In vizor

Paragina Tower, dantela de fier a Manasturului

Scris de 1,103

Fier proaspat ruginit, gropi, betoane parasite si garduri daramate, in loc de ansamblul rezidential Tower zac, de 7 ani, in centrul Manasturului. Chiar daca in zona exista un loc de joaca pentru copii, iar Paragina Tower e periculos pentru trecatori, fiind un santier dezafectat si neglijat, Primaria sustine ca nu poate interveni in zona, fiind vorba de o investitie privata.

Manasturu’ nu-i in centru. Asa s-ar putea explica, in teorie, de ce santierul parasit al complexului Tower, de pe Calea Floresti, acum mai bine de 7 ani, nu poate fi protejat de Primarie.

Paragina Tower, pericol public

Pe Calea Manastur, clujenii sunt foc si para, pentru ca, in orice moment, trecatorii pot sa cada in santierul adanc de 5 metri, pentru ca gardul de protectie din tabla s-a rasturnat, iar, pe alocuri stalpii din fier s-au daramat pe strada.

“De mai bine de doua luni, de la ultimele vijelii mai puternice, sta complet daramat un gard metalic, care delimita o groapa imensa in urma unor fundatii a paraginii de care pomeneam. Sa nu mai spun de faptul ca acel gard se afla langa un mic parc de copii. Nu pot sa inteleg cum proprietarii blocurilor de langa gardul daramat nu au luat masuri. Este totusi un mare pericol, in plus copiii lor se joaca acolo. Si un adult poate sa cada in groapa aia imensa, ce sa mai pomenim de copii”, spune Raluca Ianosi.

Paragina Tower inconjoara o zona principala din Manastur. Locatarii de la blocurile de pe strada Tasnad, numerele 17, 19, 21 si 23 sunt inconjurate de ruinele Tower.

“In aceasta zona pericolul de accidentari este mare. Gardul ce inconjoara aceste paragini, este un gard sumar de tabla taioasa, care la fiecare adiere de vant pare ca se destrama. Acesta poate oricand sa cada pe trecatori sau masini la un vant mai puternic. Oricum mare parte e desprins, deci nici nu trebuie un vant puternic. Pe Calea Floresti, la trecerea de pietoni de langa Billa, este o cusculie de termopan care era reprezentanta lor de vanzari. Aceasta cusculie e inconjurata de o podea de lemn, care este toata sparta; sub ea la fel, o ditamai groapa, unde lejer poti sa cazi. (…) La marginea strazii e direct groapa. La fel si sub podeaua de lemn de pe Calea Floresti. Nu trebuie sa te “chinui”, exista “sanse lejere”: putina neatentie si hop…”, continua femeia.

Sesizari pentru Primarie, fara vreun ecou

Oamenii din zona spun ca au facut diferite sesizari la Primarie, ba ca municipalitatea sa le astupe, ba sa le protejeze mai bine, insa nicio sansa de izbanda.

“Eu am facut ieri sesizare la Primarie. Un alt vecin a facut acum 2 ani, dar fara vreun rezultat concret”, continua Raluca Ianosi, mama a doi copii.

Reprezentantii Primariei Cluj-Napoca sustin ca in zona nu se poate interveni, pentru ca este vorba de o investitie privata. Complexul Tower ar fi trebuit finalizat in 2010, insa a intrat in faliment, iar lucrarile au fost sistate acum 7 ani. Cladirea ar fi trebuit sa aiba 120 de apartamente, insa proprietarii, desi au achitat in avans apartamentele, au ramas cu buza umflata.ULTIMA ORĂ

 • Acum 4 hours Vocea ta
  CLUJ-NAPOCA, VÂNDUT DE BOC. CLUJENII ALUNGAȚI DIN PROPRIILE PARCURI ȘI PIEȚE. Zice organizatorul mizeriei de Târg de Crăciun din Piața Unirii: ”Nu vă integrați” și alungă Asociația NUCA din spațiul public. Că doar a dat trei lulele, trei surcele la buget, e stăpân!
 • Acum 5 hours Editorial
  A minți și a fura constituie avantaj la angajare, la numirea în funcții, la cățărarea pe scara profesională și socială. Imposture este dorită, că poate fi controlată
 • Acum 8 hours Politica
  ÎNCĂ O MITĂ SALARIALĂ PENTRU BUGETARI: La ”Prima de Osânză” se mai dau 10 procente majorări salariale. Punctul de pensie se majorează cu 12,5%. Să aibă nesimțiții de cumetrie, pensionari de lux ai statului interlop român și pensie majorată, și salariu majorat
 • Acum 20 hours Vocea ta
  URBANISM DE CUMETRIE: ”Solicităm ca  Primarul Emil Boc să își ceara scuze public față de petent pentru că mai mulți ani nu i-a răspuns în scris în legatură cu hotărârea luată și nu l-a primit în audiență”
 • Acum 22 hours PubliNews
  The magic of giving: cumpără cadourile perfecte pentru cei dragi și câștigă premii uimitoare la Iulius Mall Cluj
 • Acum 1 day FOTOGRAFILA
  Încă un deștept din partidul lui OSĂ: Patinoar la Florești cu copacii înglobați în gheață. Care OSĂ înghețe și, prin urmare, OSĂ fie tăiați la anul că s-au uscat
 • Acum 1 day Rautacisme
  S-a dat cu gazon rulat să se acopere mântuiala lucrărilor de pe treptele de pe care Emil Boc ne va arăta mândria de a fi român
 • Acum 1 day FOTOGRAFILA
  “Doreii” municipalităţii în Oraşul de 5 muşchi prea încordaţi ai lui Boc
 • Acum 1 day Politica
  Stoltenberg: „NATO este pregătită să apere fiecare centimetru de teritoriu aliat” (…) „Cu toţii plătim preţul pentru războiul Rusiei împotriva Ucrainei, dar preţul nostru este în bani, în timp ce ucrainenii plătesc cu sânge”
 • Acum 1 day Analiza
  Achimaş Cadariu crede că noi am uitat cum au fost trataţi bolnavii de cancer în pandemie şi-şi face publicitate politică cu “umanitatea” faţă de refugiaţii ucraineni
 • Acum 1 day Politica
  Gabriela Firea despre certificatele de virginitate: “Un barbarism”
 • Acum 1 day Politica
  Demisie din Consiliul Județean Cluj
 • Acum 1 day Politica
  Sondaj CURS: PSD conduce detașat, PNL, dublu față de AUR. PNL plătește costurile guvernării, minciunile pe care s-a cățărat la guvernare
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE