In vizor

Un tânăr a trecut ilegal două frontiere pentru a ajunge la iubita lui din Cluj

Pandemia le pune bețe în roate chiar și îndrăgostiților. În timpul stării de urgență un tânăr de 20 de ani din Bihor a vrut să ajungă la iubita lui din Cluj și în încercarea sa de a evita carantina a trecut ilegal două frontiere. 

Bărbatul îndrăgostit a reușit cu ajutorul aplicației Google Maps să trecă pe jos, prin câmp, frontieră dintre Austria și \ungaria și cea dintre Ungaria și România. 

”În continuare, instanța reține că elementele de fapt descrise în procesul-verbal de constatare din data de 07.04.2020 se coroborează și cu declarațiile date în calitate de suspect de către numitul A.D. și ulterior în calitate de inculpat care a învederat că în data de 06.04.2020, în jurul orei 06:00 a plecat din localitatea Lohngraben spre România, dar la frontiera Austriei cu Ungaria, polițiștii maghiari nu i-au permis trecerea pe teritoriul lor, astfel că a trecut ilegal frontiera dinspre Austria spre Ungaria, pe câmp, evitând astfel controlul de frontieră maghiar. În declarația menționată, numitul A.D. a mai arătat că în data de 06.04.2020, din localitatea Szombathely a mers cu trenul până în localitatea Debrecen, unde a rămas peste noapte. Mai apoi, a menționat că, dorind să ajungă în România, și să evite perioada de 14 zile de carantină instituționalizată, a hotărât să treacă ilegal din Ungaria în România, sens în care în dimineața zilei de 07.04.2020 a luat un microbuz din localitatea Debrecen până în localitatea Artand, de unde mai apoi, s-a deplasat pe jos spre România, peste câmp, evitând filtrele de poliție maghiare și controlul de frontieră din Vama Artand/Borș, ghidându-se cu ajutorul telefonului și a aplicației Google Map”, se arată în sentință, potrivit clujust.ro

Băiatul și-a pierdut norocul tocmai când voia să urce în autobuzul care urma să îl ducă la Cluj. Acesta nu avea declarație pe proprie răspundere și nu a putut justifica prezența sa în localitatea Sântăul Mare. 

Pentru fapta sa tânărul va trebui să achite suma de 1400 de lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *