Din oras

Primaria cheltuie pentru a mentine infochioscurile defecte

Scris de 212

Trei dintre infochioscurile instalate in oras sunt vandalizate complet, iar celelalte doua, chiar daca arata acceptabil, sunt folosite mai degraba ca adapost pentru ploaie, decat pentru informatii despre oras. Reprezentantii municipalitatii spun ca infochiscurile sunt o investitie pierduta si ca, desi Primaria le repara periodic, de fiecare data sunt vandalizate.

“Noi le reparam si, la scurt timp, cineva le distruge iar. Am investit degeaba foarte multi bani in reparatia lor “, spune Oana Buzatu, purtatoarea de cuvant a Primariei Cluj-Napoca.

Purtatorul de cuvant al Primariei s-a ferit sa specifice suma exacta, insa precizeaza ca din bugetul de reparatii al municipiului, anual se cheltuiesc bani pentru intretinerea infochioscurilor. Se pare sumele cheltuite pentru reparatii se ridica la cateva mii de lei anual.

Pe de alta parte, reprezentantii mass-media din cadrul Primariei Cluj-Napoca spun ca nu s-au facut sesizari catre Politia Locala cu privire la vandalizarea acestor infochioscuri, iar la intrebarea “nu v-ati autosesizat?”, reprezentantul Serviciului de Ordine si Suguranta Publica din cadrul Politiei Locale a raspuns cu un sincer “nu”.

Ruine la 40.000 de lei bucata

Amplasate pentru prima data in 2007, cele cinci infochioscuri, care au costat 200.000 de lei, nu au fost functionale pana in 2009. Asta deoarece UTI Systems a amplasat un lot de infochioscuri cu probleme de software. Primaria le-a mai dat o sansa, iar cei de la UTI au inlocuit infochioscuile cu unele mai performante care, de fiecare data cand se ia curentul, trebuie repornite manual, cand si daca cineva sesizeaza municipalitatea.

Infochioscurile sunt amplasate pe Bulevardul Eroilor, strada Universitatii, in Piata Muzeului, Piata Garii si Parcul Central „Simion Barnutiu” si ar trebui sa ofere informatii in limbile romana si engleza despre municipiul Cluj-Napoca.

 ULTIMA ORĂ

 • Acum 2 hours Politica
  De la semnarea Proiectului în valoare de 60 de milioane de euro pentru digitalizare în regiunea de Nord-Vest a României a lipsit președintele CJ Cluj
 • Acum 4 hours Politica
  Rafila, reacție la dosarele de șpagă din sistemul medical: ”E inacceptabil ca personalul să primească bunuri materiale în schimbul serviciilor pe care le oferă. Recunoştinţa poate fi exprimată prin flori sau bomboane”
 • Acum 5 hours Din oras
  MAI UȘOR CU ANUNȚUL DE ANGAJARE PE SCĂRI! LEGAL, discriminarea în cuprinsul unui anunţ de angajare, pe criteriul genului şi al aspectului fizic ESTE INTERZISĂ
 • Acum 17 hours Sport
  BUN SABĂU, BUNI JUCĂTORII U CLUJ! FC U Craiova – U Cluj 5-0, în etapa a 24-a din Superliga. Mai bine antrena Șurubaru, și așa ia bani degeaba
 • Acum 21 hours In vizor
  FELICITĂRI, FAINE LUCRĂRI! ”Dottore” Bode a fost bun și ca ministru al Transporturilor
 • Acum 22 hours PubliNews
  TeraPlast, cel mai mare producător român de materiale de construcții, a încheiat 2022 cu afaceri de 711 milioane lei, dar profitul a scăzut cu 64%
 • Acum 23 hours Justitie
  CUM SĂ-ȚI PASEZI RESPONSABILITATEA, ROMÂNEȘTE: CA Cluj dă vina pe parchet pentru că violatorul din Cășeiu a fost eliberat: ”Judecătorul, sesizat cu 54 de minute înainte să expire reținerea”
 • Acum 24 hours General
  Bărbatul care a violat o minoră în Cășeiu și nu a mai fost arestat că judecătorul a întârziat la serviciu, a fost prins de polițiști
 • Acum 24 hours Din oras
  Până să se unească Cluj-Napoca cu Floreștiul, grație Supercom, s-a unit cu Pata Rât
 • Acum 1 day Politica
  Petre Daea: “Vaca trece prin mari greutăți. A devenit dușmanul planetei, e responsabilă că avem atâta poluare. România are 2 milioane de vaci și 9 milioane de mașini, și unele au două țevi”
 • Acum 1 day In vizor
  Începând de anul acesta, Educaţia din România va fi analizată în raportările pe baze de date ale OCDE “Education at a Glance”
 • Acum 1 day In vizor
  După 9 ani de Cluj, doi tineri s-au mutat în Bucovina: “Clujul a devenit un oraș care nu mai e prietenos cu oamenii care stau acolo”
 • Acum 1 day Rautacisme
  În sfârşit a aflat şi Emil Boc că guvernul i-o desconsideră pe “Antonia” şi face “cloud-ul IT regional” la Beclean
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE