Din oras

Parcul Feroviarilor este în lucru. Cel puțin așa spune primarul

Anul trecut a fost desemnat proiectul câștigător pentru modernizarea Parcului Feroviarilor. În 3-4 ani, lucrările ar trebui să fie gata. La mai bine de jumătate de an de la desemnarea proiectului câștigător, se lucrează la proiectare.

În ședința de Consiliu Local de marți, primarul Emil Boc a anunțat stadiul lucrărilor la Parcul Feroviarilor. 

„În privința Parcului Feroviarilor, acum se lucrează la concursul de soluții, la proiectare, deci este în lucru și ca atare așteptăm ca proiectanții, cei care sunt responsabili, să își facă datoria”, a precizat Boc.

Potrivit termenelor anunțate anul trecut, proiectarea ar trebui să fie gata până la sfârșitul lunii mai. Apoi vor urma etapele următoare, respectiv licitație pentru execuția lucrărilor și lucrările propriu zise. 

Proiectul câștigător a fost realizat de o echipă formată din patru arhitecți, coordonată de Vlad Sebastian Rusu. El a câștigat și concursul pentru Turnul Pompierilor. Parcul ar urma să primească nume nou. Câștigătorii concursului propun numele de Grădina Someșului, dar cetățenii vor fi cei care vor avea cuvântul final.  

“Vorbim despre remodelarea Parcului Feroviarilor. Este o discuţie care a început de multă vreme, a parcurs ultimul deceniu, a devenit mai alertă începând cu 2017, când suprafaţa parcului a intrat în domeniul public şi a început să fie administrată de Primăria Cluj. Au fost întrebaţi cetăţenii oraşului nu numai din areal, ci şi din alte părţi. Am putea spune metaforic că s-a măsurat nevoia oraşului”, declara arhitectul Dan Clinci, în momentul în care a fost anunțat proiectul câștigător. 

Până în ’90, Parcul Ferovioarilor era, în perioada sărbătorilor, cel mai animat loc din oraș. Un orășel al copiilor întins pe 5 hectare, unde cei mici îl așteptau pe Moș Crăciun bucurându-se de patinoarul din mijlocul întinderii, sau plimbându-se cu trenulețul colorat. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *