliul Local Huedin a publicat pe site datele personale ale tuturor acționarilor
 • Acum 2 days In vizor
  Calitatea vieții, tot mai scumpă la Cluj! „Inflația” prețurilor apartamentelor a depășit creșterile salariului mediu real
 • Acum 2 days Sport
  Chipciu rămâne la Cluj: a semnat cu rivala Universitatea!
 • Acum 2 days De cartier
  În sfârșit, un șantier pe care se muncește! La podul Porțelanului, așteptat de ani de zile, lucrările avansează zi de zi
 • Acum 2 days Cooltura
  Teatrul Național Cluj a reușit să îl upgradeze pe Caragiale cu o nouă „Scrisoare pierdută” actuală, muzicală, smart
 • Acum 2 days Justitie
  RECIDIVISTUL Mobi Trap fusese chemat la politie pentru ordinul de protectie pe care l-a cerut fosta lui iubita! Huliganul a fost condamnat si pentru talharie in Bucuresti!
 • Acum 2 days Eveniment
  A murit Leluț Vasilescu, membru al trupei Compact
 • Acum 2 days Politica
  Un fel de: ”Guvernul a anunțat că nu sunt motive de creștere a prețurilor, de aceea ele vor crește fără motiv” – Premierul Ciucă, despre creșterea prețurilor: ”Putem să ne întindem atât cât ne este plapuma”
 • Acum 2 days General
  Vasile Goja, judecător în cadrul Secției Penale a instanței de apel clujene, a solicitat eliberarea din funcţia de magistrat prin pensionare
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE