In vizor

Steluta Cataniciu: “Am atras atentia in 2010 ca prelungirea contractului Coral Impex era nelegala”

Deputatul Steluta Cataniciu, consilier local PNL in 2010 cand s-a votat prelungirea contractului cu societatea Coral Impex fara licitatie, isi aduce aminte ca a atras atentia colegilor in sedinta asupra caracterului nelegal al acestei masuri. In 14 decembrie 2010, proiectul care prevedea prelungirea contractului cu 7 ani si 7 luni a trecut cu 18 voturi pentru, trei impotriva si o abtinere.

Cele trei voturi impotriva si abtinerea apartin membrilor opozitiei, prezenti la sedinta de final de an: Steluta Cataniciu, Teo Peter, Remus Lapusan si Gheorghe Vuscan.

“Imi aduc aminte ca au fost discutii foarte aprinse. Noi, eu cu Teo Peter, pentru ca Manuel Chira lipsea, si colegii din PSD ne-am opus. A fost sedinta de final de an cand se treceau proiectele cu dedicatie. Am atras atentia atunci ca este nelegal sa prelungim fara licitatie. Motivul lor era ca firma a cumparat ceva utilaje”, a declarat pentru Ziar de Cluj Steluta Cataniciu.

Noul contract este valabil pana in 12 februarie 2019. Din minuta sedintei reiese ca motivul invocat de primarul de atunci, Sorin Apostu, pentru prelungirea valabilitatii contractului a fost “investitiile suplimentare” pe care firma le facuse.

Gheorghe Vuscan, actualmente prefect, pe atunci consilier local PSD “intreaba daca este corect ca o institutie bugetara sa sustina investitiile unei
firme, care se angajeaza sa presteze niste servicii; sustine ca, atunci cand doresc sa participe la o astfel de licitatie, firmele trebuie sa-si asume inclusiv riscul de a-si recupera mai greu investitia, sau de a nu-si recupera investitia; ar fi fost interesant de vazut un inventar al echipamentelor in care a investit firma; considera ca prelungirea contractului, de 7,7 ani, este prea mare; sustine ca, daca este ingradita concurenta, nu ne putem astepta la progrese
”, se arata in minuta sedintei.

“In aceasta situatie, in care noi mergem in continuare cu o firma, am facut o licitatie care avea un anumit…, in urma careia am incheiat un contract, pe un anumit termen si sa…, pe viitor sa prelungim un astfel de contract, pe o astfel de perioada, de 7,7 ani, ma rog, sapte-opt ani, este acelasi lucru, nu stiu cum a iesit termenul asta de 7,7, ca deja mergem pe procente; mi se pare o chestie nelegala, va spun sincer; deci, din punctul meu de vedere, era obligatoriu sa facem o noua licitatieStiti ce facem noi cu aceste prelungiri? Inlaturam competitia si ii discriminam pe ceilalti; deci, la aceasta ora, nu pot sa mai prezinte la licitatie, nu se mai pot prezenta la licitatie decat acele societati care, intr-o anumita perioada, au castigat contracteAvand in vedere majoritatea pe care o aveti, vorba domnului Vuscan, vorbim singuri, dar ma rog, asta este”, a fost parerea Stelutei Cataniciu in cadrul sedintei din 14 decembrie 2010.

Pana la urma hotararea a trecut cu votul majoritatii PDL. Acum procurorii DNA verifica legalitatea acestui contract. Detalii AICI.

Foto: ziuadecj.realitatea.net

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *