Din oras

Copilasii de pe strada Caragiale au mai primit bani, o masa in oras si cadouri. Inca nu s-a strans suma de care au nevoie pentru a nu ajunge in strada

Situatia dramatica in care se afla Mariana David, mama a patru copii frumosi si cuminti care sunt pe cale sa isi piarda locuinta din cauza datoriilor la bloc a continuat sa mobilizeze Clujul. Dupa donatia celor de la EBS Romania, si elevii unei clase de la Colegiul “George Cosbuc” si sefii lantului de restaurante Marty le-au facut astazi cateva bucurii. Mai este nevoie insa de aproximativ 1.000 de lei ca sa isi poata plati datoriile. 

Micutii Laurentiu, Alin, Larisa si Madalin David au fost astazi la o pizza in oras pentru prima data in viata lor. Alaturi de mama lor, au fost invitati de cei de la Marty sa ia masa gratuit intr-unul dintre localurile lor. 

“Ne-au sunat, ne-au chemat acolo si ne-au dat 500 de lei, plus aceasta masa. Ne-am bucurat mult, a fost o sarbatoare, mai ales ca cei mici nu au mai avut parte niciodata de asa ceva. Le multumim tuturor celor care ne ajuta”, a declarat femeia, pentru Ziar de Cluj. 

O alta bucurie a venit din partea clasei a 3-a G3 din cadrul Colegiului National “George Cosbuc” care au strans in jur de 300 de lei pentru acest caz.

”Noi organizam in fiecare an un eveniment prin care sa ii responsabilizam pe copii sa faca o fapta buna inainte de Craciun. Banii sunt dati de parinti ca sa ii rasplateasca pentru acest lucru. Ne bucuram ca reusim sa ii implicam sa daruiasca si, in acelasi timp, sa ii ajutam pe copilasii frumosi din articol”, a declarat unul dintre parinti. 

Datoria familiei David la cheltuielile blocului in care locuieste este de 1.800 de lei. Amintim ca proprietara apartamentului le-a pus in vedere sa elibereze spatiul de la 1 ianuarie in cazul in care nu achita acesti bani. Veniturile lunare cu care supravietuiesc sunt de abia cateva sute de lei, din alocatiile copiilor si indemnizatia sociala pe care o primeste Mariana David. Este si motivul pentru care au ramas cu aceasta datorie.

Femeia are 39 de ani si o viata plina de sacrificii. Mai are si o lista lunga de meserii pe care le-a deprins de-a lungul timpului. 

“Stiu croitorie, am fost casier-gestionar, casierie si am facut un curs de asistent relatii cu publicul si comunicare. Am tot cautat de lucru, dar nu am primit, cand aud ca am patru copii, angajatorii dau inapoi. Am cautat mult chiar si la blocuri, sa fac curatenie pe scara, dar nu am fost aleasa. Mai fac croitorie acasa, mi-ar placea sa gasesc ceva de lucru de acasa, ca sa pot sa stau si cu copiii”, precizeaza ea. 

Copiii mai mari merg la Colegiul Tehnic “Ana Aslan” si cel mic la gradinita. In vacante stau acasa, cu mama lor, mai merg in parc si isi viziteaza rudele. Blocul nu are spatiu pentru copii, iar vecinii, in marea lor majoritate pesionari, nu sunt mari iubitori de copii. In afara de Laurentiu, nici unul dintre ei nu a iesit vreodata din Cluj-Napoca. 

Cei care vor sa o ajute pe Mariana David sa le asigure o viata mai buna copiilor ei o pot contacta la numarul de telefon 0753.514.074 sau le pot duce diverse lucruri la adresa de pe strada Ion Luca Caragiale, nr. 5-7, etaj 2, apartament 51.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *