Din oras

Părinții elevilor Liceului de Informatică susțin că polițiștii locali comit un abuz: ”Am fost alungat, pozat și amenințat cu amendarea”

Mai mulți părinți susțin că polițiștii locali comit un abuz deoarece le interzic să oprească mașinile în fața Liceului de Informatică pentru a-și duce copiii la școală. Părinții susțin că nu au nicio alternativă, iar Poliția Locală ar trebui să le ofere sprijin, nu să îi amenințe și să îi alunge.

”În față la școala Tiberiu Popovici Politia locală mai degrabă creează un abuz decât un ajutor pentru cetățeni. Nu există posibilitatea de a opri pentru a lasă copilul la școala din cauza lipsei de locuri de parcare. Oprirea pe stradă blochează traficul, ceea ce nu este indicat. Dacă oprim în fața liceului suntem alungați de Poliția locală. Cum ar trebui sa procedăm în acest caz? Nu toți copiii au posibilitatea de a merge cu autobuzul la școală. Părinții doar opresc pentru a lăsa copiii, nu se parchează”.

„Nu există locuri de parcare în zona Liceului de informatică (str Zorilor, fosta școală 10) unde să poți opri scurt pentru a lăsa/prelua copiii. Azi am fost alungat, pozat și amenințat cu amendarea de către polițiștii locali. Unul din ei mi-a sugerat să opresc pe drum, în fața școlii. Celălalt a zis că voi fi amendat și așa. Vreau să știu care e soluția, unde pot să opresc de acum înainte. Și nu îmi spuneți că pe locurile de parcare cu abonament, că puținele care există în zonă sunt evident ocupate”, reclamă părinții.

Situația aceasta se repetă pe toate străzile unde există școli. Zilnic circulația este blocată dimineața și la prânz de părinții care își lasă copiii. Cel mai adesea, polițiștii locali închid ochii deoarece nu există alte variante. Se pare că în Zorilor situația este mult mai gravă, dacă au decis să ia măsuri și să îi descurajeze pe părinți să mai vină cu mașina până la poarta liceului. În mod normal ar trebui să existe parcări sau parkinguri unde părinții să își lase mașinile și apoi să meargă pe jos spre școală, sau școlile să aibă zone de preluare a elevilor. Din păcate sunt zone unde nu există niciun loc de parcare disponibil, acesta este și motivul pentru care se tolerează faptul că părinții blochează temporar o bandă de circulație.