Din oras

Patronii de pe strada Piezișă se plâng de abuzul autorităților. Dar sunt părinți care le bat obrazul a ipocrizie

Strada Piezișă este un focar de infecție cu COVID-19 în momentul de față. Cauza ar fi mai multe chefuri care au avut loc în localurile de acolo, fără păstrarea disciplinei impuse de legi în situație de alertă. Conform autorităților locale, ”petrecerile de pe Piezișă au dus la infectarea a aproximativ 30 de studenți clujeni cu COVID-19”.

”Vorbim despre petrecerile de studenți de pe piezișă unde avem un focar de vreo 30 de studenți în momentul de față. Va trebui monitorizată foarte atent zona, de aceea este delimitată ca zonă de siguranță specială pentru că din multe, multe anchete rezultă că de acolo au plecat foarte multe focare. E clar că Strada Piezișă în sine este extrem de strâmtorată, pe stradă efectiv oamenii stau în grupuri pentru că nu permite nici zona să se distanțeze foarte mult. Terasele care sunt acolo și funcționează au mese foarte puține pentru că nu le permite spațiul, așa că acolo se îngrămădesc oamenii. Acesta e adevărul, îl constatăm cu toții”, a susținut joi prefectul, Mircea Abrudean, pentru un radio local.

Ca urmare, zona studențească a fost delimitată ca zonă de siguranță specială. Echipaje de poliție au fost puse să patruleze în zona străzii Piezișă pentru a se asigura că regulile sunt respectate de această dată.

Este motivul pentru care proprietarii localurilor de pe Strada Piezișă au început să protesteze decșarându-se nemulțumiți de modul în care sunt tratați de autoritățile locale. Aceștia au lipit pe ferestrele localurilor afișe cu mesaje de protest.

”In condițiile in care am fost desemnați fără dovezi oaia neagră a societății, Strada Piezisa sta unita. Autoritățile ne-au amenințat cu un război in seara asta. Cu zeci de mașini de politie, cu tancuri, cu ANAF etc. Pentru a opta seara la rând!

Nu va descărcati incompententa pe noi! Închidem dacă trebuie dar nu ne mai hărțuiți ca nu suntem toba voastră de bătaie!
Vrem colaborare nu abuzuri! Vrem sa fim tratati corect!
La ora 21 patronii de pe Piezisa vor imparti măști pe strada pentru protejarea clienților. Maștile sunt de asemenea disponibile gratuit in toate barurile.” – a scris pe pagina personală de Facebook, Vlad Ivănescu, manager al localului Studio 26 de pe strada Piezișă.

O altă formă de hărțuire, consideră managerul de la Studio 26 este amendarea trecătorilor de pe strada Piezișă:

”O alta forma de hartuire este amendarea trecătorilor de pe strada Piezisa.
Asociația patronala de pe strada Piezisa a hotărât astăzi sa distribuie gratuit măști trecătorilor pentru a evita nerespectarea legilor prin uitarea măștilor acasa. Prevenția e mai buna decât contravenția!
Eu și Beams suntem de serviciu in partea de sus”

Păcat că aceste gesturi sunt făcute reactiv ca măsură la măsurile luate de autorități…

Mulți clujeni sunt de acord cu acest protest și tind să dea dreptate patronilor din zonă. Dar sunt și clujeni care le bat obrazul și le aduc aminte că sunt artizanii propriilor necazuri. Din lăcomie.

”Am scris despre crâșmele de pe str. Piezişă din Cluj de cateva ori. Pentru ca am vazut filmari si poze cacalau. Cu sute de plozi beti si fumati, inghesuiti mai dihai ca oricand. Am avut scandal cu (…) ca are nspe prieteni la chefurile incepute la ora 23, iar eu sunt o nebuna. Singura a inteles ca nu e ok ce se intampla acolo. Ca ce se intampla acolo nici macar nu tine musai de reguli de pandemie, ci de copii (asta sunt) de la 14 ani pana spre 18, care nu ar avea ce cauta oricum in astfel de locuri noptile.
Acum patronii aia se bocesc pe febeu ca sunt hărţuiţi de controale. Nu, coaelor, voi nu ati respectat nimic. Nu ca va nimeni painea de la gura, ca ati mancat-o voi. Voi nu aveati demult ce cauta pe piata asta, ca spalatori de bani, droguri si alcool. Nu va mai victimizati, ca suntem destui parinti care stim cu ce va ocupati.
Sunt o persoana deschisa, nu vreo incuiata. Fumez, injur, beau cand am chef, si am avut liceul si studentia foarte faine, tot pe stradute si prin crasme de acelasi gen. Dar nu in halul a ce se intampla acolo. Si nu la de la 14 ani, ci dupa 16. Inteleg si ca ei sunt cu vreo 2 ani inaintea noastra. Dar sa pastram niste limite ale decentei.
LE: de ce nu sunt hartiuite Enigma sau Ché, de ex. Ca acolo se merge ziua. Pentru ca acolo se respecta regulile. D’aia.”

Noi, la Ziar de Cluj, am urmărit si azi noapte subiectul și sunt mai multe plângeri de acest fel de la părinți despre chefuri la grămadă cu minori făcute în crâșmele de acolo fără respectarea nici a măsurilor de protecție sanitară, nici a vârstei copiilor prezenți acolo. Noi, cei de la Ziar de Cluj, nu uităm că ”Piezișa” este strada cu crâșmele care ne-au dat cele mai multe scandaluri post-Colectiv: cu minori la chef, cu fumat în incintă, cu fără autorizații ISU valabile, dar cu mulți papagali de inspectori și polițiști locali aparent pe lista ”de salarizare” a patronilor, nu a instituțiilor care i-au angajat șamd.

Ni s-a spus că ”colcăie” Instagramul de filmulețe și fotografii cu astfel de chefuri neconforme. Vom vedea unde este adevărul.

PS: Avem informații că ”pacientul zero” al focarului de pe ”Piezișă” ar fi terasa Coyote. Verificăm.

(material în curs de actualizare)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *