Afacerea zilei

Pasta la Vista, povestea primului restaurant de paste to go din Cluj, senzatia momentului sau o lectie despre curajul de a-ti pune visele in aplicare

Cel mai nou și trendy loc de unde iti poti procura o mancare rapida, gustoasa si sanatoasa pentru pauza de la serviciu este Pasta la Vista de pe strada Baritiu.

Doi tineri din Satu Mare, Vlad Laptes si Carmen David, au deschis acum 3 ani cafeneaua Old School de pe strada Andrei Saguna si afacerea le merge fantastic. Dar, de la o vreme, problema lor era ce sa mai manance la pranz. Pana intr-o zi cand un prieten, Lucian Manta, a venit cu ideea nastrusnica sa faca ei un local de paste to go.

Lucian este director de marketing la o firma de distributie paste fainoase si se pricepe si sa le gateasca. Tinerii au fost captivati de idee si, de a doua zi, au inceput sa caute o locatie potrivita. In mai putin de 2 luni vindeau deja prima portie de spaghete.

La amenajarea localului i-a ajutat Adrian Balcau, un tanar designer clujean, care a gasit cel mai eficient si functional mod de a folosi spatiul destul de redus pe care il aveau la dispozitie. Locatia ultracentrala aleasa a fost unul dintre ingredientele succesului.

„Treaba merge surprinzator de bine. Avem comenzi de 8-10 portii si trebuie sa ne miscam foarte repede. Unii clienti vin zilnic si ne saluta cu „ne vedem maine”. Suntem foarte incantati ca le plac atat de mult pastele noastre”, spune Carmen David, cofondatoarea afacerii.

Primii care le-au calcat pragul au fost clientii fideli ai cafenelei, apoi au inceput sa vina, in mod regulat, profesorii si studentii de la universitatile tehnice din zona si tot mai multi angajati de la birourile si magazinele din centru.

Pretul unei portii variaza intre 12 si 14 lei, iar recipientul de carton personalizat e suficient de incapator.

Meniul e foarte variat, cuprinde 20 de retete, dar lista este in continua expansiune. Zilnic, sunt disponibile 4-5 variante, cu diferite tipuri de paste. Bolognesele merg cel mai bine cu fusilli, ca si tonul, pentru somon sunt mai potrivite tagliatellele, iar pennele se imbraca bine cu sosul carbonara sau a la arrabiata.

La Pasta la Vista, se folosesc doar ingrediente autentice, achizitionate direct de la distribuitori din Italia. Pancetta, parmesano, gorgonzola, chorizo, maslinele, pesto-ul, uleiul de masline, condimentele, toate le iau din sursa sigura, pentru a putea garanta calitatea mancarii oferite. Smantana e naturala, nu vegetala, un amanunt aparent fara semnificatie, dar proprietarii ne asigura ca face diferenta.

„Cumparaturile le facem seara, dupa ce stabilim meniul pentru a doua zi. Faptul ca nu aruncam nimic, reusim sa vindem tot ce gatim si chiar e nevoie sa refacem stocul de sosuri peste zi, ne bucura si ne motiveaza. Avem si doua ajutoare, doi studenti foarte draguti si harnici”, precizeaza Carmen.

Nu le-a fost usor sa gaseasca oameni de incredere, deschisi, receptivi, atenti, care sa inteleaga importanta relationarii cu clientii, pe seriozitatea carora sa se poata baza si alaturi de care sa poata creste. Cei trei au planuri mari pentru viitor.

Deocamdata, nu fac livrari la domiciliu sau la birou pentru ca nu au logistica necesara, dar iau in calcul si acest aspect, pentru ca cererea e foarte mare.

Tinerii antreprenori, veseli si carismatici, ca si ajutoarele lor atent selectionate, sunt foarte entuziasmati de ceea ce fac, iar acest lucru se simte cand stai de vorba cu ei, dar  se simte si mai bine cand savurezi o portie din pastele lor fabuloase.

Sursa foto: Pasta la Vista

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *