Editorial

Pe cei din Cooperativa Ochiul şi Timpanul îi doare că a aflat populimea că s-au vaccinat cu tot cu neamuri şi ţiitoare peste rând. Aşa că l-au chemat pe Cîţu la raport

Premierul a anunțat luni că a trimis Corpul de control la MS pentru a face verificări cu privire la existența avizelor necesare publicării unei raportări defalcate a datelor referitoare la pandemie.

Am ajuns eu să-i dau dreptate unui #misecuvine de la „plusereu”… Dar, datele publicate de el sunt publice prin lege, fără „aprobări”, de la „comitete” şi „comiţii”. Că e pe banii noştri ce s-a întâmplat şi se mai întâmplă.

Datele publicate de ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, i-a lovit pe vipuşcarii securişti unde îi doare mai rău, în secretomanie. S-a văzut că, din nou (ca pe vremea lui Nea’ Ceaşcă), pentru privilegiaţi s-au creat reţele paralele, iar pe bătrâni şi pe bolnavii cronici i-au lăsat să se zbată, neputincioşi, în faţa unei platforme făcute în bătaie de joc, special să nu se poată înscrie prea multă populime şi să nu ia vaccinul de la îndemâna cumătrocraţilor.

Totuşi, când se vor face centre speciale de vaccinare pentru diabetici, oncologici, hipertensivi? Să aibă şi aceştia măcar privilegiul bolii…

Securiştii au rămas cu tara clandestinităţii. România este singura ţară din Europa care are Centre de vaccinare sub acoperire. Dacă tot n-au depăşit epoca „Războiului rece”, mă gândesc că „acoperiţilor” ar fi trebuit să le facă vaccinul din mers. Prin metoda „Umbrela”.

În plus s-au văzut interesele economice de gaşcă. Cum în judeţele baronilor nu se testează populaţia, să dea bine la cifre şi să nu se dea cu lockdown la afacerile de cumetrie. Cifrele raportate de aceste judeţe „privilegiate” sunt în mod evident false. False cu voie de „stăpânire”.

Şi ar mai fi, după cum v-am mai zis, lupta pentru bugetul de vreo zece miliarde al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate.

Mă citez: „Că miza este, după cum vedem din dosarele penale (deschise cândva, închise niciodată, sau numai când ”se dă liber”): cine fură și împarte ce se fură din banii Sănătății? Partidul care pune ministrul, sau partidul care numește pe şeful Casei de Asigurări de Sănătate? Căci hoţii nu cunosc decât două posibilităţi: ministerul să controleze CNAS-ul (adică să împartă prada) sau CNAS-ul să fie independent (adică prada să se ducă numai la unii). (…) Prin urmare, la împărţeala portofoliilor din orice coaliţie de guvernare, fără controlul CNAS, ministeriatul Sănătăţii n-are nici un haz.”

Acum, din luările de poziţie şi poziţionările publice pe tema acestor date vedem care sunt slugile (informatorii, angajaţii sub acoperire, şantajabilii şamd) noii securităţi. Cîţu, cu şcolile lui făcute în „iu es ei” în anii în care copilandrii porniţi din Văscăuţii de Deal către oraş nu prea avea bani nici de-un suc TEC, nu ne mirăm. De Neluţu Tătar, a cărui soţie vindea măşti în pandemie, nefiscalizat, că era el ministru, nici atât.

Dar vor apărea alţii să ne deplângă necazurile Ochiului şi Timpanului care nu au fost „consultate” şi nu şi-au dat aviz pentru publicarea unor date care numai regim de secretizare nu au – şi tare ne vom mai minuna. Dar nu de Bode. Ăla e din Sălaj, deci imposibil să nu fi fost făcut ceea ce este la apelul bocancilor „Vulpii”, Virgil Ardelean – cel mai longeviv şef al serviciului secret al Ministerului de Interne.

Neluţu Tătar susţine acum că Vlad Voiculescu va fi chemat în faţa Şparlamentului să zică cu guriţa sa cum şi-a permis să dea publicităţii date pe care „populaţia nu le înţelege” (am citat dintre alegaţiile preşedintelui Comisiei de Sănătate din Camera Deputaţilor).

Fostul ministru PNL al Sănătății se referă şi la dezvăluirile făcute de societatea civilă privind existența unui sistem paralel de vaccinare în București (dar şi în restul Patriei) și precizează că a discutat cu reprezentanții Comitetului Național de Coordonare a Activității de Vaccinare și că urmează ca săptămâna viitoare să existe lămuriri, iar centrele respective de vaccinare „să intre în circuitul deschis”. „Centrele” şi-au făcut datoria, „centrele” pot să moară!

Neluţu se pare că are probleme grave de memorie! Strategia de vaccinare și centrele „neoficiale” sunt gândite și aprobate de pe vremea ministeriatului lui!

Şi, gata!

PS: Trebuie să recunosc că am cam greșit la final și l-am acuzat în plus pe Neluțu Tătar. De fapt, Cîțu și Voiculescu au făcut un mare rahat în drum în 20 ianuarie 2021 – și acum nu mai știu cum să îl ascundă sub preș. În 20 ianuarie, Guvernul a adoptat o hotărâre prin care introducea noi categorii de persoane considerate „esențiale” pentru a fi vaccinate în etapa a doua, dar și un articol care a permis rudelor militarilor și angajaților din sistemul de ordine publică și servicii să fie vaccinate în centrele speciale organizate în aceste instituții.

Articolul din hotărârea de Guvern 12 din 20 ianuarie:

În aplicarea prevederilor Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 3/2021 privind unele măsuri pentru recrutarea și plata personalului implicat în procesul de vaccinare împotriva COVID-19 și stabilirea unor măsuri în domeniul sănătății, Ministerul Apărării Naționale asigură prin centrele de vaccinare proprii, potrivit criteriilor de eligibilitate stabilite prin Strategie, vaccinarea personalului propriu și a membrilor familiilor acestora, precum și a următoarelor categorii:

a) cadrele militare în rezervă și în retragere din cadrul instituțiilor din sistemul național de apărare națională, ordine publică și securitate națională, precum și membrii familiilor acestora;

b) persoanele care beneficiază de prevederile Legii nr. 44/1994 privind veteranii de război, precum și unele drepturi ale invalizilor și văduvelor de război, republicată, cu modificările și completările ulterioare;

c) personal în activitate din cadrul celorlalte instituții din sistemul național de apărare națională, ordine publică și securitate națională, precum și membrii familiilor acestora.

Hotărârea de Guvern este semnată de către premierul Florin Cîțu și contrasemnată de către ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu.

Dar, după o săptămână de la adoptarea Hotărârii de Guvern, conform G4Media.ro, ministrul plusereului, Vlad Voiculescu s-a ”lepădat” de semnătura lui. Cu tupeu, de parcă nici nu contrasemnase, într-o conferință de presă la Palatul Victoria, a susținut că vor fi făcute controale în centrele de vaccinare pentru a vedea dacă sunt respectate regulile și nu se sare peste rând și vor fi date sancțiuni, iar centrele cu circuit închis, cum sunt cele organizate de Ministerul Apărării sau Ministerul de Interne, ar putea fi închise. Citez: „E jenant să avem centre separate pentru anumite instituții. Premierul împărtășește această opinie. Trebuie să îi protejăm pe cei vulnerabili, restul, cu tot dragul, ar trebui să mai aștepte un pic”. Că cică ”este o vulnerabilitate faptul că 30% din vaccinări au fost făcute în afara programărilor din platforma pentru programări.” Băi, dat cât tupeu pe absolventul de ”Bioterră” austriacă!

Revenind la scandal, marți seară, ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a recunoscut, într-o emisiune la TVR 1, că angajații din MAI s-au vaccinat fără a se programa în platformă. Dar, și are dreptate: „S-a respectat legea. Nu pe platforma oficială”. Pe stăpânii lui Bode altceva cică i-a deranjat. Faptul că, chipurile, ”au ajuns în online locații ale instituțiilor din sistemul de apărare, ordine publică și ale serviciilor”.

Prin urmare: surpriza mimamtă de Cîțu și Voiculescu sunt strict ipocrizii de borfași politici. Îi prinzi cu chiloții în vine și ei își trag pantalonii sus, apoi neagă cu înverșunare evidența. De șters se șterg mai târziu, când nu îi vede nimeni.

Totuși, de nenumărate ori, Cîțu a susținut că de vaccinare se ocupă colonelul Gheorghiță care este în subordinea lui, nu a ministrului Sănătății. Păi, dacă s-a greșit, să fie demis Gheorghiță, rujatul de serviciu și să-și facă mea culpa atât Câțu, cât și Voiculescu – că au semnat ce au semnat.

Dar avem prea multe așteptări de la Țara Celor Serviți Peste Rând.

Mai ales când și Cîțu și Voiculescu se pare că au semnat ca proștii un documente servit sub nas de stăpânii lor, apoi au ieșit să dea vina unul pe altul. Iar cel mai imbecil e Voiculescu, care are ca atribuție explicită aprobarea listei centrelor de vaccinare:

(4) Locația centrelor de vaccinare împotriva COVID-19 se stabilește prin ordin al ministrului sănătății, cu consultarea autorităților administrației publice centrale și locale, după caz.

Vorba unui prieten: ”Voiculescu trebuia să caște ochii la acea listă semnată ca primarul și după aceea să sară ca ars că există un sistem paralel pe care el însuși l-a girat semnând lista centrelor pentru “esențiali” (odată cu premierul care a semnat HG 12/2021 prin care le dă voie “specialilor” să își facă centrele lor închise pentru muritori).”

Răspunsul e unul singur, îl găsim în Nota de Fundamentare a HG 12/2021, semnată de însuși mult prea revoltatul Voiculescu, de unde se vede și de la ce minister vine această notă de fundamentare:

“Având în vedere că în cadrul atribuţiilor care revin instituţiei militare nu se regăseşte şi cea privitoare la „promovarea sănătăţii şi medicinei preventive”, este necesară reglementarea posibilitaţii desfăşurării activităţii de vaccinare în cadrul centrelor organizate de Ministerul Apărării Naţionale pentru toate categoriile de persoane careau făcut parte din sistemul naţional de apărare naţională, ordine publică şi securitate naţională, deoarece Ministerul Apărării Naţionale are obligaţia de a asigura asistenţa medicală gratuită doar pentru personalul propriu, cadre militare active, în rezervă şi în retragere, cât şi pentru membrii de familie ai acestora, potrivit Legii nr. 80/1995 privind statutul cadrelor militare, cu modificările şi completările ulterioare. Menţionăm că prin această propunere activitatea de vaccinare se va realiza cu respectarea prioritizării stabilite prin strategie. Propunerea va avea ca efect degrevarea centrelor de vaccinare organizate de către Ministerul Sănătăţii şi autorităţile administraţiei publice locale de cadrele militare în rezervă şi retragere din cadrul sistemului naţional de apărare naţională, ordine publică şi securitate naţională, precum şi a membrilor de familie a acestora, dar şi creşterea numărului de persoane vaccinate în paralel”.

Adică de le sălăjeanul ”Vulpii”, Lucian Bode (v-am zis eu că New Teleorman devine Sălajul).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *