In vizor

Pe ce a cheltuit Primaria 140.000 de euro de Zilele Clujului

Scris de 596

Din cei 175.000 de euro estimati a fi cheltuiti in cele cinci zile de festival s-au cheltuit in jur de 140.000 de euro. Mai mult de jumatate, in jur de 83.000 de euro, au provenit din sponsorizari, iar restul din bugetul local. O parte din suma a fost alocata la inceputul anului, cand consilierii locali au aprobat 800.000 de lei din buget pentru Zilele Clujului, Seri de Vara Clujene, Zilele Recoltei, Ziua Nationala a Romaniei, Targul de Craciun si Revelion 2016. In jur de 239.000 de lei au fost folositi de aici, suma suplimentata cu 3.500 de lei din bugetul local. Toate contractele s-au incheiat prin achizitie directa.

Zilele Clujului s-au desfasurat in perioada 22-26 mai, iar contractele incheiate prin procedura de achizitie directa cu sau (mai mult) fara publicarea unui anunt pe site-ul Primariei au insumat peste 620.000 de lei. Reprezentantii Primariei au precizat ca nu pot face publice sumele achitate pentru fiecare contract in parte, fiind constransi de clauze de confidentialitate.

Pentru serviciile prestate de Opera suma cheltuita a fost de peste 128.000 de lei, adica peste 28.000 de euro.  In cheltuielile cu Opera intra concertul de incheiere a Societatii Culturale Philarmonia, servicii de recreere a Asociatiei Exart din Baia Mare si ale societatii Filarmonica Transilvania, precum si ale lui Jozsef Horvath – dirijorOpera, Diana Catalina Tugui – solist Opera, Florin Estefan – solist, Stefan Pop – solist Opera, Adelina Chisu si Iulian Sandu – prezenatorii serii de Opera. Tot aici intra si serviciile prestate de Alexandru Tomescu – vioara Stradivarius si Eduard Kunz – pian, prin SC Anna Media Invest SRL.

Activitatile de reenactment istorice, realizate de Terra Dacica Aeterna, Asociatia Zestrea, Strajerii Bistrita, SC De-Martin Ludovico, Paladinii de Terra Medies si Centrul Cultural Petre Tutea Sighisoara, au costat 44.600 de lei, adica in jur de 10.000 de euro.

Spectacolele folclorice au usurat bugetul evenimentului cu pese 107.000 de lei, adica aproape 24.000 de euro. Au urcat pe scena interpreti cunoscuti precum Dumitru Farcas, Dinu Iancu Salajanu, Nicolae Furdui Iancu, Sava Negrean Brudascu, Cristian Pomohaci si altii.

Cel mai mult s-a cheltuit pe concertele de muzica usoara – peste 186.000 de lei, adica aproape 42.000 de euro. Pentru acesti bani au performat pe scena trupele 3 O’Clock, Jazzy Birds, Heart Beat, Vunk, Nuage Quartet, Puzzle,The Mood Quartet, Arpi Torok&The Zip Band, Costi Camarasan&Band, Ad Libitum Voices, Indie Folker, Frozen Dog’s Leg, Big Dimma A Band, Maria Alexievici Quintet, Hot Club de Cluj & Andrada Codorean, Alex Musat Band, Catrhythem, Aminda&Hazard si Trupa Hara, David & Six Martini, The Beat, The Score Band, Classis, Alexandra Ungureanu & Crush, precum si prezentatorii evenimentelor.

Activitatile sportive prestate de Outdoor4U, Poti fi si tu campion si Asociatia Salvamont Salvaspeo au costat peste 36.000 de lei.

Pentru diferite alte activitati recreative, precum mimii de pe strada, turul ghidat, spectacolul de magie Lednizsky Bela sau atelierele de creatie de pe Bulevardul Eroilor si Turnul Croitorilor suma cheltuita s-a ridicat la peste 27.000 de lei. Reprezentantii Primariei precizeaza ca acesti bani au provenit integral din sponsorizari.

Brosurile, serviciile de scenotehnica, de securitate,  corturile, tricourile si artificiile au mai costat 89.000 de lei, adica aproape 20.000 de euro.

Bineinteles, serviciile de scenotehnica au fost asigurate de firma lui Marius Merca, favoritul municipalitatii la aceste servicii. Brosurile au fost realizate de AMM Design, aceeasi firma care a facut tiparituri pentru Federatia Share.ULTIMA ORĂ

 • Acum 5 hours FOTOGRAFILA
  Oare Urbanistul de Cumetrie știe ce scrie pe autorizația construcției din fotografie? Sau a semnat ca “primarul Boc” pentru un amic imobiliar?
 • Acum 9 hours In vizor
  Emil Boc, invitație specială de participare la KHETANE din partea cetățenilor Clujului
 • Acum 11 hours In vizor
  AM TRĂIT S-O VEDEM ŞI PE ASTA: Viktor Orban, citat de CNCD după discursul de la Băile Tușnad
 • Acum 11 hours In vizor
  Inspectorul Şef al ISJ Cluj şi-a dat un comunicat prin ISJ Cluj care să-i justifice plimbărica pe bani publici în Tenerife: “E responsabilă cu evaluarea activităților derivate din această Mobilitate Erasmus+”
 • Acum 11 hours Jos palaria
  Înepe Khetane #Comunități_Împreună! Clujenii sunt aşteptaţi, cu mare drag, la festival!
 • Acum 11 hours Din oras
  L-AŢI VĂZUT, SUNAŢI LA 112: Bărbat căutat pentru înşelăciuni prin metoda “Accidentul”
 • Acum 12 hours De cartier
  Amicul Emil “OSĂ” Boc, i-a “aranjat” şi pe colegii de la UDMR cu locaţia tradiţională a Zilelor Maghiare care “OSĂ” se desfăşoare în alte locaţii
 • Acum 12 hours In vizor
  ÎNVĂŢĂMÂNTUL “GRATUIT DIN ROMÂNIA: Peste 7.400 de profesori au raportat la ANAF veniturile obţinute din meditaţii, dintre care peste 1.400 doar la Cluj
 • Acum 13 hours Rautacisme
  După ce le-a cânta UNTOLD sub geam, acum le cântă RADP, deşi legea este foarte clară în ceea ce priveşte “orele de linişte”. Dar nu şi pentru Emil “OSĂ” Boc
 • Acum 13 hours Afacerea zilei
  AICI SUNT BANII DUMNEAVOASTRĂ: Cât a câștigat Romgaz de pe urma scumpirii gazelor
 • Acum 13 hours Vocea ta
  Dragoș Damian, CEO Terapia Cluj: Domnule Ciucă, Domnule Ciolacu, Domnule Câciu, nu mai dați ajutor de stat „la grămadă”
 • Acum 14 hours Din oras
  EMIL BOC CEL DUR ŞI DREPT (când nu e cazul). Deşi INS a anunţat de o săptămână că nu vor mai fi amendaţi românii care nu s-au recenzat, “din cauze obiective sau subiective”, acesta s-a hărnicit să-i amendeze pe clujeni
 • Acum 14 hours Politica
  N-AVEAŢI DE LUCRU? VĂ DĂ GUVERNAREA BIROCRAŢIE LA TOT CARTIERUL: Noi obligaţii pentru munca part-time: Angajaţii depun declaraţii în fiecare lună
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE