Din oras

Directorul ADRNV, Marcel Bolos, gasit incompatibil de ANI

Agentia Nationala de Integritate l-a gasit incompatibil pe directorul Agentiei de Dezvoltare Regionale Nord Vest (ADRNV), Marcel Bolos, despre care Ziar de Cluj scria ca se imparte intre Autoritatea de Management a Programului Operational Sectorial Transport (AMPOST) si Agentia de la Cluj.

Calaritul mai multor cai deodata este, se pare, o indeletnicire mai veche a lui Marcel Bolos. Potrivit ANI Bolos a detinut mai multe functii simultan, incalcand astfel legea.

“In perioada 09 mai 2012 – 06 iunie 2012, a detinut functia publica de conducere de Director executiv – Directia Management cu Finantare Internationala in cadrul Primariei Municipiului Oradea, Judetul Bihor, si functia de Secretar de stat la Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului; in perioada 01 ianuarie 2013 – 01 ianuarie 2014, a detinut functiile publice de conducere de Director executiv – Directia Management cu Finantare Internationala in cadrul Primariei Municipiului Oradea, Judetul Bihor, si Director general adjunct la Ministerul Transporturilor; in perioada 07 octombrie 2013 – 05 decembrie 2013, a detinut functiile publice de Director general adjunct la Ministerul Transporturilor si Director general in cadrul INSTITUTULUI REGIONAL PENTRU CERCETARE, EDUCATIE SI TRANSFER TEHNOLOGIC S.A. (societate comerciala din sectorul public)”, se arata in comunicatul ANI.

Prin urmare, seful ADRNV a incalcat mai multe prevederi ale Legii 161/2003, potrivit carora “Functia de membru al Guvernului este incompatibila cu: functia de […] director general, director […] la institutiile publice”; „Functia de secretar de stat […] sunt incompatibile cu exercitarea altei functii publice de autoritate, precum si cu exercitarea functiilor prevazute la alin. (1) lit. b) – i)”;„Calitatea de functionar public este incompatibila cu orice alta functie publica decât cea in care a fost numit […]. Functionarii publici nu pot detine alte functii […] in cadrul autoritatilor sau institutiilor publice”;„Functionarii publici nu pot detine alte functii şi nu pot desfaşura alte activitati, remunerate sau neremunerate, dupa cum urmeaza: in cadrul […] societatilor comerciale […] din sectorul public”, mai arata Agentia de Integritate.

Marcel Bolos a beneficiat de reducerea programului de serviciu de la ADRNV, pentru a-si putea face treaba la AMPOST, la Bucuresti. Reducerea normei de munca s-a facut pe baza de act aditional valabil pana in 31.03.2014. In realitate Marcel Bolos se ocupa de ADRNV doar o zi pe saptamana, in rest fiind plecat la Ministerul Transporturilor.

Marcel Bolos a ajuns in fruntea ADRNV in primavara anului trecut in urma unui concurs, organizat dupa demisia lui Claudiu Cosier, declansata de scandalul de frauda savarsita de contabila institutiei. Bolos a fost director al Administratiei Patrimoniului Imobiliar din cadrul Primariei Oradea, iar mai apoi al Directiei de Management Proiecte cu Finantare Internationala.

Seful ADRNV a depus la dosarul de evaluare al ANI un punct de vedere in exercitarea dreptului la aparare.

Foto: gazetadecluj.ro

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *