De cartier

După 6 ani de promisiuni, extinderea străzii Bună Ziua este din nou în blocaj. Cine este de vină de data aceasta

Extinderea străzii Bună Ziua, promisă încă din 2013, este din nou în blocaj. Nu că ar fi prima dată. După ce Guvernul a amânat de mai multe ori trecerea terenurilor în proprietatea municipiului Cluj-Napoca, acum este rândul ANAF să pună bețe în roate. Deși Primăria are acum terenul, proiectul bate pasul pe loc din cauză că trebuie să facă patru licitații pentru introducerea utilităților, în loc de una. 

„Legat de Bună Ziua aș vrea să spun că una dintre instituțiile statului care se numește ANAF a întârziat trei luni să ne dea un răspuns, a făcut o nouă solicitare către noi, adică noi am vrut să facem o singură licitație pentru mutarea utilităților, dar ne-a spus că nu este concurențial și să facem patru licitații, una pentru gaz, una pentru apă, pentru fiecare utilitate în parte. Având în curs cele patru caiete de sarcini, trei au intrat validare, una a intrat în verificare. Nu aș putea să spun cât durează verificarea. În mod normal, poate să dureze 9 zile lucrătoare, dar din experiențele trecute cum a durat 3 luni și jumătate ne putem aștepta și aici să dureze 3 luni și jumătate”, a declarat viceprimarul Dan Tarcea, în ședința de Consiliu Local de marți.

În toamna anului trecut, tot Dan Tarcea spunea că lucrările de extindere a străzii Bună Ziua ar putea începe în primăvara lui 2019. 

„După mai bine de doi ani şi jumătate, strada a intrat în proprietatea municipiului. În 3 septembrie a fost demarată licitaţia pentru mutarea reţelelor, până la sfârşitul lunii octombrie vom putea vota studiul de fezabilitate în Consiliu Local. Acolo trebuie să avem şi valoarea expropierilor; colegii de la Primărie fac deja evaluări, am scos certificatele de urbanism, discutăm despre 60 de parcele care vor fi expropriate. Sper ca în şedinţa din octombrie să aprobăm indicatorii tehnico-economici, după care intrăm în linie dreaptă şi putem trece la proiectare. Dacă lucrurile merg conform graficului, lucrările la lărgirea străzii Bună Ziua ar urma să înceapă în primăvara anului viitor”, declara Tarcea, în septembrie anul trecut, la un post de radio local. 

Noi am spune acum că sunt slabe șanse ca lucrările să înceapă în primăvara acestui an din moment ce este nevoie de patru licitații pentru introducerea utilităților. Este foarte probabil ca nici în acest an să nu demareze lucrările de lărgire a străzii. 

Extinderea străzii Bună Ziua a fost anunțată acum 6 ani. Propunerea Primăriei este realizarea a trei benzi plus o pistă de biciclete. După obiceiul administrației publice locale de a pune de multe ori carul înaintea boilor, această arteră importantă a fost modernizată și abia după aceea conducerea orașului a venit cu ideea extinderii străzii. 

În cartierul Bună Ziua nu există nicio grădiniță și nicio școală. De asemenea, zona duce lipsă de locuri de joacă pentru copii și parcuri. În acest cartier s-a construit haotic fără să existe un PUZ care să stabilească în mod clar cum și ce se poate construi. Pentru a evita astfel de situații, Primăria vrea să facă acum un PUZ pentru zona Sopor. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *