In vizor

Pe ce a cheltuit Federatia Share 300.000 de lei, anul acesta

Scris de 283

Federatia Share a depus un raport al activitatii de anul acesta, dupa ce la sedinta de Consiliu Local din 29 august, mai multi consilieri locali nu au fost de acord cu alocarea altor sume de bani pentru aceasta organizatie. In raport, membrii federatiei arata principalele activitati derulate de la inceputul anului, pentru care au primit o finantare de 300.000 de lei, din bani publici. Fiecare consilier local a primit acest raport. Potrivit acestuia, membrii Federatiei Share au vizitat, anul acesta, peste zece tari din Europa, pentru a promova Programul “Youth 2015”. Federatia Share se mai lauda cu 20.000 de persoane care au urmarit pagina de Facebook al Proiectului “Cluj-Napoca Capitala Europeana a Tineretului”.

Printre realizarile punctate de federatie, membrii Share arata ca au vizitat mai multe orase din Europa, unde au promovat Clujul prin…pliante!

In Slovacia, la Niedermarkt, federatia Share a fost prezenta la Conferinta de Tineret Maghiar. In Brno, Cehia, unde a avut loc o intalnire a presedintilor BEST din 33 de tari din Europa, delegatiile din Cluj au sustinut o prezentare de constientizare legata de Capitala Europeana a Tineretului 2015.

In Parnu, Estonia, membrii federatiei au impartit pliante, la festivalul multicultural din acelasi oras.

Share a fost prezenta si la Conferinta Internationala JCI din Malta. A fost nevoie de sapte persoane pentru a promova Clujul prin brosuri, prezentare pe LCD si un stand.

Timp de o saptamana, membrii Share s-au aflat in Strasbourg, Franta, la evenimentul “European Youth Event”, iar Cluj-Napoca Capitala Europeana a Tineretului 2015 a avut aici un stand, langa Parlamentul European.

“Standul a fost creat in parteneriat cu o organizatie din Cluj-Napoca – KMDSZ, care ne-a ajutat cu promovarea, atat fizica, prin pliante si stickere, dar si prin activitati. Vizitele la standurile celorlalte ONG-uri s-au dovedit un prilej pentru noi idei de proiecte, parteneriate care sunt deja in discutii cu noi, precum InterRail, ESN, EuroDesk”, spun membrii federatiei in raportul de autoevaluare.

 

Tinerii din federatie au mai fost prezenti, anul acesta, in Varna (Bulgaria), Ganja (Azerbaidjan), Chisinau (Republica Moldova), Budapesta (Ungaria), Bruxelles (Belgia). Cu ocazia acestor colaborari international, Share se lauda ca a avut peste 6.000 de beneficiari directi si 32.000 de beneficiari indirecti.
In acest raport, federatia mai arata ca 20.000 de persoane au vizualizat, de la inceputul anului, mesajele de pe pagina de Facebook Youth@Cluj-Napoca 2015.

“Mesajul nostru s-a propagat cel mai bine in Romania, depasind 170.000 de persoane in ultimele 28 de zile, insa la nivel international au fost inregistrati utilizatori din Spania, Italia, Marea Britanie, Germania, SUA, Franta si chiar din Azerbaijan, tara gazda a Capitalei Europene a Tineretului din anul 2016, orasul Ganja”, spune raportul.

Gasiti mai jos raportul Federatiei Share pe anul 2014:

PDF icon federatia_share_cluj-napoca_-_raport_intermediar_an_pregatitor_2014.pdf

Consilierul local PNL Ioan Bildea considera acest raport unul “firav”, din care lipsesc proiectele pe care federatia Share le va pune in aplicare anul urmator.

“Din acest raport nu pot intelege decat ca la jumatate proiectul Cluj Capitala Europeana a Tineretului 2015 este ratat. Mai sunt inca trei luni pana in 2015, sper totusi sa avem pana la finalul anului un proiect de evenimente bine pus la punct pentru 2015. Altfel, va fi un fiasco tot proiectul, lucru pe care eu ca si consiler local nu mi-l doresc”, a declarat Bildea.

Si consilierul local al PSD, Claudia Anastase, a adus critici la adresa activitatii federatiei, la sedinta de consiliu local din 29 august. Anastase a cerut, la randul ei, un raport de evaluare a activitatii Federatiei Share. Aceasta nu a putut fi contactata, pentru a-si exprima punctul de vedere cu privire la raport.

Pentru activitatile de pana acum, Federatia Share a primit, in primavara acestui an, o finantare de 300.000 de lei din partea Primariei Cluj-Napoca. In 29 august, consilierii locali au votat o noua alocare, de 200.000 de lei, “pentru evenimentul de deschidere a Cluj Capitala Europeana a Tineretului 2015 din noaptea de Revelion”.

 

 ULTIMA ORĂ

 • Acum 2 hours Justitie
  TREABA SE CAM ÎMPUTE PENTRU EUGEN CECAN: DNA Central a cerut documente privind o lucrare de extindere drum efectuată de DRDP Cluj
 • Acum 3 hours Rautacisme
  Eh, Marcel Bonţidean, zis şi “Nicolaie”… a semnat cu Securitatea, dar măcar n-a turnat
 • Acum 4 hours In vizor
  Pe Boc îl lasă nervii din ce în ce mai des. Clujenii care-l critică sunt “isterici”, “iubitori de noroi”… Acum l-a numit “idiot” pe cel care a avut “tupeul” să-i numească “centura de Diamant” “un eşec”
 • Acum 4 hours Din oras
  Primăria Cluj-Napoca susţine: “Lucrările de modernizare a străzii Iuliu Maniu, finalizate la timp”. Colegii de la Gazeta de Cluj au descoperit în teren contrariul. Şi cum nu zice municipalitatea nimic despre mizeria de pe Bolyai
 • Acum 6 hours In vizor
  Autostrada Transilvania se conectează prin drum expres, aflat în grafic de execuţie, dar NU cu Centura Clujului (care NU există), ci cu cea a Oradiei (care există)
 • Acum 6 hours Politica
  Falimentul Euroins: ASF a retras proiectul de plafonare a prețurilor la RCA. Guvernul urma să îl discute astăzi. Vezi cu ce explicații vin cei de la ASF
 • Acum 7 hours In vizor
  O VESTE RECONFORTANTĂ: PUZ nou pentru reglementarea urbanistică a ariei protejate Cheile Turzii
 • Acum 8 hours Din oras
  Reabilitarea clădirii fostului Hotel Melody, investiție de peste 1 milion de euro, cu sprijin de la Budapesta
 • Acum 9 hours Din oras
  TRAGEDIE la Pata Rât: O locuință și alte anexe improvizate au fost cuprinse de flăcări. Un bărbat a murit
 • Acum 18 hours Politica
  O ȚARĂ CU NERVII PE MOAȚE
 • Acum 23 hours PubliNews
  Femeia anteprenor și inspirație pentru noi începuturi
 • Acum 24 hours PubliNews
  Grupul IULIUS a montat panouri fotovoltaice pe toate proprietăţile din portofoliu, inclusiv pe Iulius Mall Cluj, care vor produce 5.500 MWh anual, la nivel de grup
 • Acum 1 day Politica
  Marcel Ciolacu vrea să accelereze reforma pensiilor speciale, în ciuda opoziției puternice a lui Nicolae Ciucă
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE