In vizor

Patronul firmei Fany, Stefan Cadar, a fost eliberat

Curtea de Apel Cluj a respins, astazi, contestatia depusa de DNA Cluj, iar principalul inculpat in dosarul “Fany”, Stefan Cadar, a fost eliberat din arest preventiv.  El va ajunge astazi acasa, unde va fi arestat la domiciliu.

“In urma sedintei desfasurate in Camera de consiliu astazi, Curtea de Apel Cluj a hotarat in cauza privind pe Cadar Stefan, respingerea ca neintemeiata a contestatiei formulate de Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casaţie si Justitie – DNA – Serviciul Teritorial Cluj impotriva incheierii penale a Tribunalului Cluj din data de 8.05.2014 pronuntate in dosarul nr. 2701/117/2014. Hotararea este definitiva. In ceea ce priveste pe inculpatele Cadar Olezia si Dobrila Daniela, parti in acelasi dosar, s-a dispus disjungerea cauzei”, arata Curtea de Apel Cluj.

Stefan Cadar va ajunge, astazi, acasa. Avocatul sau, Calin Budisan, a declarat pentru Ziar de Cluj ca decizia este definitiva si executorie, fiind pusa in aplicare de indata.

Stefan Cadar a fost arestat preventiv in 14 martie. El este cercetat pentru dare de mita, spalare de bani, fals in inscrisuri sub semnatura privata si punere in circulatie pe drumurile publice a unor autovehicule neinmatriculate.

El a fost trimis in judecata saptamana trecuta, alaturi de sotia sa, Olezia Cadar, directoarea din cadrul ARR Bucuresti, Daniela Dobrila, si Kelemen Paul Ovidiu, seful atelierului auto al Fany Prestari Servicii SRL.

Potrivit procurorilor DNA Cluj, „in perioada octombrie – decembrie 2013, inculpatul Cadar Eronim Stefan, in intelegere cu sotia sa Cadar Olezia, a oferit, in repetate randuri, inculpatei Dobrila Daniela, bani (suma de 10.000 lei) si bunuri (masina, televizor, mp3 player, 2 laptopuri, boxe audio) in valoare totala de 49.550 lei, din care a remis efectiv bani si bunuri in valoare totala de 34.550 lei. In schimbul acestor beneficii, inculpata Dobrila Daniela, prin incalcarea atributiilor sale de serviciu, trebuia sa emita acte si sa furnizeze informatii, detinute in virtutea functiei de director la Directia licente si autorizari ARR Bucuresti, care sa permita societatii inculpatului Cadar Eronim Stefan sa obtina, la licitatia organizata in noiembrie-decembrie 2013, un numar cat mai mare de trasee de transport persoane. La data de 28 octombrie 2013, inculpatul Cadar Eronim Stefan, in numele societatii Fany Prestari Servicii SRL Cluj Napoca, in intelegere cu inculpatele Cadar Olezia si Dobrila Daniela, a dat dispozitie unei angajate sa intocmeasca o factura si o chitanta, prin care se atesta in fals o conventie comerciala de vanzare cumparare a unui autoturism. Aceste acte au fost folosite pentru a crea aparenta remiterii licite a acestui autoturism catre inculpata Dobrila Daniela, pentru a disimula adevarata natura a provenientei bunului. In perioada noiembrie 2011 – decembrie 2013, pentru a evita plata taxelor de inmatriculare (aproximativ 20.000 euro), inculpatii Cadar Eronim Stefan si Kelemen Paul Ovidiu au pus in circulatie pe drumurile publice doua autovehicule de transport calatori, cunoscand ca acestea au fost substituite vehiculelor anterioare, prin decuparea si sudarea seriilor de sasiu de pe masinile originale pe cele doua autobuze achizitionate in acest scop, fara ca ele sa fie inmatriculate potrivit legii”.

Dosarul Fany se va judeca la Tribunalul Cluj.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *