Din oras

Pe strada Beiusului ca pe ulita satului. Riveranii asteapta de sase ani ca Primaria sa se tina de cuvant

Locuitorii de pe strada Beiusului asteapta de sase ani ca Primaria Cluj-Napoca sa se tina de cuvant. In fiecare an, acestia spera ca strada lor va fi, intr-un final, asfaltata. Desi nu este o zona perifierica si nici una recent amenajata, asfaltul nu a existat niciodata de la intersectia cu strada Plevnei spre calea ferata.

Strada Beiusului este lasata, la propriu, in mocirla. Pentru al saselea an, municipalitatea ii lasa pe riverani sa se descurce pe cont propriu. Chiar daca strada este inclusa din 2009 in programul de asfaltare, reprezentantii au explicat, in fiecare an, ca lucrarile se desfasoara conform graficului.

Satui de situatie si depasiti de probleme, riveranii nu stiu cum sa mai abordeze municipalitatea. Intr-o solicitare formulata de Octavian Cristu, unul dintre riverani, catre municipalitatea clujeana, sunt scoase in evidenta toate promisiunile si problemele de pe strada. Insa, pana acum, omul nu a primit niciun raspuns.

„Din pacate asa arata strada Beiusului din Cluj-Napoca, Capitala Europeana a Tineretului 2015, strada ”asfaltata” in 2009, conform jurnalului de presa al Primariei. Nici macar Apahida sau Sannicoara nu mai au asa ceva … da asta e ..strada e „asfaltata” ..nu se mai poate face nimic”, mentioneaza, disperat, clujeanul.

Mai precis, este vorba de segmentul de drum cuprinsa intre podul IRA, spre calea ferata, care nu a vazut asfaltul niciodata. Cealalta parte a strazii a fost asfaltata anul trecut, insa lucrarile nu au fost executate pe toata strada.

Promisiunile au ramas doar pe hartie

Materialul la care face referire Octavian Cristu este din „Jurnalul municipal” din mai 2009. Intr-un material in care sunt prezentate „realizarile” in domeniul „lucrarilor la strazi in prima parte a anului 2009” se mentioneaza, la capitolul „Programul de asfaltare” ca vor fi finalizate sapte strazi, printre care si Beiusului. Desigur, acest lucru nu s-a intamplat nici pana in ziua de azi.

Oana Buzatu, purtatorul de cuvant al Primariei Cluj-Napoca, spune ca daca pana in prezent strada nu a fost asfaltata, acest lucru se datoreaza, cel mai probabil, unor lucrari de gaz sau canalizare din zona. Spre disperarea riveranilor, Oana Buzatu a mentionat si ca RADP lucreaza acum la lista de strazi ce vor fi asfaltate in acest an si ca inca nu se stie daca in proiect va fi cuprinsa si aceasta strada.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *