Din oras

Păpușile Puck au ajuns la muzeu, în cadrul unei expoziții inedite

De azi și până în data de 26 iulie, copii și părinți deopotrivă sunt invitați la Muzeul de Artă din Cluj-Napoca, să facă cunoștință cu păpușile care au dat viață poveștilor copilăriei.

Expoziția „Puck 70 – Apaminonda Tiotiu. Expoziție de scenografie” a fost deschisă cu ocazia împlinirii a 70 de ani de la înființarea teatrului de păpuși Puck din CLuj-Napoca, precum și a aniversării scenografului Epaminonda Tiotiu, cel care a realizat schițele păpușilor.

Păpușile și elementele de decor din spectacole precum „Vasilache și Marioara”, „Poveste de iarnă”, „Hänsel și Gretel”, „Ochiul soacrei”, „Cartea cu Apolodor”, Crăiasa Zăpezii”, „Hol a vilag Kezepe?”/„Unde-i centrul lumii?”, „Tengerszem Tundere” (Zâna Lacului) sau „Rățușca cea urâtă”, pot fi admirate în sala de expoziții temporare a Muzeului de Artă.

Despre Epaminonda Tiotiu se spune că este părintele păpușilor care au fermecat generații întregi de copii, încă de acum 27 de ani. Le-a surprins și redat emoțiile, inocența, bunătatea sau (pentru că există mereu și personajul negativ) șiretenia ori lăcomia, transmițând astfel micilor spectatori mesajul și magia unică a teatrului de păpuși. Personajele și decorurile create de Epaminonda Tiotiu au spus povești străbătând diferite perioade ale istoriei, cu avatarurile și provocările specifice, păstrându-și mereu mesajul nealterat.

 

Susține Ziar de Cluj!

Timp de aproape 10 ani, ți-am oferit gratis articolele noastre. A venit timpul să devenim parteneri. Ziar de Cluj va implementa în curând abonamentul de 10 lei pe lună pentru toți cititorii. Pentru toți cititorii care ne respectă curajul și experiența.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *