In vizor

Misterul statuii abandonate langa Hotelul Sport se adanceste

Scris de 609

Bustul statuii necunoscute care a a ”aparut” langa pubelele de gunoi de la Hotel Sport nu are nici acum o identitate, nu se stie cine l-a facut si de ce a fost lasat de izbeliste in boscheti, la malul Canalului Morii. Nu a fost nici macar ridicat de acolo. 

Statuia zace in buruieni de aproximativ trei luni, timp in care nu a semnalat nimeni prezenta ei acolo. Directorul Directiei Judeteana pentru Cultura si Patrimoniu (DJCP) Cluj, Victor Cublesan, a precizat vineri ca nu a fost semnalata nici o disparitie a unui asemenea obiect in judet si ca va merge cu cei de la politie sa o ridice. 

“Inca nu am dus-o de acolo. Nu am avut o masina corespunzatoare vineri, asa ca o vom duce astazi, la Muzeul National de Istorie a Transilvaniei (MNIT). Am inteles ca a fost gasita de angajatii primariei de la curatenie in Parcul Mare, langa cladirea Universitatii de Arte si Design (UAD). Ei au dus-o si au lasat-o langa pubele. A stat acolo trei luni, nu era in pericol sa pateasca ceva daca mai statea doua zile”, a spus acesta. 

Urmeaza sa se faca o ancheta.

“Banuiala e ca a fost realizata in cadrul UAD, asa ca trebuie sa aflam de ce a fost abandonata in acest fel. La fel, trebuie cercetat de ce angajatii primariei au lasat-o la gunoi, in loc sa anunte imediat institutiile competente. E clar ca nu e o opera valoroasa, insa e trist sa fie tratata in acest fel”, a rezumat Cublesan.

Oficialii UAD spun ca nu au nici o legatura cu aceasta statuie. 

“Nu e nici a noastra ca institutie, nu e nici facuta de cineva de la noi”, a precizat Gabriela Rostas, purtatoare de cuvant a universitatii. 

Oficialii primariei nu au dat inca informatii despre aceasta problema.ULTIMA ORĂ

 • Acum 7 hours In vizor
  Însuși El, Excelența Sa, Emil Boc, în Marea Înțelepciunea Sa s-a gândit că e frumos să se apuce de modernizări și să pună la pământ statuia lui Iuliu Maniu, fix cu câteva zile înainte de comemorarea a 70 de ani de la moartea sa în închisoarea de la Sighet
 • Acum 9 hours PORTRET
  DACĂ ȘI NEA’ CEAȘCĂ TĂIA ACCESUL GRATUIT LA ÎNVĂȚĂMÂNT (care e înscris și acum în Constituție), mai ajungea Dîncu din Runcu Salvei să se joace de-a politicianul? Vicepreședintele PSD susține privatizarea învățământului preuniversitar
 • Acum 9 hours Din oras
  Cu lucrările nerecepționate, dar trecut ca reușită a măreței administrații ”Bociene”, Parcul Tineretului – Pădurea Clujenilor, intră în renovare
 • Acum 14 hours Din oras
  Viral pe Tik Tok: O cămilă paște-n Cluj
 • Acum 15 hours Din oras
  URMEAZĂ STAȚIA OSĂ METROUL, PRELUNGIREA LICITAȚIEI cu încă o lună
 • Acum 15 hours In vizor
  NOROI ARENA. Jucătorii Rapidului: ”Un teren jalnic. Aveam noroi până la genunchi”. ”U” Cluj, o remiză jalnică
 • Acum 17 hours FOTOGRAFILA
  ”Strâmtoratul” buget al Clujului își permite aruncarea banilor pe apa Someșului navigabil
 • Acum 1 day Editorial
  Prostoii visează la anticipate. Din 1991 aud cuvântul acesta, dar n-am participat decât la ”anticipăpate”. Care ar fi șansele?
 • Acum 1 day Din oras
  BRAVO, EMIL BOC, PARTIDUL COMUNIST ROMÂN ÎȚI MULȚUMEȘTE: Statuia lui Maniu, dată jos cu excavatorul. Finanţatorul statuii, academicianul Emil Borzo: ”Sunt şocat”
 • Acum 1 day Straineze
  SLUGA MOSKOVEI, Viktor Orban, preia retorica Rusiei: ”Dacă trimiți arme Ucrainei, (…) indiferent ce spui, ești în război”
 • Acum 1 day General
  10 ani cu Ziar de Cluj
 • Acum 2 days Politica
  Ciolacu anunță politica fiscală a PSD: Companiile mari să plătească la fel ca și micile companii un impozit de cel puțin 1% din cifra de afaceri. Impozitul pe dividende e prea mic față de Germania
 • Acum 2 days Din oras
  “Încă o mizerie marca prof. Ștefan Florian” – un neurochirurg din generatia noua il face praf pe “vedeta” Spitalului Transilvania, detinuta de Abu Arif Khaled. Florian, ratatul moral al medicinei clujene
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE