In vizor

„A-i demoniza pe tineri e o mare greşeală” – Rectorul UBB Daniel David, despre sondajul în care cei mai mulți dintre tineri spun că vor vota AUR

Profesorul Daniel David, rector al Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca, intervine în dezbaterea generată de sondajul naţional care pune AUR în topul preferinţelor tinerilor și propune o altă perspectivă. El spune, într-un interviu acordat HotNews.ro, că ar trebui acceptat că pot fi oameni, chiar tineri cu şcoală, care se regăsesc în mesajul lor și că „ar fi o greșeală să îi demonizăm”.

„Să privim altfel sondajul care arată că cei mai mulţi dintre tineri votează AUR”, propune profesorul Daniel David. Pentru el, mai relevant nu este că 15% dintre tineri ar vota partidul lui George Simion, ci că restul de 85% nu l-ar susţine.

HotNews.ro a publicat sâmbătă primele date ale unui sondaj realizat în martie la nivel național, care arată că partidul condus de George Simion ar fi primul votat la parlamentare, de către tinerii între 18 și 35 de ani, „dacă alegerile ar avea loc duminica viitoare”.

„Nu sunt atât de îngrijorat”, spune Daniel David. Dar se arată îngrijorat de neîncrederea pe care o exprimă tinerii faţă de Preşedinţie, Parlament sau guvern şi crede că „frustrarea faţă de instituţiile democratice” îi conduce pe aceştia către AUR. Un vot antisistem.

„Cât timp AUR este un partid acceptat în democraţia românească, trebuie să acceptăm şi faptul că pot să fie oameni, chiar tineri, chiar cu şcoală, care se regăsesc în mesajul lor. A-i demoniza e o mare greşeală”, susţine Daniel David.

Interviul integral poate fi citit pe hotnews.ro.