In vizor

Patronul Coral: "Incasam pe an, din Cluj, peste 6 milioane de lei pentru serviciile de deratizare"

Alexandru Badea, patronul societatii ploiestene Coral Impex SRL, incaseaza, anual, peste 6 milioane de lei din serviciile de deratizare din Cluj. Acesta sustine ca a realizat investitii de peste 4,6 milioane de lei in dotarile societatii, pentru dezinsectia domeniului public din Cluj-Napoca. Totusi, el nu isi mai aminteste cine a avut initiativa de a prelungi in 2010 contractul cu Primaria Cluj-Napoca – el sau angajatii primariei clujene. Ancheta DNA, coordonata de procurorii clujeni, vizeaza contractele societatii incheiate cu mai multe primarii, din judetele Cluj, Alba, Salaj, Sibiu, Mures si Prahova.

Descinderile din aceasta dimineata, de la Primaria Cluj-Napoca, fac parte dintr-o ancheta mai ampla a DNA, coordonata de procuroriii Serviciului Teritorial Cluj. Acestia verifica contractele societatii din Ploiesti, Coral Impex SRL, cu mai multe primarii din judetele Cluj, Alba, Salaj, Sibiu, Mures si Prahova, privind serviciile de deratizare si dezinsectie a domeniului public.

Cat priveste contractul societatii cu Primaria Cluj-Napoca, acesta este in vigoare inca din 2006, iar in 2010 a fost prelungit, fara licitatie publica. Patronul societatii Coral Impex SRL, Alexandru Badea, a facut cateva precizari pentru Ziar de Cluj cu privire la actuala ancheta:

„Contractul a fost incheiat in 2006. Conform actelor normative in vigare, daca erau investitii facute, se putea prelungi contractul pana la 47 de ani. Avand in vedere ca noi am avut investitii foarte mari la Cluj, nu mai stiu daca a fost propunerea noastra sau propunerea Primariei Cluj-Napoca, s-a facut, in conformitate cu prevederile legale si aprobarea Consiliului Local, aceasta prelungire de contract, pe 7 ani si 7 luni, timp in care mijloacele fixe pe care noi le-am investit acolo se amortizau. Pot sa va spun ca contractul este perfect legal”.

Alexandru Badea a declarat ca, in acest moment, procuroriii DNA fac verificari la sediul societatii sale din Ploiesti.

“Sunt verificari cu privire la toare contractele din tara”, a declarat acesta.

Patronul Coral Impex SRL sustine ca investitiile societatii la Cluj-Napoca erau mai de doua ori mai mari decat ale societatii Rosal, spre exemplu.

“Noi aveam vreo 46 de miliarde de lei vechi investiti la nivel de Cluj, iar Rosal avea vreo 26 de miliarde de lei vechi. La Cluj se lucreaza cu vreo 60 de angajati concomitent cand se fac lucrari publice, iar in rest cu 40 de muncitori”, a declarat Alexandru Badea, pentru Ziar de Cluj.

Societatea din Ploiesti incaseaza peste 6 milioane de lei pe an din Cluj-Napoca, iar mare parte din incasari vin de la Primarie. Asta, potrivit spuselor patronului Coral Impex SRL:

“Nu am facut un calcul, dar in orice caz incasam per total in Cluj in jur de 60 de miliarde de lei vechi pe un an, 60 si ceva de miliarde de lei vechi, dar cu totul, cu agenti economici, cu Ursus, cu Kaufland si cu alte societati”, a declarat Alexandru Badea.

Cat priveste contractele de sponsorizari ale societatii catre Primaria Cluj-Napoca, dar si catre alte primarii din tara cu care societatea are contract, Badea spune ca este o modalitate de a sustine comunitatile.

“Am sponsorizat si chiar am realizat in unele localitati parcuri, spatii de joaca pentru copii. Aceste sponsorizari sunt un fel de implicare a firmei in viata sociala”.

Societatea din Ploiesti, judetul Prahova, are mai multe contracte cu primariile din tara, pentru serviciile de deratizare si dezinsectie a domeniului public. De altfel, procurorii DNA fac verificari in sase judete, dupa cum se arata intr-un comunicat de presa din aceasta dimineata, iar ancheta este coordonata de procurorii clujeni:

“Procurori din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie, Serviciul Teritorial Cluj, efectueaza cercetari intr-o cauza penala ce vizeaza suspiciuni privind savasirea unor infractiuni de coruptie si asimilate celor de coruptie, comise in perioada 2013 – 2015.

In cursul zilei de 07 octombrie 2015, ca urmare a obtinerii autorizarilor legale de la instanta competenta, sunt efectuate perchezitii domiciliare in 32 de locatii situate in judetele Cluj, Alba, Salaj, Sibiu, Mures si Prahova, din care 5 sunt sediile unor institutii publice, restul reprezentand sediile unor societati comerciale si domiciliile unor persoane fizice.

In cauza, procurorii beneficiaza de sprijin de specialitate din partea Serviciului Roman de Informatii, Brigazii Speciale de Interventie a Jandarmeriei, Directiei Generale Anticoruptie si din partea Agentiei Nationale de Administrare Fiscala.

Raportat la actele procedurale efectuate in prezenta cauza, precizam ca, atunci cand imprejurarile vor permite, vom fi in masura sa oferim detalii suplimentare”.

Potrivit Ministerului Finantelor Pubice, Coral Impex SRL a avut, in 2014, o cifra de afaceri neta de 25,4 milioane de lei, iar profitul a fost de 6,6 milioane de lei.  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *